Miért viselkednek így a szüleim?
Sziasztok az a problémám hogy a szüleim kb úgy kezelnek mint egy kisbabat. Nem engedik hogy elmenjek havonta egyszer-egyszer bulizni ( csak havonta nem naponta!!!), meg kb semmit nem kaphatok tőlük. Ilyen alap cuccokat nyilvan megvesznek de pl. ha kerek egy adidas cipőt az már túl drága nekik bezzeg ők a múlt hétvégén voltak welnessezni...
Az verte ki nalam a biztosítékot hogy azt sem engedik hogy egy barátommal (!!!) találkozzak. Megismerkedtem a Facebookon egy nagyon jó fej csajjal és tök jóba vagyunk és megkérdeztem a szüleim hogy nem mehetnék-e át hozzájuk valamikor erre teljesen kiakadtak hogy az milyen veszélyes stb. Mér lenne veszélyes egy korombeli csajjal találkozni akivel tök jó barátnők lettünk?? Nem igaz, komolyan! Konkrétan eltiltanak a barátkozástól! Ti mit csinálnátok a helyembe? Köszi a válaszokat!
Gratulálok a szövegértéséhez azoknak, akik a "tök jó barátnők lettünk" mondat után a kérdező neme iránt érdeklődnek...
Miért nem megy fel a csaj hozzátok amúgy, ha már te nem mehetsz?
Internetes csaj: találkozzatok egy forgalmas helyen, akármilyen városközpont, pláza megteszi.
Egyébként itt sokat számít a korod, nyilván nem úgy van, hogy 18 éves korodig soha nem lehet netes ismerősöd, aztán hopp, egy varázsütésre megengedik, de mondjuk egy 13-14 éves ne akarjon az ország másik felére utazni egy olyan emberhez, akit eddig egy virtuális profilról "ismer".
Felnőttként is megvannak a veszélyei, bár a szüleim is így névtelenül ismerkedtek meg (nem interneten, hanem voltak ilyesmi "ismerkedős rovatok", "fórumok", anyám-apám sokat leveleztek az első randi előtt...).
Az ADIDAS cipőnek én sem látom értelmét. Nagyon sokszor ezek a tipikus "menő" divatruhák kényelmetlenek, nem mindig jó a minőségük.
A Decathlonban pl nagyon jó cipőket, táskákat stb lehet venni, viszonylag olcsók, és egész stílusos termékek is vannak. (tudom, kevés decathlon van, ez csak egy példa volt)
Az meg nem derült ki a kérdésedből, hogy milyen "bulikra" jársz.
Kicsit részleteznéd, hogy milyen engedményt szeretnél a szüleidtől?
Egyébként meg ha egyetértünk veled, ha nem, a szüleid véleménye nem pár gyik-es kommentől fog megváltozni, ezt tartsd észben.
#11: Sehol nem írja azt, hogy tök jó barátnpk lettek. Egész pontosan így hangzik: "Megismerkedtem a Facebookon egy nagyon jó fej csajjal és tök jóba vagyunk" - ha már mások szövegértésébe akarsz belekötni.
Kérdezőnek: adidas cipő felesleges pénzkidobás, nem létszükséglet. Ha a szülőknek ráadásul tül dárga, akkor pláne nem kéne követlődzni. Neten "megismert" idegenhez teljesen jól teszik, hogy nem engednek el. Ezzel kapcsolatban esetleg köthetsz velük kompromisszumot, hogy nyilvános helyen találkoznátok, és kísérjenek el, hogy megbizonyosadjanak az illető valódiságáról. Mindkét lányomnak vannak neten megismert barátai, szigorúan csak felügyelettel találkozhattak először. A vicces az volt, hogy így mi szülők is találkoztunk, mert a másik oldal is pont így gondolkodott a dologról. Azóta ők már nyaraltak is egymásnál oda-vissza, rendszeresen találkoznak is. Nem hisztizni kell, hanem gondolkodni és kiépíteni és fenntartani a szüleid bizalmát, akkor nem lesz miért panaszkodni (bár tudom, sok kamasznak az uncsi és ciki; viszont tapasztalatom szerint sokkal jobb jóban lenni a gyerekemmel mint nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!