Anyám nem hagy békén, állandóan csak hajt, ki akarja belőlem hozni a maximumot, de nem érti, hogy nekem az a max, amit most nyújtok. Mit tegyek?
Anyám nem hagy békén, hogy tanuljak, tanuljak tanuljak. Pedig tanulok, csak nem úgy, és nem annyit, amennyit ő szeretné. Nincs velem megelégedve, mert CSAK 2 órát tanulok egy tz-re meg nem vagyok kitűnő tanuló.
A féléviért is lebszott, mert szerinte szr és azt mondta, hogy nem csalódott még bennem akkorát, mint most.
A jegyeim:
Matek, töri, angol, tesi- 5
A többi mind 4-es, egy 3-masom sincs. Az átlagom: 4,54
Más szülő örülne, ha a gyereke csak fele ennyire jól teljesítene, de ő csak cssztetni tud állandóan.
Sosem hagy békén, állandóan csak kritizál, ha 4-est kapok, ami szerintem is ugyanolyan jó jegy, mint az 5-ös. Állandóan hajt, de nem veszi észre, hogy azért teljesítek ilyen "rosszul", mert állandóan hajt, mint a tatár, és kritizál, mint egy katonatiszt. Elveszi azt az amúgy is kis kedvem a tanulástól.
Mit tegyek?
én anyakėnt ,gratulálok neked anyukád helyet is ez szėp félėvi bizonyitvány .
a sajåt gimnazista fiaim bizonyitványát is megdicsėrtem,10.osztålyos fiamnak ennél rosszabb volt az átlaga 3,77 átlaga volt .ėn megdicsėrtem.
Úgy bírom a gyakorit. A lány teljesen jó tanuló, miért kell bántani?
Ja, persze itt mindenki csillagos ötös volt mindenből, meg már 18 évesen elköltözött otthonról, önellátó volt stb. :DD
Tény, hogy írtad hogy nem akarsz továbbtanulni, de ha mégis úgy döntesz, akkor is teljesen jó átlag ez, lehet érettségi eredménnyel is duplázni mellesleg, ha mégsem érzed jónak.
Nem rossz eredmény, de attól függ, hogy mihez. Ha sima gimibe jársz, tehát nem kapsz szakmát az érettségid mellé, akkor ha ilyen eredményeid lesznek 11. és 12-ben, és valószínűleg az érettségid sem lesz tökéletes, akkor csak egy közepes,/gyengébb egyetemre tudsz majd bejutni. Én bevallom őszintén, szerettem tanulni, vagyis nem magát a tanulást szerettem, hanem hogy utána tudok válaszolni a dolgozatban a kérdésekre és jó jegyeket kapok. De szerintem ezzel más is így van, nem a folyamatot szereti, hanem az utána kapott eredményt. Az érettségim is jó lett szerenécsre nagyon, de mivel előtte általánosban és gimiben is lelkiismeretesen tanultam, így nem volt annyira durva felkészülni rá, "ismétlés" volt a tananyag nagy része (én viszont hatosztályos gimibe jártam, szóval az érettségi tárgyak anyagának a végét csak gimiben 11., 12-ben tanultam először, az annyira nem volt jó viszont). Utána az ELTE jogon tanultam tovább, ma is itt tanulok, jó eredményekkel, és meg vagyok elégedve. De kellett hozzá a gimis felkészülés lélekben is, hogy már ott is sokat tanultam, próbáltam a legjobbat kihozni magamból.
A baj az lehet anyukádnak, hogy ő azt gondolja, hogy te sokkal töbre is képes vagy (lehet, hogy igaza is van), és bosszantja, hogy azt látja, hogy téged ez nem is érdekel, azért vannak 4-eseid. Amúgy annyira nem rossz, a matek, töri, angol fontos, szóval ha felhúzod mellé a két magyaros tárgyat is, akkor az átlagod is jobb lesz, és egyetemi felvételkor a 11., 12. évvégi/félévi eredményeid közül csak az érettségi tárgyak számítanak majd bele, + egy természettudományos tárgy, ami nekem például a földrajz volt, amit imádtam és mindig dicséretes ötös voltam belőle, szóval biztos neked is van egy ilyen tárgy, amit választhatsz majd.
Egyébként milyen irányba mennél gimi után? Mert ha egyetemre, akkor tényleg többet kellene tanulnod, mondjuk nem 2 órát egy tz-re, hanem előtte három-négy nappal el kellene kezdened, akkor elég lenne kevesebbet is egy nap, csak elosztanád és összességében többet fogllakoznál a felkészüléssel. Ha nem az egyetem a cél, akkor meg ne törd magadat az érettségin, mert a szakmához az nem nagyon kell, vagyis nem kell olyan eredmény, mint az egyetemhez, de akkor viszont a szakmádat kell jól kitanulnod, hogy jó legyél belőle. Lehet, hogy egyébként anyukád ettől tart, hogy elhanyagolod a tanulást, pedig ott van benned a potenciál, aztán egyetemre emiatt nem vesznek majd fel, szakmát tanulni meg szintén nem nagyon fogsz, mert azt is hanyagolni fogod inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!