Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki adna valami tippet...

Valaki adna valami tippet mivel érveljek?

Figyelt kérdés

Nem a szüleimmel élek, hanem a nagynénimmel és szeretnék kimenni Szerbiába barátnőmhöz megünnepelni a születésnapját. Viszont ők ezt nem engedik, pedig szerintem már tudnék magamra vigyázni. Sőt ki is jönne elém a buszmegállóba. Küzdjek vagy adjam fel? Csak sajnos nagyon fontos lenne, mivel a 18. Szülinapját ünnepli.

Én 16 vagyok.

Előre is köszönöm a segítséget.♡

#külföld #Szerbia #"szülők"
2020. jan. 7. 18:48
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
31%

Egy hete öltek meg valakit a lèpcsőházunkban.

De nem ezért nem engedném el a kiskorú gyereket sem szülőként, pláne nem gondviselőként.

A gyerek jelenleg a nagynénire van bízva, ha a gyereket baleset éri külföldön akkor abból akár letöltendő is lehet (budapesti útra is érvényes, csak oda ugye nem kell engedély a szülőtől a határátlépéshez)

2020. jan. 8. 11:50
 32/37 A kérdező kommentje:

A szüleim felelősségteljesek voltak. Vagyis az anyukám biztos. Azért lakom a nagynénimmel mert anyukám már nem él.

És szerintem az lett volna a legjobb ahogy mondtad, hogy a határig visznek aztán onnan pedig a barátnőmmel megyek.

De viszont nem tágítanak. Csak sehogy sem tudnám meggyőzni őket. Mindig azzal jön hogy de hát az másik ország. :Nem lesz egyedül külföldre." Pedig szerintem semmi baj nem erne. Ugyanigy itt is tortenhet bármi velem. Még szatír is volt a városban!

Áh bele kell törődnöm.:((

2020. jan. 8. 19:36
 33/37 anonim ***** válasza:
0%

Akik azt írták, nem engednék el a lányukat... Én 14 évesen egyedül mentem ki vonattal Münchenbe egy barátnőmhöz vonattal, semmi bajom nem esett. Tényleg túllihegik néhányan.

Szerintem ne add fel ilyen könnyen, kérdezd meg, hogy a többi veled egykorú hogyhogy mehet, ha te nem, esetleg ajánlj fel valamit cserébe (segítség otthon), és biztosítsd őket róla, hogy barátokkal utaznál oda, nem teljesen egyedül... ennyi erővel a szomszéd városba sem mehetnél szülői kíséret nélkül

2020. jan. 10. 21:32
 34/37 anonim ***** válasza:
79%
Kicsit nézd az ő szemszögűkből! Lehet, hogy nem lesz semmi bajod, DE az is lehet, hogy valami bajod esik, és ezt nem szeretnék megkockáztatni. Én a férjemmel utaztam vonaton, amikor két férfi belénk kötött. Senki nem segített nekünk, végül a férjem a mögöttünk ülő afro-amerikai férfit kérte meg, hogy segítsen nekünk. Viszont végig szóban inzultáltak minket, a többi ember csak akkor hallatta a hangját amikor megjött a kalauz. Előtte senkinek se jutott eszébe segíteni, ami szomorú. Ha ott a vonaton összefognak az emberek, akkor a két férfi hozzánk se mert volna szólni, de így hogy az emberek elfordulnak, úgy érzik hatalmuk van, és azt csinálnak amit akarnak. Amikor ez történt ráadásul tömve volt a vonat, és nem volt lehetőségünk átülni. Én se engedném el a lányom. (Van egy kislányom ő még nagyon kicsi, de a frász kerülget a gondolattól, hogy egyedül engedjem el egy ilyen útra még ha 16 éves is lenne). Próbáljatok meg másik találkozott összehozni, olyan feltételekkel, ami a nagynénédnek is megfelel, így mindenki jól jár. Kérdezd meg a nagynénéd, hogy hogyan tudnátok egy-egy találkozott megoldani, szerinte, hogy lehet ez kivitelezni... Remélem megtudjátok beszélni
2020. jan. 10. 22:27
 35/37 A kérdező kommentje:

Sajnos már mindegy, mivel ma volt a szülinapja. De hát majd bepótolom vele. :))

Köszönöm szépen mindenkinek a választ.♡

2020. jan. 12. 20:31
 36/37 anonim ***** válasza:
80%
Jó fej vagy. Érett, értelmes, belátó, megbízható. Csak így tovább! :)
2020. jan. 12. 20:36
 37/37 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő. Köszönöm szépen. :))
2020. jan. 13. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!