Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a gyülölet amit érzek...

Jogos a gyülölet amit érzek szüleim irányába?

Figyelt kérdés

Semmit sem segítenek pedig az országban több ingatlannal is rendelkeznek(Debrecen,Nyíregyháza,Budapest belvárosában 3 lakás),söt olajként a tüzre kijelentették hogy milyen jó lesz nekem ha meghalnak annyi mindent fogok örökölni. Apám 59,anyám 49,én 31 éves. Szóval addigra én már a hajamra kenhetem az egészet 60 éves koromra.

Nem mondom ki hogy mit gondolok de legszívesebben szemem köpném öket ahányszor találkozom velük. Testvérem sem kapott semmit,évtizedekig gyüjthetünk saját lakásra illetve fizethetünk albérletet miközben szülök már az újabb lakáson gondolkodnak maguknak...

2020. febr. 10. 13:03
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

8-as

Nálad a pont, ez ami zavar nagyon hogy lenne rá lehetőségük bőven mégsem segítenek, fontosabb hogy a nevük alatt még több vagyon és ingatlan legyen.

2020. febr. 10. 14:33
 12/26 anonim ***** válasza:
80%
És kiadják persze mind az 5 lakást (10-es voltam).
2020. febr. 10. 14:34
 13/26 A kérdező kommentje:

10-es igen az én szüleim sem éltek nagylábon soha és a legnagyobb válság idején is tudtak venni ingatlant aminek értéke azóta sokszorózodott, nem úgy kell elképzelni hogy most a csúcson 40 millióért vették őket.

Jelenlegi helyzetben eléggé kilátástalan hogy nekem valaha is lesz,kiárazódtam, ők meg csak magából a kiadott lakásokból fél millió felett keresnek havonta és arra jön még rá a keresetük

2020. febr. 10. 14:37
 14/26 anonim ***** válasza:
88%

13-ra? Na igen, ismerős szülei is akkor vették, amikor még Győrben 8 milláért, Pesten 15 milláért lehetett venni.

Mondjuk a különbség az, hogy ők a lányuknak (amikor különköltözött), simán "felszabadítottak" egy lakást, nevére is íratták. Ez lenne a normális ilyen helyzetben.

2020. febr. 10. 14:40
 15/26 anonim ***** válasza:
61%

8-asnak van igaza, a többi frusztrált "nekem szar, legyen az neked is, jól teszik" mentalitású válaszolóval van tele a gyk, meg az egész ország, ez a magyar ember, a legirigyebb nép a világon.

Maradjunk annyiban, én átérzem a helyzetet, és ha nekem lenne lehetőségem, biztosan segítenék, hogy a gyerekeimnek könnyebb legyen. Ha mással nem, max azzal, hogy otthon lakhatna, nem zavarnám el albérletbe megdögölni, mert már nagykorú....

2020. febr. 10. 15:45
 16/26 anonim ***** válasza:
63%
Lehet úgy érzik nem érdemled meg.
2020. febr. 10. 16:25
 17/26 anonim ***** válasza:
15%
Mi is így tervezünk 20-30 év múlva élni párommal, most is azon vagyunk, hogy elinduljon a passzív jövedelem. De pont ilyenek miatt nem akarunk gyereket vállalni, mert mi garántálja, hogy nem lesz ilyen gyűlölködő irigy gyerekünk? A pofàmról sülne le a bőr,ha a gyerekem így gondolna rám, mint te, kérdező. Megdolgoztak a lakásokért, ráadásul 2 gyerek mellett. Ez nagyon nagyon kevés magyarnak sikerül, a többség hónapról hónapra vegetál. Miért is kéne életük munkáját csak úgy ajándékba neked adni? Te abból mit tanulnál? Azt,hogy jajj a szüleim gazdagok, alámtoltak egy lakást és nekem már csak zsebpénz a fizetésem, majd elutazgatom. Ideje lenne 31 évesen nem ezen sírni hónapok óta gyakorin, hanem elmenne dolgozni és megkeresni a saját lakásod önerejét. Volt rá eddig 13 éved, esetleg egyetem után pedig 10 éved, akkor mi a kifogás? 10 év alatt meg csak össze tudtál volna szedni egy pár milliós önerőt és nem a szüleidet hibáztatni a 'rossz sorod' miatt. Tudod bárki akit ismerek és alátettek egy lakást a szülei az általában egy nagyképű barom, aki szerint neki ez 'jár'. Te is ugyanilyen vagy, csak lakás nélkül.
2020. febr. 10. 17:26
 18/26 A kérdező kommentje:

17-es

Jobban teszitek ha nem vállaltok gyereket,ha olyanok vagytok mint a szüleim hogy a pénz a legelső, nagyon sokba fog kerülni különben vagy be fog következni amitól nagyon tartasz hogy hasonló utálattal lesz irántatok a gyereketek mint én a szüleim iránt.

De hogy is ne lennék mikor hasonló anyagi helyzetben levő szülök ott segítik a gyerekeiket ahol tudják lakást autót bármit biztosítva,sőt a szegényebb még inkább elveszi magától hogy csak a gyerekének legyen inkább. Én meg itt vagyok a nagy semmivel elméletileg rendkivül gazdag szülök mellett.

Igaz sohasem törödtek velem, mondhatni se apám se anyám nem volt, mint ember fogalmuk sincs kivagyok. Megtanultam hogyan kell spórolni mindenből a legutolsó forintot is kipréselni, szóval nincs itt gond, bár ingatlanban személy szerint nem gondolkozom, nem fogom eladósítani magam vagy a 40 éves koromig összes gyüjtött pénzemet arra elverni. Nem, sokkal nagyobb érték hogy forgatom és évi pár% növekedéssel gyarapítom, nem fogom a kezemből kiadni ezt.

Sajnálatos hogy mennyivel előre lehetnék az életben de ez a 2 szemét csak magukra tudnak gondolni.

Mindegy így is boldogulok, de jelentősen megkeserítik az életemet 10-20 évet fölöslegesen elvesznek.

2020. febr. 10. 18:02
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

17

Te vmi nagyon különleges világban élsz és ítélkezel. Az ha egy szülő segít a gyerekének, nem azt jelenti hogy mindent a gyerek segge alá tol. Az egy kicsit más kategória.

Nálunk lassan jön az első baba. Megbeszèltük, minden hónapban x összeget fèlre teszünk neki. Biztos nem lesz belőle rengeteg pènz, de mikor elköltözik, minimálisan tudjuk majd támogatni.

És nem azért szülök, hogy sz.ar, nehéz élete legyen mint amilyen nekem volt.

2020. febr. 10. 18:40
 20/26 anonim ***** válasza:
86%

19-es, mi is ezt csináltuk, kb. egyéves korában kezdtem el. Nem nagy összegek, de mire kezdte az egyetemet, összejött 4M. (Akkoriban, 2013-ban ez egy lakás önerőhöz elég volt, de ha fizetősön tanult volna, akkor sem jött volna rosszul.) Szerintem ez a normális (mondom ezt úgy, hogy én mondjuk semmit sem kaptam, tesóm sem, teremtsük meg magunknak felkiáltással.) Csak az a baj, hogy az olyan szülő még ideológiát is gyárt hozzá, (pl. a szüleim is anno), hogy azért, hogy meg tudjuk becsülni majd, amit összehoztunk.

Hát egy lófaxot.

2020. febr. 10. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!