Nem kedvelik a páromat, mert nincs diplomája, polgári foglalkozása. Ezzel a kialakult helyzettel mit kezdjek?
A páromnak nincs végzettsége, mint már írtam a kérdésben fent. Fiatalok vagyunk, 21-23 évesek. Ő tényleg fiatalon a hobbijából kiépítette a karrierjét, mondhatni egy brandet maga köré. Jól keres, sokszor tényleg annyi munkája, dolga van, hogy én is látom, hogy a nap 24 órája kevés neki.
De a szüleim meg csak azzal jönnek, hogy miért nem megy el tanulni, igenis felvételizzen valahová, meg mit akar így az életben... Már most olyan kapcsolatai vannak, és ezáltal olyan tudása, hogyha a jelenlegi dolgai nem működnének, vagy megunná ezt, akkor is elmehetne dolgozni szinte bárhová ezen a területen. Igazából megcsinálta a szerencséjét, nagyon kevés embernek adatik meg az ilyen fiatalon, mint neki. Jól él, van autója, lakása (bár az utóbbi a szüleitől). A munkáját imádja, van lehetősége általa utazni, bejárni a világot. Ő is tudja, hogy több lábon kell állnia, ezért vannak befektetései, tesz félre minden jövedelméből. Szóval amiért pl nem egy könyvelő, nem jelenti, hogy egész nap a kanapén feküdne chipset zabálva.
A szüleim egyszerű emberek, anyukám tanár, apa egy helyi cégnél dolgozik. Ők pl azt sem tudták elképzelni, hogy valaki az internettel pénzt keressen, nemhogy megéljen általa. Nekik a nővérem barátja az isten, mert jogász lesz és hogy az egy igazi szakma, nem ilyen humbug... De közben azt nem látják, hogy a nővérem barátja még 23 évesen is otthon él a szüleivel, zsebpénzt kap és legutóbb mondta, hogy ő esélyt sem lát arra, hogy 25 éves kora előtt külön tudjon költözni egy saját otthonba.
Nem olvastam végig minden választ,így lehet már írták az enyémet hasonlót.
Én anyaként úgy gondolkodom,ha a lányomnak tetszik egy ilyen êlet,akkor nem szólnék bele,ha ezt választaná. Viszont azt szeretném,hogy az én gyerekem el legyen olyan szakmája,esetleg képesítése,hogy ha ne adj Isten becsődölne a párja az ideiglenes "vállalkozásával". Ne arra alapozzon,hogy így vállaljon gyereket. A másik,ami még szemet szúrt,az hogy nagyon sok időt elvesz az életéből ez az egész. Nem biztos,hogy hosszútávon ez kifizetődô.
Ez kb. olyan mulandó foglalkozás, mint a divatmodell. Eltelik pár év, és jönnek a fiatalabbak-szebbek-mutatósabbak.
Huszon-harminc év fölött senki nem dől be az ilyen influenszer véleményeknek!
Senki nem lesz kíváncsi egy negyvenes észosztóra 10 év múlva...
"ha a lányomnak tetszik egy ilyen êlet,akkor nem szólnék bele,ha ezt választaná"
Nem tetszik, vagyis sosem élnék így, hogy rögzítve van X idő az életemből. Sőt, olyan szinten nem érdekelt, hogy amikor a barátommal megismerkedtünk, nem tudtam, hogy ő ilyen szinten népszerű. Nem szerepelek egyik nyilvános közösségi felületén sem, nem vagyok ott a videókban. Az én Instagramom privát, csak a közeli barátok, családtagok követhetnek, láthatják a dolgaimat. És nekem ez így teljesen megfelel. Most fogok végezni a BSc-n, utána kezdem a mesterképzést egy teljesen más területen.
Véleményvezér
Mi is neked se tetszik. Problem?
A webshopot ne keverjük ide, mert akik ezt csinálják, azok jó esetben konyítanak valamit az informatikához+az üzlethez.
Kérdező, egy vállalkozás (itt: az influencerkedés) jövője nagyon képlékeny, és ha befuccsol, megnézheted magad (mondja ezt nagybátyám aki 20 éve vállalkozó, és alapból egy zseni kiváló üzleti érzékkel). Én a helyében valamit csinálnék távoktatásban (média/gazdaság/ami érdekli, akár sima bölcsészdiploma, de nem kell hogy feltétlen diploma legyen).
A kapcsolatrendszer mindig jól jön majd,de mi van akkor ha belefárad/belefásul az influencerkedésbe? Van olyan ismerősöm aki 15 év után fáradt bele abba amit csinál (gyerekkora óta az volt az álma), és most váltott szakmát (ami lazán kapcsolódik a régihez). Azóta kivirult, és boldogan dolgozik.
"Ha nekem volna egy videócsatornám, és előadókat keresnék rá, akkor kérdés nélkül felvennék egy néhai sikeres influenszert."
Mert a tiniket egy tulkoros, levitézlett ex influencer fogja érdekelni, ugye? 😅
"de mi van akkor ha belefárad/belefásul az influencerkedésbe?"
Ha eddig ügyes volt (és nyilván az volt, ha sikeres abban, amit csinál), akkor tíz év múlva még ügyesebb lesz. Tehát látni fogja a trendeket, és vált olyanra, ami jobban megy.
A legtöbb sikeres vállalkozó ezt csinálja, csak ez nehezen felfogható annak, aki nem érzékeli a változásokat, nem értékeli a tapasztalatot, és nem hisz a fejlődésben.
"Mert a tiniket egy tulkoros, levitézlett ex influencer fogja érdekelni, ugye?"
Bármit előadhat, meglesz hozzá a videós tapasztalata.
Az, hogy most influenszer, nem azt jelenti, hogy 100 év múlva is csak az lehet.
"ezt az egészet kényszerből kelljen csinálnia, holott elege van"
Hány ilyen ember van, ráadásul a legtöbbjük alkalmazottként dolgozik.
Akkor majd vált. feltalálja magát. Erről is szól a vállalkozás világa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!