Volt, aki megbánta a gyermeknek adott nevet? Volt, aki szíve szerint utólag másképp döntene?
Én utáltam a saját nevem, túl extrém volt. De anyámék szerint csodálatos és gyönyörű. Ja, nem őket szekálták halálra miatta kb óvodától.
Amúgy de, megváltoztathatod később is a gyerek nevét. DE érdemes valami normálisat adni neki, ne szívjon és akkor nem lesz gond.
De. Egyik gyerekemnél halistennek kettőt adtunk és a másik tiszta ő, az első nem.
A lányomnál kicsit megbantam igen hogy másokra hallgattam hogy nem olyan szép hangzása a vezetéknévvel együtt.
Azóta már rajottem nem olyan vészes, siman adhattam volna.
Tulgondoltam.
(olyan a név hogy a vezetéknév rövid és csak a van benne és az utonev is csak a betűket tartalmaz mint pl. Nagy Hanna)
Már hogyne lehetne később megváltoztatni? Simán meg lehet!
Az én lányom nem szerette a nevét, ennek már óvodás korban hangot adott. Az oviban még nem volt gond, mert ott azon a becenevén szólították, amit viszont szeretett. Szerencsére az is egy önálló, anyakönyvezhető név volt.
Így aztán mielőtt iskolába ment, az ő kérésére, megváltoztattuk a nevét arra a névre, amit ő választott. Tehát az én lányom 6 évesen nevet választott magának, és mi átanyakönyveztettük arra.
Nem egy bonyolult eljárás, akkor 10 ezer Ft-ba került, kapott másik anyakönyvi kivonatot, és ki kellett cseréltetni a TAJ kártyáját, más irata akkor még nem volt. Hát miért éljen egy olyan név alatt, amit nem szeret? Azóta is boldog a maga választotta új nevével.
Szóval ne parázz attól, hogy rosszul döntesz, bármikor át lehet anyakönyvezni, ha a gyermekednek nem tetszik.
Én nem bántam meg, de tudok olyan sztorit, ahol átanyakönyveztették (nem tudom, mi a hivatalos elnevezés) a kisfiút.
A kisfiú a Miklós nevet kapta, de soha senki nem hívta így, mindenki Bendegúznak nevezte. Három éves kora körül a szülők kérték, hogy ez legyen a hivatalos neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!