Mennyi pénzt kérnétek a lakhatásért ilyen esetben a gyereketektől?
Elfogadom, hogy velem van a baj, én 100%, hogyha tudnék venni egy plusz lakást, akkor a gyerekemnek adnám, hogy legyen mindig hol laknia, és ne kelljen szenvednie 25 évig a hitellel. A 2.at befektetném.
Ha nekem lenne egy saját tulajdonú lakásom amit nem használok, én biztos, hogy nem nézném azt, hogy a gyerekem albérletet fizet, mikor ott a saját lakás.
Eleve nem vennék befektetési céllal egy lakást, csak azért, hogy kiadjam, a gyerekeim meg vegyenek fel ugyanolyan lakásra hitelt? :D Hát ez kicsit nekem nem tartozik a család fogalmába.
Persze tudom, ti mindannyian 13 éves korotok óta a szüleiteket tartjátok el. Sajnos ez nagy baj, de megértem, hogy számotokra elképzelhetetlen az ilyesmi.
Arról pedig, hogy kinek mi megy a "kárára":
volt mikor én is 32nm-en éltem anyámmal, a kis diákmelós pénzemet is be kellett dobni, hogy vegyünk kenyeret, stb. De nem az én "káromra", hanem mert egy család vagyunk, és mindent megteszünk egymásért. Ha nekem van valamim, amire nincs szükségem feltétlen, akkor odaadom a családomnak, nem pedig azt nézem, hogy hű így elesek havi 80ezer forinttól.
Elképzelhetetlen lenne, hogy pl. anyámnak lenne egy lakása, és akkor azt befektetési céllal venné, meg kiadná nekem... nálunk ez teljesen, totál elképzelhetetlen családon belül, hogy ilyen ügy legyen. Ha van egy lakásom pluszban a gyerekeim pedig fiatalok akkor alap hogy lakhatnak benne, a fogyasztásukat fizessék ki.
Mindenki máshogy gondolkodik, minden család más. Nekem nem menne a káromra, hogy a mai lakásárak mellett a gyerekemnek adjak egy lakást, amennyiben megtehetem. Ugyanis családról van szó.
Tudom nektek semmit nem jeletn, mert így nőttetek fel, hogy lehúzkodtak titeket pénzzel a szüleitek, kidobtak mikor elmúltatok 18, meg ti már 12 évesen olyan felnőttek voltatok, hogy magatoktól mentetek el. Ez szomorú és nem pedig normális. Persze nektek az.
#74 +1 "Hát ez kicsit nekem nem tartozik a család fogalmába."
Nekem se!
Sőt odaadnám apámnak, anyámnak meg a testvéremnek is.
Mert szeretem őket, jobban, mint havi 70 ezer forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!