Valaki adna valami tippet mivel érveljek?
Nem a szüleimmel élek, hanem a nagynénimmel és szeretnék kimenni Szerbiába barátnőmhöz megünnepelni a születésnapját. Viszont ők ezt nem engedik, pedig szerintem már tudnék magamra vigyázni. Sőt ki is jönne elém a buszmegállóba. Küzdjek vagy adjam fel? Csak sajnos nagyon fontos lenne, mivel a 18. Szülinapját ünnepli.
Én 16 vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget.♡
Egy hete öltek meg valakit a lèpcsőházunkban.
De nem ezért nem engedném el a kiskorú gyereket sem szülőként, pláne nem gondviselőként.
A gyerek jelenleg a nagynénire van bízva, ha a gyereket baleset éri külföldön akkor abból akár letöltendő is lehet (budapesti útra is érvényes, csak oda ugye nem kell engedély a szülőtől a határátlépéshez)
A szüleim felelősségteljesek voltak. Vagyis az anyukám biztos. Azért lakom a nagynénimmel mert anyukám már nem él.
És szerintem az lett volna a legjobb ahogy mondtad, hogy a határig visznek aztán onnan pedig a barátnőmmel megyek.
De viszont nem tágítanak. Csak sehogy sem tudnám meggyőzni őket. Mindig azzal jön hogy de hát az másik ország. :Nem lesz egyedül külföldre." Pedig szerintem semmi baj nem erne. Ugyanigy itt is tortenhet bármi velem. Még szatír is volt a városban!
Áh bele kell törődnöm.:((
Akik azt írták, nem engednék el a lányukat... Én 14 évesen egyedül mentem ki vonattal Münchenbe egy barátnőmhöz vonattal, semmi bajom nem esett. Tényleg túllihegik néhányan.
Szerintem ne add fel ilyen könnyen, kérdezd meg, hogy a többi veled egykorú hogyhogy mehet, ha te nem, esetleg ajánlj fel valamit cserébe (segítség otthon), és biztosítsd őket róla, hogy barátokkal utaznál oda, nem teljesen egyedül... ennyi erővel a szomszéd városba sem mehetnél szülői kíséret nélkül
Sajnos már mindegy, mivel ma volt a szülinapja. De hát majd bepótolom vele. :))
Köszönöm szépen mindenkinek a választ.♡
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!