Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők többségének fontos,...

A szülők többségének fontos, hogy gyermeke jó anyagi háttérrel rendelkező párt válasszon magának, vagy ez inkább nem szempont csak az hogy a fiatalok jól meglegyenek egymással?

Figyelt kérdés
2019. dec. 21. 15:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsónak: túlzásnak tartom én is, de sajnos igaz. Az ő szempontját próbáltam megérteni. Ők amikor összeházasodtak átlagos körülmények közt éltek. Anyám unokatestvére belevágott egy kockázatos üzletbe és nyert. Na nem illegális, azt nem reklámoznám. Azonban ők úgy gondolják hogy ha ők mindent megadtak a lányoknak akkor ugyanezt elvárhatják leendő férjeiktől és megnézik, kivel áll össze a lányka. Az apukában mindig is volt egy kis "nagyzási hajlam" de miután most ilyen jólétben élnek amit ő teremtett meg most okkal büszke erre.
2019. dec. 22. 12:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Értem, hát erre csak azt tudom mondani apukanak is idő kellett mire összakaparja a pénzt, kár rögtön lehúzni a gyereket.

Mondom egyrészt megértem, mert ki akarja hogy nelkülözzön a gyereke? De azért hiaba a sok penz ha emberileg 0 valaki. Ugyanez igaz fordítva, csórón is lehet nagyon gáz valaki. Amúgy az én párom sem volt nagyon szimpi az elején anyámnak. Mondjuk mi gazdagok se voltunk, tényleg nem értem mire fel volt ilyen. Jót akart ok. De páromra mindig szamithatok, emberileg nagyon ott van. Az anyagi helyzeten is igyekszik javítani , kepezni magát. En inkább azt mondanám az életrevalosag fontos. Pénzes de erdekes módon a szegenyebb fiúknal is előfordul hogy kb életképtelen. Na ilyen nem kéne. Emberileg legyen rendbe, meg legyen életrevaló.

2019. dec. 22. 12:42
 13/16 A kérdező kommentje:
12-es: Igen, jó pár év eltelt, mire úgymond "megszaladt" nekik, a második gyermeküket már csak ez után vállalták. Megtervezték tudatosan. Amúgy a fickó szimpatikus ember és nem néz le senkit amiért másnak nincs annyi mint nekik, csak akikkel majd esetleg rokonságba kerülnek ott mérik fel hogy megvan-e a megfelelő egzisztencia. De szerintem inkább túlaggódják az egészet mert attól félnek hogy a lányoknak majd nélkülözniük kell amiben ők sosem éltek.
2019. dec. 22. 13:15
 14/16 Metionin ***** válasza:
91%

Van ilyen is meg olyan is. Anyósomék viszonylag jól éknek, nekik nagyon fontosak az anyagiak. Engem 10 éve utál anyós, mert a családom szegény. Amúgy 2 diplomám van, munkahelyem, jól keresek és épp a doktorimat csinálom de ez nem tűnik fel neki (mármint az, hogy attól hogy a szüleim nem tudnak alám tenni dolgokat, én meg tudom teremteni azokat magamnak). Tavaly a lányának is lett pasija, az első volt amit kijelentett a bemutatás után, hogy hát lányom elég ronda ez a fickó de sebaj, legalább gazdag. Már azt is számításba vette, hogy mivel a pasas egyke, ő örökli majd a szülők vagyonát is, ami által még jobb parti és bőszen tanácsolja a lányának, hogy felejtse el néha bevenni a fogamzásgátlót.

Az én szüleim mindig is rosszul álltak anyagilag, mégsem tettek soha ilyen megjegyzést, sőt fel is voltak háborodva amikor bizonyos ismerősök megtudták hogy nekem udvarolnak és az volt az első kérdésük, hogy a fiú családjának mije van (kocsi, föld, cég, házak stb.). Anyám nagyon megbánta hogy hozzáment apámhoz, ezért mindig mondogatta, hogy olyat válasszak, akivel megértem egymást és aki tisztel, nem pedig cselédet akar otthonra. Anyagiakról soha szó sem esett ebben a tekintetben.

2019. dec. 22. 16:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég nehéz kérdés. Az én szüleimnek fontos, hogy legyen valami anyagi háttere, de nem durván,és, hogy legyen diplomás. (ezt a hozzáállást sosem értettem.)Érdekes módon, nekem egyik sem számít. Én egy szerényebben elő emberrel is jól érezném magam, csak szeressen, nekem ez a fontos.
2019. dec. 28. 09:50
 16/16 anonim ***** válasza:
70%
Legyen dolgos. Ha nincs is neki, legyen ambíciója, szorgalma, tegyen érte! Azzal, hogy henyél, fekszik, sokra nem megy egy család. Régebben én is sokkal naívabb voltam, és gondoltam, hogy csak a személyiség számít, de van a szegényeknek az a része, aki nem azért szegény, mert soha nem volt neki, csak mindig az utolsó forintig eltapsolja az egész fizut, bónuszt, kártyákat stb. és még hitelt vesz fel rá, mert az isten pénze se elég neki. Én megtanultam dolgozni is és félre tenni is - mind a kevésből mind a többől. Ez a nem mindegy.
2020. dec. 27. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!