Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem kedvelik a páromat, mert...

Nem kedvelik a páromat, mert nincs diplomája, polgári foglalkozása. Ezzel a kialakult helyzettel mit kezdjek?

Figyelt kérdés

A páromnak nincs végzettsége, mint már írtam a kérdésben fent. Fiatalok vagyunk, 21-23 évesek. Ő tényleg fiatalon a hobbijából kiépítette a karrierjét, mondhatni egy brandet maga köré. Jól keres, sokszor tényleg annyi munkája, dolga van, hogy én is látom, hogy a nap 24 órája kevés neki.

De a szüleim meg csak azzal jönnek, hogy miért nem megy el tanulni, igenis felvételizzen valahová, meg mit akar így az életben... Már most olyan kapcsolatai vannak, és ezáltal olyan tudása, hogyha a jelenlegi dolgai nem működnének, vagy megunná ezt, akkor is elmehetne dolgozni szinte bárhová ezen a területen. Igazából megcsinálta a szerencséjét, nagyon kevés embernek adatik meg az ilyen fiatalon, mint neki. Jól él, van autója, lakása (bár az utóbbi a szüleitől). A munkáját imádja, van lehetősége általa utazni, bejárni a világot. Ő is tudja, hogy több lábon kell állnia, ezért vannak befektetései, tesz félre minden jövedelméből. Szóval amiért pl nem egy könyvelő, nem jelenti, hogy egész nap a kanapén feküdne chipset zabálva.

A szüleim egyszerű emberek, anyukám tanár, apa egy helyi cégnél dolgozik. Ők pl azt sem tudták elképzelni, hogy valaki az internettel pénzt keressen, nemhogy megéljen általa. Nekik a nővérem barátja az isten, mert jogász lesz és hogy az egy igazi szakma, nem ilyen humbug... De közben azt nem látják, hogy a nővérem barátja még 23 évesen is otthon él a szüleivel, zsebpénzt kap és legutóbb mondta, hogy ő esélyt sem lát arra, hogy 25 éves kora előtt külön tudjon költözni egy saját otthonba.

2020. febr. 18. 10:35
 81/102 anonim ***** válasza:
72%

Először is hülye lenne nem kihasználni a mostani helyzetét. Viszont hosszú távon lehetnek gondok, valószínűleg a szüleid is ezért aggódnak.

Sokan írták már és igaz is, hogy az infulenszerkedés kiszámíthatatlan dolog, addig kell kihozni belőle a legtöbbet amíg lehet. Lehet, hogy nagyon népszerű a csatornája de a való vilagban egy senki (már bocsánat) hiszen te magad írtad, hogy nem is hallottál még felőle korábban (és gyanítom ez igaz az embrek többségére). Az influenszerkedésnek nagy előnye és egyben legnagyobb hatránya, hogy könnyű. Adsz egy telefont és egy laptopot egy 15 éves kamasz kezébe és megcsinálja ugyan azt. Plusz egyre több social media platform van ami teljesn más irányba viszi el a dolgokat.

A befektetések és a kapcsolatépítés nagyon jó és hasznos dolog de nem lehet erre alapozni a jövőt.

Gondolj bele, ha 3 év múlva gyereket szeretnél szülni, akkor nyilván a te kereseted kiesik. A barátod pedig hónapokra távol lesz tőletek, hogy ugyan úgy meg tudjatok élni? Vagy hogyan gondoltátok?

Az lenne a legjobb, ha leülnétek ketten és átbeszélnétek a jövővel kapcsolatos elképzeléseiteket. Aztán kitalálnátok, hogy mit kell véghezvinni ennek elérésének érdekében. Mert az írás alapján nagyon az jön le, hogy teljes mást szeretnétek. Ha pedig megvan a kész terv, pár szóban be lehet avatni a családot is és majd lenyugszanak. Mert ők most annyit látnak, hogy a barátod utazgat, videókat készít, "bulizgat", nincs végzettsége, nincs munkaviszonya és hónapoig távol van tőled.

2020. febr. 18. 16:40
 82/102 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem alapvetően nem az a baj hogy influencer, ha van rá lehetősége csinálja, de ez a nincs ideje tanulni duma ez már nagyon mag baj, modellek (csak hogy helyben maradjunk) is tudnak iskolát végezni ahogy sok influencer is diplomás, hogy a kérdésedre is válaszoljak én megkérném a barátom, hogy vázolja fel a szüleidnek a b tervet, mert a majd lesz valami, sok az ismerősöm stb. Az nem terv, nem kell mindenkinek diplomájának lenni, csináljon meg egy szakmát amire lehet, hogy soha nem lesz szüksége de a tudást nem veszik el tőle és ha mégis beutne a krach akkor ott van egy végzettség, egy tudás. Sajnos ebből is ki lehet öregedni ha tetszik ha nem ezt tudomásul kell venni, ettől meg nem rossz dolog csak látni kell hogy mi lesz utána, ha meg össze is gyűjt pár milliót nem lehet arra alapozni hogy majd azt feléli meg van egy haverom a tv-nél majd keres nekem valamit ott.
2020. febr. 18. 16:56
 83/102 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudnak dicsekedni a férjeddel, hogy a lányuk hogy megcsinálta a szerencséjét.

Bezzeg a jogászdoktorné!

Hát ennyi.

