Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mivel tudnék a...

Szerintetek mivel tudnék a szüleimnek ezért visszavágni?

Figyelt kérdés

Az van, hogy a testvéremet támogatják anyagilag a céljai elérésében, az én álmomat meg leszrták nagy ívben.

A testvérem sose csinált semmit, én mindig megcsináltam a házimunkát, hogy ezzel is segítsek anyámnak, mégis én vagyok a mai napig a lusta dög.

A testvérem visszabeszélt a tanároknak, s szaktanárija is volt, én nekem sose volt ilyen, mégis a tesóm a szent.

Most telt be a pohár és vissza akarok nekik vágni. Mivel tehetném ezt meg?

2020. febr. 8. 16:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%
Nem visszavágni kell hanem elfogadni. Fogadni merek rá, hogy te vagy az idősebb. Ahol több gyerek van, ott ez megesik. Persze szeretnek! A szülők UGYANÚGY szeretik a gyerekeiket csak van akit jobban :D. Engedd el. Amúgy nem mindegy a pillanatnyi anyagi és érzelmi háttér sem!
2020. febr. 8. 20:14
 12/24 anonim ***** válasza:
81%

11

Szerimted az szeretet, ha valakivel nem foglalkoznak, a másikkal meg úgy csinálnak, mintha csak ő lenne?

Nálunk pont a nővéremet kényeztették el, mindent megadtak neki, egy kis gonosz gyerek volt, nem is változott sokat. Engem meg akkor is bántottak, ha nem csináltam semmi rosszat. Hát bocsi, de ez nem szeretet!

2020. febr. 8. 22:12
 13/24 anonim ***** válasza:
45%
Mutass dominanciát, vizelj az ágyukba!
2020. febr. 8. 22:41
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Ha visszavágsz, azzal csak magadnak ártasz. Fogadd el, ebben az esetben nem tehetsz semmit, a szüleid véleménye nem fog csak úgy megváltoni. Csak tovább rontanád a helyzetet.
2020. febr. 8. 23:46
 15/24 anonim ***** válasza:
86%
nem kell visszavagni,minek ,koltoz el eld a sajat eleted
2020. febr. 9. 00:25
 16/24 anonim ***** válasza:
95%
csináld azt amit a testvéred vagyis ne takaríts,ne segíts semmiben és ha ezt számonkérik akkor közöld, hogy te csak azt teszed amit a tesód is vagyis semmit.
2020. febr. 9. 00:41
 17/24 anonymousreview60 ***** válasza:
92%

A tesód simán lehet fiú, te meg csak egy lány. Vagy ahogyan régebben mondták: Van egy gyerekem meg egy lányom. Ez idiótának felnevelődött szülők között jellemző.

Nem javaslom, hogy visszavágj, mert 1. Nem fog kielégíteni csak nagyon rövid időre, 2. tovább rontja a kapcsolatotokat, és újraindul. Megértelek, te több energiát teszel a dolgokba, még sem kapsz szinte semmit.

Azzal tudod jelezni a nemtetszésedet, hogy pontosan annyit és úgy teszel, mint a testvéred. Ha megkérdezik, megmondod, hogy nem tetszik a kétkulacsos hozzáállás.

Az elköltözés lesz a megoldás.

2020. febr. 9. 05:33
 18/24 anonim ***** válasza:
65%

Azzal, hogy felnősz. Megmondod nekik a véleményedet, vagy lírod levélben, a fájdalmaiddal együtt és elköltözöl. És amikor megöregszenek, ls jön a sirám, hogy te tartsd el őket, te gondozd őket, mert az imádott aranykisfiam vagy aranykislányom lelépett (ez az agyonabajgatott testvér), akkor közlöd velük, hogy gondozza őket és tartsa el az, akit annyira angyondédelgettek.

Ámde, van egy kis gubanc: mivel te teli vagy sérelemmel, fájdalommal, és haraggal (okkal) a szüleid iránt, valamint az általuk felnevelt jó kis testvérgyűlölettel, nem lesz egyszerű a leválás. Arra is vagy nevelve, azért ilyen anyád és apád. Ezért első lépés az elköltözés után egy jó pszichológus, aki segít magadat helyretenni, hogy többé ne legyen olyan lelki madzag, amin keresztül később hazarángathatnak és (ki)használhatnak a szüleid.

A visszavágás csak szóbvan gyerekes, és nincs semmi értelme, semmi lényegi jelentősége valós tettek nélkül.

Sok sikert! Nekem ez már megvolt. Nem könnyű, de másként nem megy.

2020. febr. 9. 09:41
 19/24 anonim ***** válasza:
24%
Hány éves vagy? 10?
2020. febr. 9. 09:49
 20/24 anonim ***** válasza:
62%
tedd amit a tesód,és mond,hogy azt várod,hogy azt adják érte amit a tesódnak,de amint lelépsz le sz r d őket,aztán majd ha hívnak nem hívnak mert új számod van,mellesleg le is tiltod a számukat,ígyha bárki meg is adja nekik...mer ugye a régit más számról felhívhatják,mer tudják,és hiába tiltod le az övéket,ha máshonnan meg hívnak.
2020. febr. 9. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!