Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Minden pénzem utazásra...

"Minden pénzem utazásra költöm", még ha így is lenne, ez miért baj?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, fiatal független lány. Nem tudom, mikor kellene menjek, felfedezzek, hogyha nem most... Tanulok, mellette dolgozok (elég hozzá egy laptop és internet, szóval sokszor "viszem magammal" a munkát, és akár a reptereken is dolgozok, vagy korábban kelek a szálláson, stb). Ennyi szabadidőm, mint most, sosem lesz. Ráadásul ma már Európán belül ha előre foglal az ember, és jól szervezi, tényleg szinte fillérekért utazhatunk. De sosem egyedül megyek, általában barátokkal, barátnőkkel, vagy most ősszel kétszer jött velem a nagyim is, mert régi vágya volt Párizs és Milánó, azok környéke is. Szóval azt ő fizette, meg ha apával megyek, akkor ő sem kéri el tőlem az út árát, ott is fizet helyettem, vesz ezt-azt, ami tetszik, stb. Viszonyításképpen, tavaly 9 útból 3-at fizettem én magam, szóval azért nem az van, hogy megyek megyek, de itthon szárazkenyeret eszem. Meg pl. lakásom van, autóm is. Sok korombeli még azt sem tudja, hogy mit szeretne magával kezdeni, én meg rengeteg tapasztalatra tettem szert az utazások során, sokkal érettebb lettem, mióta nem csak a bulik, fesztiválok az életem, meg hogy éppen milyen sminket csináljak.

De az anyámmal folyton veszekszünk ezen, hogy ez rengeteg pénz és hogy én ezt kiszórom az ablakon, meg hogy nem igaz, hogy nem bírok a fenekemen maradni. Csak anya meg olyan, hogy ő Budapestről sem szívesen megy el, mert már az autópályán fél, ha el is utazunk, ő másfél nap után elkezdi mantrázni, hogy haza akar menni. Különbözőek vagyunk, ő a boltban 20 forintos kiflit is kétszer meggondolja, hogy megvegye-e (pedig jól keres), míg én sokszor úgy vagyok 1-1 helyzetben, hogy egyszer élünk, miért ne?! Nyilván az is közrejátszik, hogy én most leszek 22 éves, ő meg 47. Régen hívtam magammal, de sosem jön, amit elfogadok. Viszont zavar, hogy csak leszól/beszól, megjegyzéseket tesz és nem is próbálja megérteni az én oldalamat. Pl. most 35 ezerért találtam repülőjegyet oda-vissza Rómába tavaszra, és ki van borulva, hogy ez mennyi pénz... Egy barátnőmnek ez egy buli, a másiknak egy hajfestés. Nekem meg 4 nap Rómában, ami azért kicsit nagyobb élmény szerintem...

2020. jan. 4. 19:52
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
67%
Elfelejtetted feltenni a kérdésedet.
2020. jan. 4. 19:56
 2/36 anonim ***** válasza:
60%
Ja, nem felejtetted el, a főcímben van. Hát bajnak nem baj, de akik így éltek az ismerősi körömben, a mind elszegényedett, a válságban másokra szorult. Kettő a házát is elvesztette közülük.
2020. jan. 4. 19:57
 3/36 anonim ***** válasza:
79%
Először össze kéne szedned annyit, amennyiből vésztartalék-bevételed lehet. Kiadva egy garzon pl. Mert minden életben eljön a baj, vagy gazdasági válság, vagy betegség formájában, ami durván földhöz tud vágni. Fiatalon is történnek ilyenek, akár a legközelebb rokonod úgy megbetegedhet, hogy nem tud dolgozni, rád szorul. vagy isten ne adj, nálad üt be. Ki fog eltartani téged, ha beüt egy ilyen? Tartalék nélkül esztelenség így élni.
2020. jan. 4. 20:00
 4/36 Metionin ***** válasza:
97%
Figyelj ha magadnak fizeted akkor nem értem a problémát. senkinek semmi köze hozzá. Van lakásod, autód, ami nagy szerencse, én is szeretnék utazni de először sajnos lakásra kell gyűjtenem. Utána viszont utazok mert miért ne? Eddig ösztöndíjakkal voltam többször külföldön és kaptam a beszólásokat hogy hova megyek már megint, szintén olyanoktól akiknek tehet a másik faluba átbuszozni. Egyszerűen más az igénye az embereknek. Ami nem baj, csak ne szólogassanak be. Ettől még nem vagy felelőtlen, hiszen tanulsz és dolgozol vagy hálátlan sem (gondolom 22 évesen nem te dolgoztál meg a lakás áráért de ez nem rosszindulat, csak sok szülő hajlamos ezt felhánytorgatni).
2020. jan. 4. 20:03
 5/36 A kérdező kommentje:

