Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek anyámnak valaha...

Szerintetek anyámnak valaha is meg tudok majd felelni?

Figyelt kérdés
Mindig úgy érzem hogy hiába a tanulás, az "eredmények" egyszerűen akkor sem vagyok elég jó nekik. Nincs tesóm, ovis korom óta ez volt az álmom, és mikor megkérdeztem hogy miért nem lett, akkor az indokok után mondta hogy meg minek még egy ilyen hülyét? És apám is csodálkozik rajta hogy azt mondom nekik hogy én ebbe a családba nem vagyok értékelve. Sima érettségivel rendelkező emberek, nem tanultak főiskolán, bár apám tényleg okos, simán elvégezte volna. Én szinte minden évben kitűnő voltam, 6× kaptam nevelőtestületi dicséretet, ebből hármat gimiben, mert annyi tantárgyból kaptam dicséretet év végén. Az angolt gimiben kezdtem tanulni, és még gimiben meg is lett a nyelvvizsgám. Hangszeren is játszom, a kézügyességem se rossz. És egyszerűen mégis olyan mintha ezek nem számítanának semmit. Most főiskolán tanulok, itt is szép eredménnyel, előző félévbe konkrétan mindenből ötös lettem. Most nem dicsekedésnek írtam le ezt a sok vackot, csak azért hogy tényleg meg tudjátok ítélni a dolgot. Mert szerintem nem vagyok hülye. Tanulmányokon kívül se gondolom hogy olyan köcsög, hülye gyerekük lennék.

2020. jan. 7. 22:53
1 2 3
 21/25 1112 ***** válasza:

*Szal, úgy érzi, ő nem tudna felemelkedni hozzád, és akkor (egyszerűbb neki), ha téged húz vissza.

És ne hagyd neki, hogy sikerüljön, mert akkor megint jön majd ilyen dumákkal, hogy "Látod, megmondtam, hogy milyen "pancser" vagy!". Ami meg egyáltalán nem igaz, tehát ne hidd el neki ezeket, tehát vedd úgy, hogy ez tőle dícséret az ő szintjén; felnéz rád, csodál téged.

2020. jan. 9. 15:47
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Engem édesanyám még mindig a kicsi fiának néz.

Nagymamám fiatalon szült, amikor édesanyám baba volt, a dédmamám is fiatal volt még (40-es éveiben). Mindig mondogatta neki, hogy "Én még mindig fel tudnék nevelni egy gyereket!"

Nem engette a nagymamámnak még azt se, hogy felvegye a saját gyerekét.

(Majd később a dédapám szólt rá erélyesen mamámra, hogy igenis az az ő gyereke, táplálja, nevelje, mert képes rá.)

2020. jan. 9. 18:07
 23/25 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
"Én még mindig fel tudnék nevelni egy gyereket!" Tehát félt az öregedéstől.
2020. jan. 9. 18:39
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

#23 Hát, azt nem tudom...

Egy biztos, az anyukák örökké látni fogják a kisgyereket (is) a gyerekükben.

Mindig ott lesz az anyai féltés, egészséges anya-gyerek viszonyban is.

2020. jan. 9. 20:05
 25/25 A kérdező kommentje:
Hát akkor meg kell tanulnom elvonatkoztatni, és nem törődni a gonosz beszólásaival. Nem lesz egyszerű, az biztos.
2020. jan. 11. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!