Miért gondolják egyes szülők azt, hogy azzal tesznek jót a gyereknek, ha valamilyen "különleges" utónevet választanak neki?
Az utónév listában több ezer férfi- és női név van, ezek közt is található szép számmal olyan, amit szerintem normális szülő nem választ gyerekének (pl. kisfiúnak Késav, kislánynak mondjuk Fehére). Akkor minek még újabbakat kitalálni?
Oké, semmi közöm hozzá, mindenki úgy nevezi, ahogy szeretné, szabad választása. De nem gondolják, hogy ezzel büntetik a gyereket?
Ártott valamit az a gyerek?
Vagy ettől lesz egyedi?
És mit gondoltok az újabban felszaporodott török sorozatokból kölcsönzött nevekről, mint Nurszultán, Hürrem, Zejnep?
Nekem ezek is kissé szokatlanok. Ami még eléggé furcsa, azok a szanszkrit eredetű nevek, mondjuk Baladéva (ami nekem meglepő módon férfinév) vagy Vrindávani, ami meg női. De most nem nyitok vitát a Krisnásokkal, mert náluk ezek a nevek megszokottak.
Egyébként az sem mindegy milyen az a különleges név.
Szerintem vannak szép,különleges nevek is.
Na,nem az ilyenekre gondolok,hogy Leokádia,Zöldike,Életke vagy Immakuláta:D
Vannak külföldi eredetű nevek is,amik pl magyarosítva nem hangzana rosszul,pl Felícia,nem pedig "Felísa".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!