Jogos a gyülölet amit érzek szüleim irányába?
Semmit sem segítenek pedig az országban több ingatlannal is rendelkeznek(Debrecen,Nyíregyháza,Budapest belvárosában 3 lakás),söt olajként a tüzre kijelentették hogy milyen jó lesz nekem ha meghalnak annyi mindent fogok örökölni. Apám 59,anyám 49,én 31 éves. Szóval addigra én már a hajamra kenhetem az egészet 60 éves koromra.
Nem mondom ki hogy mit gondolok de legszívesebben szemem köpném öket ahányszor találkozom velük. Testvérem sem kapott semmit,évtizedekig gyüjthetünk saját lakásra illetve fizethetünk albérletet miközben szülök már az újabb lakáson gondolkodnak maguknak...
Azért ne a szülő dolga legyen már a gyerek valaga alá pakolni a kéglit!
Aztán 31 évesen milyen "évtizedekig" spóroltál?
Amennyiben tisztességes munkából van a szülők vagyona,
akkor is rossz döntést hoztak; nem a tanulásodat kellett volna erőltetni, hanem hagyni kellett volna, hogy a gyerek is dolgozzon, és vagyont gyűjtsön.
Próbálj meg velük beszélni, hogy ma már nem úgy van, mint az ő idejükben, és Neked nem azért nincs, mert rosszul dolgozol.
A rossz döntésükért így vagy úgy a szülök megfizetnek, mert a gyerek nem lesz olyan agyagi helyzetben, hogy időt szakítson rájuk, és örgekorban a pénz, bármilyen sok is, már nem segít, személyes segítség kell.
A gyűlöleted "jogos", de sajnos azt látom, hogy ők jobban gyűlölnek Téged, ezt kéne lerendezni, hogy miért van.
Kérdezd meg; milyen életük volt, szerintük miért érdemlik meg a vagyonukat, mit csinálnának másképp az életben, mi bántotta esetleg régen őket, mit várnak el Tőled stb.
Sajnos sok olyan ember van, nem csak szülő-gyerek viszonylatban, akinek nem természetes, hogy segítek a rászolrulón...
Nálunk az volt, hogy van egy féltestvérem, aki 17 éve nem tartja az apjával a kapcsolatot. Kitalálták, hogy rámíratják a házat, de a haszonélvezet mind a kettő nevén rajta legyen. Ez olyan nesze neked fogd meg jól , de semmi ajándék. Nyilván nem akarom őket kitenni, viszont velem meg a szüleim nem tartják a kapcsolatot. Anyám haszonélvezeti jogát végképp nem értem, mert ő nem él együtt apámmal és eltartási szerződést kötött egy idős emberrel. Igaz 12 éve ápolja...
A gond ezzel az van, hogy amikor gyerek voltam, fundamentát sem kötöttek, mert minek az szerintük. Azt sem tudom, hogy a mostani lakásárakhoz, hogy fogom összegyűjteni az önerőt. Apu lakik egydül a házban és mivel a kislányommal költözés előtt állunk az apjától, így albérletbe kell mennünk. Nem engedi apu azt, hogy hitelt vegyek fel a házra, mert ez lett volna az ingatlanfedezet. Simán ki tudtam volna fizetni a hitelt és sokkal kevesebb lett volna, mint most az albérlet. Albérletbe kapásból 120-at fogok kiadni. Azért ez sem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!