Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám mindig a tanulással...

Anyukám mindig a tanulással piszkál, már igen rosszul esik az, amiket mond. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 4-es, 5-ös tanuló vagyok, mindig ezeket a jegyeket hozom haza (matekból hoztam haza csak rosszabb jegyet idén, de abból is 5-ös vagyok)

Tegnap is több órát tanultam, egész hétre tanulási tervet hoztam létre, amit neki el is mondtam. Szintén tegnap nem értettem valamit,amihez segítséget értem. Ekkor jött azzal, hogy soha nem tanulok, és ne is álmodjak arról, hogy éretségim legyen...

Nagyon rosszul esik, mert amikor általános iskolás voltam mindog azt mondogatta, hogy gondolkozzak valami szakmán, mert ilyen jegyekkel nem vesznek fel gimnáziumba.

Alapjáraton nagyon szeret, de gyakran stresszes a munkája, házi munka miatt...

Tudnátok tanácsokat adni,kérlek?

2020. jan. 2. 11:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
82%

Bocs, de rossz olvasni, hogy még te mentegeted az anyád, hogy "de hát stresszes a munkája". Igen, sokak munkája stresszes, meg sok feladatuk van az életben, de az, amiket anyád mond, akkor is abszurd. "gondolkozzak valami szakmán, mert ilyen jegyekkel nem vesznek fel gimnáziumba", meg "ne is álmodjak arról, hogy érettségim legyen" - csak megsúgom anyádnak, hogy ha tudsz írni-olvasni és megy az általános iskolai matek, akkor meglesz az érettségid, akkor is, ha nem tanulsz semmit. Tanulni azért kell, hogy JÓL tudd megírni az érettségiket.

Neked meg csak annyit mondok, ha majd netán párod lesz, aki le se sz*r, esetleg durvul is veled, mert az ő élete "jaj, de nagyon stresszes", akkor jusson már eszedbe ez a kérdés, és emlékeztesd magad, hogy a stressz NEM MENTSÉG arra, hogy rendszeresen földbe döngöljük azokat, akiket szeretünk.

SOHA ne védd azokat, akik igazságtalanul bántanak, akkor se, ha történetesen szereted őket!

2020. jan. 2. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!