Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez a helyes...

Szerintetek ez a helyes reakció ilyen bejelentéskor?

Figyelt kérdés

Anyukám bejelentette, hogy "barátok" lesznek egy emberrel, akit én is ismerek régebb óta, eléggé ivós, semmire való alak. Meg kérdeztem, hogy ide költözteti? Azt mondja nem, dehogy is, csak amikor a bátyám nem lesz itthon itt aludna nálunk.

Erre nem tudtam semmit mondani, de remegek kb, mert ez tudom mit jelent, és hogy mik lehetnek a következményei.

Mégis mit tegyek, én még tanulok, legalább 2-3 évem van a sulimhoz. Dolgozom is a suli mellett, de az nem elég, hogy itt a faluban találjak magamnak bármi helyet.

Én így nem tudom mit csináljak, szerintem a bátyámnak ha szólok őt hidegen fogja hagyni, hiszen akkor nem lesz itthon. Aztán meg kitudja még később mik lesznek ebből.

Én meg majd üljek csöndben a szobámban amíg ők "alszanak" ???

2020. jan. 18. 12:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

"szerintem a bátyámnak ha szólok őt hidegen fogja hagyni"

Talán a tesódé a ház? Vagy mi van?

2020. jan. 18. 14:34
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

A kérdezőnek valószínűleg az az alap problémája, hogy felborul a megszokott világ amiben élt. Abszolút átérzem a dolgot, de ezt tényleg úgy kell kezelni, hogy anyunak is kellhet egy olyan valaki, akit Te nem tudsz helyettesíteni.

Ha saját barátod, barátnőd lesz, azt sem pótolhatja egy anya. Utóbbit az anyának is kutya kötelessége elfogadni éppen úgy, mint ahogy ezt most neked el kell fogadnod.

Egyelőre még nem tudhatod, hogy miképp fog alakulni anyu a pasi és a közted levő kapcsolat. Próbálj ehhez pozitívan állni. A pasi felé barátságos legyél.

2020. jan. 18. 14:37
 13/23 A kérdező kommentje:

Mint leírtam ismerjük régebbről ezt az alakot. És semmi jót nem tett még le az asztalra egész életében. Ha ismernétek nem így reagálnátok ti sem. Tavaly vagy 5x volt korházban alkohol problémák miatt életveszély szinten de ez még igazán nem lenne baj a többi dolga mellett. Nekem nem fér bele az életembe egy ilyen ember. És teljesen összeomlottam mikor ezt meghallottam, hogy majd itt aludna. Nyáron még egy másik emberrel találkozott anyukám, akivel már régen együtt volt. Akkor úgy volt, hogy anyum elmenne vele külföldre, ha én nem lennék, mert még nem tudom fent tartani magamat olyan szinten. Én akkor még azt is fel ajánlottam, hogy keresek jobb munkahelyet, ott hagyom akkor a sulit, aztán majd lesz valami.

Szóval ilyesmit még csak ne is gondoljatok rólam, hogy én önző volnék, mert egyáltalán nem ez a helyzet. Persze ezt ti nem tudhatjátok, hiszen ez csak egy nagy vonalakban leírt közlés volt.

Ha egy normális környezetben élnénk, nem egy egér lyukban, és nem egy ilyen alakról lenne szó, engem abszolút hidegen hagyna az egész dolog.

2020. jan. 18. 15:07
 14/23 A kérdező kommentje:
Azért úgy gondolom undorítóan féreg dolog akkor ide hozni ráadásul pont ezt a semmirevaló embert, amikor én munka után pihennék, és akkora házban lakunk, hogy a másik szobából át hallani a levegő vételt is...
2020. jan. 18. 15:08
 15/23 A kérdező kommentje:
Legyen akkor vele, de nem tudom akkor sem kezelni ezt a helyzetet, ez az ember számomra annyira jelentéktelen, hogy a létezése is irritál. Van még 1-2 dolog a háttérben vele kapcsolatban, de azért mindent nem szeretnék megosztani.
2020. jan. 18. 15:11
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Én teljesen megértelek, hogy nem akarsz anyukád mellett tudni egy problémás alkoholistát. Aki ebben téged nevez önzőnek, az nem is tudja milyen tud lenni egy alkoholista.
2020. jan. 18. 15:50
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

Ha ilyen nagy az ellentét közöttetek, akkor az nehéz ügy.

Kizárt, hogy bárki is jó tanácsot tudna adni.

2020. jan. 19. 02:06
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén sajnállak és nem értem anyádat.

De mit tudsz tenni?

2020. jan. 19. 08:10
 19/23 anonim ***** válasza:
84%
Én is megértem a kérdezőt, kevés ember örülne annak, ha egy idegen ember költözne be a lakhelyére, az meg külön kellemetlen, ha az ember egyedülállóként egy párral lakik együtt, főleg ha a pár egyik tagja a szülője. Az, hogy esetleg iszákos és bunkó a férfi csak a hab a tortán. Ilyenkor persze mindig az jön elő, hogy hát az ő háza, azt csinál amit akar, ami jogilag nyilván igaz, de azért szerintem egy rendes szülőtől, sőt rendes embertől elvárható az is, hogy figyelembe veszi, hogy mások is élnek abban a háztartásban, jelen esetben a gyereke. A szükségleteket diszkréten is ki lehet élni, vagy akár máshol is, például a férfi lakásán.
2020. jan. 19. 12:20
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az együtt érzést, már az is erőt adott. Tegnap beszéltem anyukámmal, higgadtan a dolgokról, annyiban maradtunk, hogy igazam van, és hogy akkor nem jön ide senki. Mikor haza értem munkából már a szobában voltak. Nekem meg munka után egy evés/ivásra sem volt "bátorságom" kimenni, nehogy találkozzak valamelyikükkel is.. Azért ez így milyen, vagy ezt is csak én fújom fel annyira? Dolgozom, sajnos elég nehézkes munkát, mellette tanulok még, 0 szabad időm van, még magamra is. Ilyenkor szerintem jogosan várnám el, hogy legalább itthon legyen egy kis nyugim, vagy legalább ne egy ilyen alakot kerülgetve kelljen töltenem még azt az 5 percet sem, amit a konyhában töltök. Ez is még hagyján, de ezek után az anyám teljesen megváltozott a szememben, elvesztette azt a tisztelet, amit én éreztem iránta, és amilyennek ismertem. Mert az nem állt volna még csak szóba sem ilyen alakkal. Nem tudom mi legyen, most megint haragban vagyunk, de nyilván találkozunk majd s ez lesz a téma, én meg nem tudom mit mondhatnék neki.
2020. jan. 19. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!