2020. febr. 18. 17:10
 84/102 mindennevfoglalt9999 ***** válasza:
54%

Ja, nem veszik el a tudás.

Biztos itt senki nem felejt el semmit. Főleg ha elvégez egy okj-s valamit, amit utána 20 évig nem használ. Azzal mivel lenne előrébb.

Vagy most a 90-es évek elején tanult tudással elkezdene szerelni gázt vagy villanyt, biztos nagyon sok megrendelője lenne.

Majd ha nem lesz ez, akkor a félretett pénzéből tanul valamit.

2020. febr. 18. 17:13
 85/102 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem pl egy web desingner, programozó, marketinges tudás nem veszne el, hisz most is tudná hasznosítani ezeket pl.

Egyébként szerintem félre érted a szüleid. Rendes munkát akarnak a majdani vejüknek, olyat, ami tart pl 8-16ig, aztán hazamegy és segít a feleségének ellatni a gyereket, vezetni a háztartást.

Ezt egy influenszer, aki utazik, éjjel videót vág stb, nem tudja megtenni.

Téged fog ott megenni a fene, amikor elkezdtek csaladosat játszani és 2 hétre ott fog hagyni a pici babával, aztán lásd el magatokat ahogy tudod.

Nem olyan könnyű, és pluszba anyádéktól is fogod kapni az én megmondtamot.

Tapasztalat. Bár a férjem nem influenszer, de a fiunk 1 hónapos korában elment tanulmányi útra, hát keresztbe szptam magam egyedül.., szerencsére tudott munkát váltani, mert volt b terve. És c és d is van neki. Meg nekem is.

2020. febr. 18. 17:24
 86/102 anonim ***** válasza:
13%

A szüleid szánalmas, korlátolt emberek!

Én is vállalkozó vagyok (egyébként diplomás, de tök felesleges volt megszerezni, már sajnálom az időt, amit elpazaroltam rá), úgyhogy azt kell mondanom, hogy amit a pasid elért, le a kalappal, és mivel befektetései is vannak/lesznek, nála jobbat biztos, hogy nem választhattál volna!!!

A szüleid meg mitől vannak olyan nagyra, pláne a faterod? A szaros kis tanári diplomájára veri magát? Mindig is azok mentek tanárnak, akik hülyék voltak, és máshova nem vették fel őket. A tanári szakma pedig a legalja volt mindennek és szerintem még most is az!

Eszem megáll, milyen emberek vannak! Ahelyett, hogy kezüket-lábukat összetennék.

Én igyekeznék a sráctól minél többet tanulni, addig amíg még lehetőség van mellette lenni, mert azért ő sem hülye, ne hdd, hogy majd örökre veled marad! Az ilyen emberek társnak is olyat választanak, aki építi őket, aki mellett lehet fejlődni, nem pedig csak a negatív szart kell hallgatni.

Ami meg a jogász gyereket illeti, menjenek csak fel jogifórumra és olvassák el a jogásznak tanulók szenvedését, ahogy küzdenek a gyakorlati helyért, ami nincs! Majd hamar megváltozik a véleményük...

"Ők pl azt sem tudták elképzelni, hogy valaki az internettel pénzt keressen, nemhogy megéljen általa."

Szeretettel üdvözlöm őket a 21. században! Jó pár embert ismerek, aki százmilliókat keresett már az internet segítségével. Én nem sokat keresek vele, havi pár százezret csak, de még mindig sokszorosát, mint egy tanár!

2020. febr. 18. 17:26
 87/102 anonim ***** válasza:
57%

"Szerintem pl egy web desingner, programozó, marketinges tudás nem veszne el"

kb. pont azt a hármat soroltad fel, amiben muszáj folyamatosan fejlődni, különben halott vagy :D

2020. febr. 18. 17:27
 88/102 anonim ***** válasza:
31%

"Lehet, hogy nagyon népszerű a csatornája de a való vilagban egy senki (már bocsánat) hiszen te magad írtad, hogy nem is hallottál még felőle korábban (és gyanítom ez igaz az embrek többségére)."

Kismillió olyan munkakör van, ahol csak a saját szakmádon belül lehetsz igazán ismert.

2020. febr. 18. 17:28
 89/102 anonim ***** válasza:
26%
Az ilyenek csak a birkákat tudják beetetni neten.Az a gyanúm,hogy ez hasonló beetetés ezen a fóromon is,a tag még itt is reklámozni akarja magát ilyen kérdés feltevéssel,ugyanis majd jönnek a kérdések,na ki vagy,meg ki lehet ez,az elejtett infókból simán lekövethető kiről van szó.Szóval csak nyugodtan kajáljátok be ezt is,meg kövessetek ilyen magamutogató gyökereket.Nekem még ismerősnek se kellene ilyen.Még 1 dílert is többre tartok ,mint az ilyen 0%-os senkiket.Amúgy meg megsúgom,könnyen jött pénz/siker,gyorsan el is úszik.Na csá.
2020. febr. 18. 19:04
 90/102 anonim ***** válasza:
88%
#73 ez tevékenységtől is függ. Ha valaki jó a szakmájában (tehát nagyon érti), akkor jobbak az esélyei.Ráadásul lehet, hogy később inkább alkamazott lenne, mert az nyugodtabb.
2020. febr. 18. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!