Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlreagálja a párom? Másnak...

Túlreagálja a párom? Másnak is rosszulesne?

Figyelt kérdés

Párom elvált, van egy 11 éves kisfia, akit az édesanyja nevel. Jó a kapcsolatunk velük, a kisfiú is sűrűn van nálunk. Minden második hétvégén minimum, de van hogy egymás után több hétvégén is, tanítási szünetekben, sokszor suli után is feljön, ha a párom nem dolgozik éppen.

Az édesanyja újra férjhezment, ősszel született egy közös kislányuk is. Az anyukája megkérte, hogy onnantól ne Robinak hívja a nevelőapját, hanem apának, hogy ha nő a kicsi, nehogy a nagyobbtól hallva Robinak szólítsa az édesapját. A kisfiú így is tett.

A páromnak ez nagyon rosszulesik, főleg mivel nyilvanos helyen is így szólítja és már volt ismerős aki megkérdezte páromat, hogy "mi van, a Robi nevére vette a fiadat?"

Úgy érzi, hogy a gyereke lecserélte és lassan el fog távolodni tőle, pedig ő nagyon igyekszik jelen lenni a fia életében. Kicsit úgy is érzem, hogy kezd passzívabb lenni, ha itt a kisfiú.

2020. jan. 24. 16:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%

Nem reagálja túl, megértem, hogy rosszul esik neki. Anyukának nem lett volna joga ilyet kérni a kisfiútól.

Mondjuk ettől eltávolodni nem fognak apukával, de hogy rosszul esik, az nem csoda.

2020. jan. 24. 16:24
 2/24 anonim ***** válasza:
96%

Jogos az apuka sérelme.

Nekem is született a második házasságomból kislányom, de eszembe sem jutott, hogy az akkor 12 éves fiamnak azt mondjam, szólítsa a nevelőapját apunak. Keresztnevén hívja, a lányomat nem zavarja be. Tudja, hogy féltestvérek. Fiamnak van egy apja, aki szívvel-lélekkel odavan a fiáért.

2020. jan. 24. 16:33
 3/24 anonim ***** válasza:
96%
Jogosan esik neki rosszul. Bár nem a gyerektől kéne eltávolodnia emiatt, ő nem tehet erről. Az anyjával, meg Robival kéne erről beszélni, hogy mégis ezt hogy gondolták?
2020. jan. 24. 16:35
 4/24 anonim ***** válasza:
92%
Igaza van.
2020. jan. 24. 16:36
 5/24 anonim ***** válasza:
93%

Ezt a baromságot... Kistesó nem hülye, megtanulná simán, hogy neki nem Robi... Én lehet, hogy kiverném miatta a balhét...

Én se hívtam apunak a nevelőapámat, öcsém valahogy mégis megtanulta. Az már egy másik dolog, hogy családi szóhasználatban megmaradt végül az általa full beszédhibásan ejtett Apu, így végül mégsem a keresztnevén szólítottam, de Apu csak az igazi apukám volt mindig is.

2020. jan. 24. 16:48
 6/24 anonim ***** válasza:
92%

Három húgom van; féltestvérek. Soha nem anyáztam az anyjukat, mindig a nevén hívtam. Mégis anya lett nekik, nem Rita.

Ha a gyerek rákérdez (mármint a kistesó), el lehet neki magyarázni az ő szintjén, hogy én mindkettőtök anyukája vagyok, Robi viszont nem apukája a tesónak, ő ezért nem hívja apunak. Ennyi.

Ezt anyuka rontotta el.

Viszont az nem jó, hogy a párod emiat a sajá fiától eltàvolodik, ezt próbáld vele megértetni, hogy pont ő löki el magától ezzel. Az édesapja mindig ő lesz.

2020. jan. 24. 16:51
 7/24 anonim ***** válasza:
89%

Nekem is született féltestvérem, anyám férjét a nevén szólítottam mindig is és a húgom nem találta ezt egy percig sem furának. Ebben nőtt fel, így volt neki természetes.

Nagyon bunkó ez az anyától, megértem az apa érzéseit.

2020. jan. 24. 16:58
 8/24 anonim ***** válasza:
85%
A drága anyuka nem normális. Jogosan esik rosszul párodnak. A gyerek csak gyerek de nem hülye. Akkor is megtanulná apának hívni az apját ha a féltestvére a keresztnevén szólítaná. Ahogy előttem is írták. Ezt én azért nem hagynám annyiban és beszélnék a nem túl kedves és okos anyukával, hogy azért ezt még se kellene....
2020. jan. 24. 17:21
 9/24 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen jogosan esik neki rosszul. Viszont a született gyermeknek meg lehet tanítani hogy ne Robinak hanem apának hívja az apját. Én sem nézném jó szemmel,hiszen te vagy az apja.
2020. jan. 24. 17:44
 10/24 anonymousreview60 ***** válasza:
84%

Nem reagálja túl. Tudatosítani kell a gyerekben a párodnak, hogy ő szeretné, ha a fia őt mindenhol "apának" szólítaná, mert neki jobban esik és mert - ilyen igyekvő nemzőapa mellett - ez így helyes. És az ő jelenlétében a nevelőapa csak "Robi".

Emellett azt is el kell magyarázni a fiúnak, hogy csak akkor kell - sőt, csak akkor illik - Robit apának szólítania, ha ő maga úgy érzi. Nem pedig azért, mert anyunak így kellemes.

2020. jan. 24. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!