Mennyi pénzt kérnétek a lakhatásért ilyen esetben a gyereketektől?
Persze, "épp" most kerestek albérletet. "Épp" akkor, amikor "épp" befejeződött anyukád lakásának a felújítása. Milyen érdekes. Addig jó volt a párod szüleinél. Most hirtelen "épp" már nem. Csakhogy nem jött be a számításotok, és nem tetszik nektek, hogy nem "jelképes összegért" juttok frissen felújított lakáshoz. Amiből, ugye, valahogy sosem sikerülne kiköltözni "épp".
Hát bizony van ilyen.
Csak mondom hogy én anyámtól se szednék bérleti díjat ha a lakásomban lakna. nem lenne pofám.
akkor ő miért szedne tőlem? ha ilyen lenne 100% hogy csak a rezsit fizettetné velem de azt alapnak is tartanám.
Mi a különbség? Én nem tartozom anyámnak pénzzel azért mert felnevelt. Ő döntött így.
Ezekszerint ti saját anyátoktól is piaci áron fizettetnétek bérleti díjat a lakásotokban ami a tietek?
Az én apám sosem kért volna tőlem pénzt ha lett volna egy másik lakása. Amíg otthon voltam sem kért lakhatásért.
Szerintem igenis megtehetné, ha telik teljesen kp-bol egy másik lakásra neki! Pár évet kibírt volna a lakbér nélkül!
Meg van a véleményem azokról, akik ennyire nem akarnának ennyivel segíteni a saját gyerekükön. Azok biztos nem kaptak a saját családjuktól efféle segítséget. Vagy szimplán a pénz a fontosabb...
"De ez az 50 ezer kicsit nekem ilyen nesze semmi, fogd meg jól "könyöradománynak" tűnik: valamivel kevesebbért adom, mint egy idegennek, hogy érezzétek, milyen jófej is vagyok és tudjátok, hogy mástól 20-30 ezerrel többet is kérhetnék."
Na ezen a ponton változott meg a véleményem, kérdező. Ez a fajta rosszindulat, hátsó szándék feltételezése győzött meg arról, hogy nem tudod értékelni azt az irigylésre méltó helyzetet, amiben vagy. És ez az egész valójában csak az anyukád zsebében turkálásról szól.
Ha én lennék az édesanyád, és ezeket a sorokat olvasnám, már márciustól adnám is ki a lakást a valós 80-ért. Könyöradomány... megáll az eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!