Miért kell a gyermeknek gondoskodnia az idős szüleiről?
Remélem nem gond, ha nem akarom majd ápolni az alkesz apámat, aki gyerekkoromban vert, volt hogy a földön rúgdosott, minden nap kiabált, megalázott mások előtt, anyámat tönkre tette, és még sorolhatnám a borzalmakat. Gondoskodjon ő magáról, ő intézte így az életét.
Rendes, normális, szerető szülő lenne, akkor kérés nélkül is támogatnám. De egy szörnyet kizárt dolog!
néhány éve kb 16-18 éves kamaszok beszélgetése hallatán nagyon megdöbbentem .
Lesújtó volt a vélekedés -
"nem tartozol semmivel sem a szüleidnek"
" nem kértem hogy szülessek meg "
" kit érdekel, az ő baja hogy nincs pénze "
hát ...
megértem akkor, ha valakinek tényleg a szülei révén egy nehéz és bántalmazó gyerekkora volt.
Az a szülő símán oda is fog állni követelőzni .
Ha pedig valakinek szeretettel gondoskodó szülei vannak és kölcsönös a jó viszony-akkor egy normális gyereknek nem is jut az eszébe ilyesmin gondolkodni -
Szülőként oda jutottam - ha a gyerekem ilyesmin gondolkodna, nagyon rosszul esne -
de megköszönném neki , hogy időben a tudatosította bennem hogy nem számíthatok rá.
Minél idősebb egy ember, a méltósága- , önérzete ilyen témában egyre jobban sérülékenyebb és érzékenyebb.
Én biztos nem is kérnék semmit.
Ha elég intelligens , felfogja magától is .
Pénzzel nem lehet sokmindent kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!