Szerintetek hogyan tudnám elfogadtatni anyámmal, hogy "nem csinálok semmit se"?
Az önmagában nem biztos, hogy az ő bajuk, hogy rosszabbul fizet a meló, mint korábban. Tisztelendő, hogy dolgoznak.
A szülők viszont már csak ilyenek, cseszegetnek, ha azt látják, hogy "nem csinálsz semmit". Én is utáltam, 32 vagyok, tudod számítógépen dolgozom, ebből élek - mégis a mai napig megkapom, ha otthon vagyok, hogy "csak játszol egész nap". Holott dolgozom akkor is.
Én azt mondanám, csináld azt, ami érdekel, de ami a jövődet is építi egyben. Ez nem kell, hogy az legyen, amit ők szerinted elvárnak tőled. Érdekel a festészet, vagy a programozás? Akkor ebben fejleszd magad.
De valamit valóban csinálj, a igazi bajuk az, hogy azt látják, hogy az életeddel nem haladsz előre. Én is utáltam a beszólásokat, főleg, hogy nyáron elküldtek fagyipénzért teszkózni 12 órába, de az elvárás, hogy építsd a kis életed valahol mégiscsak jogos.
Nem tudom, hogy mezőgazdasági munka alatt mit értesz, de megjegyezném az itten hozzászólóknak, hogy mezőgazdaságban igenis van télen munka, mégpedig az árukeszítés... (Krumpliválogatás/zsákolás, káposztapucolás stb.)
Kedves kérdező, ha tényleg nincs dolgod ilyenkor, akkor vállalj alkalmi munkákat, vagy rövid időszakra is vállalhatóakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!