Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan magyarázzam meg anyámna...

Hogyan magyarázzam meg anyámnak, ha fél évkor kettes leszek két tárgyból? 17l

Figyelt kérdés

A koliból már kapott negyed éves értesítőt a fizika és matek miatt. Én azt mondtam otthon, hogy ki tudom javítani, de így is ki volt akadva. Ráadásul úgy néz ki, hogy nem fogom tudni kijavítani. Ő meg azt hiszi, hiszi, hogy nem is próbálom, nem is akarom, pedig amúgy a koliba is járok felzárkóztatóra mind a két tárgyból, többször is, mint ahánystor hivatalosan van, de egyszerűen semmi. Ráadásul anyám a matek harmadik is ki volt akadva tavaly, de négyes úgysem lesz meg félévkor, ha most kettesre állok..

Szerintetek mi legyen, hogy ne akadjon ki?

2019. dec. 6. 08:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
14%

Matek és fizika az pusztán logika, és absztrakt gondolkodás.

Szóval szerintem anyukad inkább amiatt aggódik, hogy mit fogsz csinálni így az életben.

2019. dec. 6. 09:00
 2/13 anonim ***** válasza:
38%

Megmondod, hogy ha belegebedsz, akkor sem megy, de tanév végére megpróbálod kijavítani. Félévi osztályzat sehol nem számít.

Nem értem az ilyen szülőket amúgy, akik nem fogadják el, hogy nem kitűnő tanuló a gyerekük, és nem megy neki egy-két tárgy úgy, mint másoknak.

2019. dec. 6. 09:01
 3/13 anonim ***** válasza:
70%

Nyomon kellett volna követnie a jegyeid és nem lenne meglepve akkor.

Egyébként ígérd meg, hogy év végéig javítod, legalább a matekot, ami számít is pl tovább tanulásnál.

És tényleg csináld, neten is van rengeteg oktató anyag

2019. dec. 6. 09:19
 4/13 A kérdező kommentje:
Követte a jegyeimet, csak mivel nem tudja kezelni az e-naplót, és ha mondom neki a jegyeket mindig elfelejti, hogy mondtam, mindig rám van kiakadva, hogy pl miért kapott értesítést a kolitól. Ráadásul engem is nagyon zavar a matek, általánosban jó voltam belőle,megyei versenyeken is vettem részt, jó eredménnyel.
2019. dec. 6. 09:43
 5/13 anonim ***** válasza:
18%
Akkor viszont esélyes, hogy nem benned van a hiba, kellene egy rendes felzárkóztató tanár. A koleszos felzárkóztatást ugyanaz a tanár csinálja, aki tartja az órát? Nem lehet, hogy nem tudja úgy elmagyarázni az anyagot, hogy megértsd?
2019. dec. 6. 09:51
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Egyenesen és őszintén, és féleg tényekkel, és nagyon kevés vagy nulla indulatokkal. Vannak rossz tanárok és vannak reál tantárgyakhoz nemigen értő, abból eleve gyenge emberek. Ez adottság, nehezen lehet rajta csiszolni, de lehet. Valamennyit lehet. Jó tanár kell hozzá, korrepetálás, felzárkóztatás, neked sok gyakrolás, lecke, szorgalom.

Nem tudhatod, hogy anyukád mit hisz, és nem is számít. Te elmondod, hogy mi az ábra és bármennyire is félsz, felvállalod a következményeket. Próbálj meg javítani azokon a rossz jegyeken!

Lehet, hog anyukád ki fog akadni, de ha jó szülő, akkor azon lesz a második gondolata, hogy hogyan segítsen neked, nem azon, hogy verjen bele a betonba, amíkor így is ott érzed magad. Fel a fejjel!

2019. dec. 6. 09:57
 7/13 A kérdező kommentje:
A kolis felzárkóztatót teljesen más tartja. Ráadásul már osztálytárs is próbálta elmagyarázni
2019. dec. 6. 10:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Konkrétan ott tartok, hogy erre a két tárgyra külön külön többet készülök mint az összes többiből együttvéve, és úgy a leggyengébb. Csak ugye drága anyám ezt nem látja és azon hisztizik, hogy lusta vagyok, meg meg sem próbálom
2019. dec. 6. 10:51
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Tedd anyukád elé a példákat, amikkel gondod van. Mutassa meg, hogyan kell megoldani. Engem a nagyszüleim izélgettek, hogy hogyhogy nem megy a matek. (kb.azt hitték, hogy a szorzótáblát nem tudom). Aztán eléjük tettem egy dolgozatot. Utána szóba se került a matek. :) Amúgy érettségire kelleni fog a matek, szóval valahogy fel kellene zárkóznod. Mit tanultok most? Mi nem megy? Melyik anyagnál kezdted elveszteni a fonalat? Azt írod, hogy általánosban még jól ment. Melyik évben nem jött össze az ötös? Valószinûleg odáig kell visszamenni és helyrerakni az alapokat.
2019. dec. 6. 16:12
 10/13 anonim ***** válasza:
66%
figyi, ha szeptember óta le se sz.taa jegyeidet, nem nézett bele az e-naplóban, nem volt fogadóórán, akkor kb úgyse érdekli a téma, nincs mit aggódnod.
2019. dec. 6. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!