Igazából anya szemszögét szeretném megérteni, hogy őt miért zavarja... Még azt sem lehet mondani, hogy azért, mert őt elhanyagolnám, mert nincs így. Mikor itthon vagyok, hétvégente gyakran megyek még a családi házba ott aludni, vagy csinálunk valami programot.

Van félretett pénzem igazából, meg írtam, hogy azért elég sok utat nem én fizetek. Anya túlozza el csak, hogy úristen én minden pénzt erre költök. De ha szétnéz az ember a mai 20-22 évesek között, akkor azért látszik, hogy sokan rosszabb helyzetben vannak, mint én. Mert nem szeretik, amit tanulnak/nem megy nekik az egyetem (nekem szerencsére megy, jövőre kezdem az MSc-t), nem dolgoznak (én igen). Van lakásom, autóm, hitelem nincsen. Ha mondjuk 40 évesen tartanék ugyanitt, akkor azt mondanám, hogy rendben, okkal támad folyton, de így, hogy még igazából tanulok, szerintem nem elvárható, hogy betegségre, világvégére és egyebekre készüljek. Nyilván ha baj lenne, változnának a prioritások, de úgy nem lehet élni, hogy az ember mindig a rosszra készül.

2020. jan. 4. 20:05
 6/36 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon jól teszed, ne foglalkozz azzal aki ebben problémát lát. Nekem nagymamám ilyen. Ha megyek nyaralni elhord mindennek hogy elcseszem a pénzt. Ők máshogy élnek, hát ha nekik jól esik... Spórolnak, de semmi értelme. A másik eset meg hogy valaki irigy. Azzal meg pláne nem kell foglalkozni. Jól csinálod, utazz élj, használd ki a lehetőséget amíg lehet.
2020. jan. 4. 20:05
 7/36 anonim ***** válasza:
71%
Hányszor írod még ki? Uncsi.
2020. jan. 4. 20:10
 8/36 anonim ***** válasza:
65%
Örülhetne anyukád hogy ilyen jó életed van, talpraesett vagy, van munkád, és megvan mindened. Sok 20éves eltartatja magát, nem dolgozik, problémás, sok csaj szül ne keljen dolgoznia aztán nagyrészt a mama papa neveli a gyereket míg a csajnak annyi az élet hogy buli meg nem csinál semmit. Áhh de sok ilyen van a környezetemben. Anyud büszke lehetne inkább. Amúgy lehet félt kicsit, és ezzel a dumával leplezi.
2020. jan. 4. 20:11
 9/36 anonim ***** válasza:
33%

"utazások során, sokkal érettebb lettem"

Ez mind klassz, de ez csak a létfenntartás után, fölös pénzből jön szóba.

Nekem úgy tűnik, hogy túlköltekezel, nincsen erre a családnak pénze, azt a pénzt az autód és a lakásod fenntartására kellene költened, mert mivel utazásra költöd, a szüleid tartanak el, ami nekik megterhelő.

Ami neked "egyszer élünk", az nekik súlyos nadrágszíjmeghúzás, hogy kipótolják a szükségleteidre az általad elszórt pénzt. Te dőzsölsz, ők emiatt nélkülöznek.

Ezért baj.

almaiért nem meg át az infó, hogy nem engedheted meg magadnak ezt.

2020. jan. 4. 20:11
 10/36 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem anyukádat azt bántja hogy van lakásod, kocsid, de miből? Azért 21 évesen hogy lehet kocsid autód hitel nélkül? úgy hogy utazgatsz és dolgozol? Ja és még tanulszis? Véletlen nem segítettek a szüleid? Mert azért egyedül ennyi dolgot összeszedni 3 év alatt. Kicsit furcsa, és nem-nem vagyok irigy, mivel nekem is mindenem megvan (szüleim segítségével persze) és azért így furcsa nekem ez.
2020. jan. 4. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!