Hogy magyarázzam ki ezt? 17l
Szóval a suliba járok ilyen óra rendben kívüli alkotó körre.(ilyen rajzszakkör jellegű)
És mostanában az emberábrázolást néztük. Egy fél mondatban lettek említve az akt képek, és nyilván foglalkozáson csak fotó után rajzoltunk olyasmit. De ugye egy csajjal jóban vagyok, aki szintén jár a szakkörre, és megbeszéltük, hogy mi lenne, ha lerajzolnánk egymást így foglalkozástól független. Szóval nálunk voltunk és hát anyu pont benyitott. Akkor nem rendezett jelenetet, de azóta azon fán fennakadva, hogy nem oké meztelen embereket rajzolni, pláne velem azonos neműt, ráadásul nem is fotó után. És azóta azon van fennakadva, hogy én tuti nem vagyok hetero, és hogy az, amit csináltunk abnormális, meg ilyenek. Nem akarja megérteni, hogy abban, hogy lerajzolok valakit "úgy" abban nincs semmi rossz, és, hogy nincs köztünk amúgy semmi. Ja és amúgy nem is hívő, hogy mondjuk valami vallási dolog lenne a baj.
Szerintetek hogy magyarázzam ki magam ebből, ha semmit nem hisz el?
Hát mondjuk gondold magad a helyzetébe.
Te mit gondolnál ha rányitnál a lányodra miközben egy meztelen lányt rajzol le? Biztos végigfutna neked az agyadban hogy talán leszbikus a gyerekem? Vagy miért rajzolgat meztelen lányokat?
Amúgy ne magyarázkodj mert akkor az azt jelenti hogy igaza van.
Mondd el neki mi volt aztán hagyd rá.
Anyád nem gyengén prűd.
Művészien ábrázolni egy emberi testet évezredek óta bevett dolog. Gondolj csak a görög szobrokra. Meztelen többnyire férfialak és férfiak faragták.
ráadásul fotó után hogyan dolgoznál arányokkal, formákkal, fényekkel? Az max másolás lenne.
Szerintem teljesen normális és bevett dolog meztelen modellt rajzolni, a főiskolán is van akt oktatás.
Anyukád elég korlátolt, ha ezt nem tudja/nem érti meg. Magyarázd el neki.
"Anya, ha leszbikusak lennénk, más tevékenység közben nyitottál volna ránk"
A meztelen test tanulmányozása (amiben nincs szexualitás, itt a test fizikai tulajdonságait elemzi a rajzoló) nagyon jó alkalom az anatómia gyakorlására, és az anatómia elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki embert tudjon rajzolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!