Mennyi pénzt kérnétek a lakhatásért ilyen esetben a gyereketektől?
Azért van különbség aközött, hogy a 18 éves gyerekkel az utolsó margarinos kenyeret is kifizetteted, és aközött, hogy a 24,25,26 éves (csak tippeltem abból, hogy jó pár éve együtt laknak a fiatalok) gyereked, x éve dolgozik, eddig anyósánál spóroltak, majd elvárja, hogy utána még x évig a te lakásodban spóroljanak a te károdra.
Igen, ha megtehetem, veszek lakást, kocsit a gyerekemnek. De ha a szülő befektetési céllal vett egy lakást, akkor az azt jelenti, hogy nem teheti meg, mert arra a pénzre neki is szüksége van. Mégis meddig biztosítson ingyen lakhatást a szülő a gyerekének, a saját kárára? 50 éves koráig?
Felnevelt egy gyereket 18-20 évig (kitudja mikor költözött el), kitudja milyen anyagi körülmények között. Mikor kezdhet el végre a szülő is úgy élni, hogy ne kelljen számolgatni, hogy megveheti-e magának még azt a ruhát, vagy nem? Soha?
Szerintetek itt a szülő, a proli meg a sóher, szerintem meg a lány az önző, és neki kéne felismernie, hogy 25+ évesen nem ártana elkezdeni önállóan( anyós, és a saját anyja segítsége nélkül) élni, mert baromira önzőség 30 éves korig várni a támogatást.
Voltam gyakorlaton idősek otthonában, megdöbbentett, hogy mennyi embert nem látogatnak a gyerekei. Ha így bántak velük, nem is csodálom most már.
Voltam gyakorlaton pszichiátrián, megdöbbentett, mennyi huszon-vége, harmincas fiatal volt bent depresszióval. Szintén nem csodálkozom, ha ilyen szüleik voltak.
Amiket itt írnak, hogy tanuljon-dolgozzon-költözzön-vegyen mindent magának egy 18+-os fiatal, az döbbenet.
Minek akkor a család, ha semmiben nem segít?
Hova forduljon egy életét kezdő ember, ha nem a családhoz?
Menjen valami Szeretetszolgálathoz tanácsért, segítségért?
Bár lehet, hogy jobban jár, ott legalább minimális empátia van a dolgozókban.
#33 Na most, nem csak erről az esetről van szó. Arról az általános vélekedésről van szó, hogy 18-20 év fölött mindenki teremtsen meg magának mindent, lakástól kezdve, tanuláson át, az utolsó fogkrémig, különben "élősködő".
Nem kell majd csodálkozni a kedves szülőknek, ha 70-80 évesek lesznek, és a gyerekük azt mondja "Nekem kell a pénz anya/apa, az időm is drága, hívj házigondozót ha bajod van, vagy menj otthonba!"
Az meg nem érv, hogy felnevelte a gyerekét, nem a gyerek kérte, hogy megszülessen.
Kérdező de nem vagy anyád helyében. Ha nem tetszik, hogy ennyit elkér, akkor keress egyet, és lakj ott teljes áron.
Utolsó válaszoló attól, hogy nem a gyerek kérte a megszületést, az nem azt jelenti, hogy élete végéig a szülők kötelesek eltartani.
#37 A kérdezőt nem tartják el, hanem SEGÍTIK.
Segítenék, segíteni tudnák.
Mindegy, mindenki azt kapja vissza, amit adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!