Ti hogyan lépnétek meg a dolgot?
Te vagy a családi balek, téged nem csak az anyád használ ki, hanem mindenki, mert letudják annyival a saját problémájukat, hogy hagyják, hogy te szenvedj vele. Nekem ez már önmagában elég indok lenne ahhoz, hogy kalap-kabát, és többet senkivel se beszéljek egész hátralévő életemben - és ha azt hiszed, hogy nem tudom milyen, én hasonló helyzetben voltam, csak nem hagytam, hogy én legyek a balek.
Amint úgy döntesz, hogy hajlandó vagy kilépni a családi balek szerepéből, hirtelen egy percig sem fog nehéznek tűnni. Addig meg szopod a mélytorkos f.xt, sok sikert hozzá. De csak emlékeztetőül, összesen egy életed van, és még a rokonoknak sincs joga hozzá, hogy tönkretegyék a tiédet, úgyhogy olyan sok időt már nem pocsékolnék el belőle. Hidd el, ha holnap meghalnál, nem azt bánnád, hogy kidobtad anyádat, hanem azt, hogy nem.
Addig hol éltetek, amíg el nem költöztél albérletbe? Addig is csak laktatok valahol.
Miért volt kötelező magaddal vinni anyukádat? Nem is értem.
Talán nem kellett volna annyi tartozást felhalmoznia, hogy vonják a fizetése felét. Erről te nem tehetsz, mégis a te életedet lehetetleníti el. Ha ennyire rossz az anyagi helyzete, lehet menni másodállásba is dolgozni, nem a gyerekén kellene egy gerinctelen paraziraként élősködni.
Állj a sarkadra, mert így sosem lesz saját életed. Ott fogsz megöregedni anyukád mellett.
Én is azt tudom csak mondani, mint a többiek. Amíg az elhatározás nincs meg, addig nem fogod látni a megoldást. Amint eldöntöd, hogy saját életet akarsz és nem akarod az anyád eltartani, jönni fog a megoldás is.
Tedd fel magadnak a kérdést: így akarod leélni az életed? Később mi lesz, ha esetleg anyád már dolgozni sem fog tudni? Akkor is te tartod el? Lemondanál miatta a saját életről?
Ha nem tudod kirakni, keress te egy másik lehetőséget. Akár csak egy szobát, ha nem tudsz egy egész albérletet kifizetni.
Az anyák szégyene ez a nő.
Kérdező: nem vagy köteles a munkaképes anyádat támogatni, mivel méltatlan rá. Természetesen megteheted, de nem vagy köteles.
Ha lenne lehetőségem a helyedben, akkor mennék külföldre és nem biztos, hogy szólnék ennek az anya nevű nőnek, hogy holnaptól már nem él az albérlet.
Igen, lemondhatsz az örökségéről, ha meghal, ebben az örökségben benne vannak a tartozásai is, aztán hacsak nincsen egy budai villája, nyilván nem érdemes elfogadni.
Külső szemmel nyilván egyszerű azt mondani, hogy dobd ki, de az az igazság, hogy ez az egyetlen megoldás. Amúgy sem lehet vele élni, még bele sem ad az albérletbe (ez talán lehetne kompromisszum, de ahogy olvasom, ebben az esetben nem igazán működne...), és csak annyi szól mellette, hogy ő az anyád, és ráadásul még a lakók is panaszkodnak rá.... anyagilag és lelkileg is megterhelő, gondolj arra, hogy mennyivel lenne jobb az életed, ha nem lenne egy ekkora teher - bármennyire is hangzik szörnyen, az - rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!