Anyám mindig kérdezősködik. Olyanokat is, hogy most kinek írsz? Mit nézel a tv-ben? Miről szól? Mintha vallatnának! Mi tévő legyek?
3 órája meg se szólal, aztán azt kérdezi, hogy most mit csinálsz? A víz kiver Mondom, hogy tévézek. Erre faggatózik, hogy mit nézel? Miről szól? És miután elmondom, azután olyan sértődötten mondja, hogy AHA, azt sem tudom, hogy mit kéne reagálnom. Meg ha chatelek valakivel, megkérdezi, hogy most kinek írsz? Mintha köze lenne hozzá. nehogy már mind a 760 ismerősömről beszámolót kelljen tartanom, hogy mit írok nekik.
Meg nem viseli el, ha nem akarok filmet nézni vele. Teljesen nyugodtan elutasítom, hogy most nincs kedvem. És erre ő olyanokat kérdez, hogy És mi az a film, amit inkább nézel egyedül, mint a saját anyáddal? Nagyon gúnyosan. Meg, hogy "És miért nem tudjuk ketten nézni azt a filmet"? Nem mondhatom el neki, hogy azért, mert egyedül szeretném nézni, mert "olyan" dolgok si vannak benne. Egyszerűen van olyan, hogy az ember jobban érzi magát, ha egyedül néz filmet. Ezt nem érti meg. Mindenből azt hozza le, hogy ellene van a világ. Meg akarja nézni a facebookomat. Megesküszik, hogy semmibe nem néz bele, csak megnézni, hogy nincs-e "baj" és közben meg ott olvasgatja az üzeneteimet. Hazug féreg. Ott kivettem a kezéből a telefont, mondtam neki, hogy egy magánügy, és nem tartozik rá. Erre üvölt velem, hogy azonnal mutassam meg, mert az ilyen viselkedés arra utal, hogy valami támadás ért az interneten. Mondtam neki, hogy semmi baj, de ez magánügy, nem szeretném megmutatni neki. De ilyenkor ő nem hall, kapkodja a levegőt, sík ideg, mert van, amit nem tud rólam. Pedig szó sincs ilyenről, senki nem támadott meg, van egy barátnőm, akit még nem nagyon szeretnék bemutatni, majd ha közelebb költöztek, (ezzel si elrontaná, hogy megnézi az üzeneteket) Meg a barátaimmal a vicceket sem értené, meg ugye alap, hogy csúnyán beszélünk az osztálycsoportban, meg mémeket küldünk. Ezeket nem értené, és nem is akarom megmutatni neki. Nagyon zavar a viselkedése.
Azt irod a kommentedben "szepen beszelek anyammal, a tanarokkal es a tobbiemberrel" a kerdes kiirasodban meg ezt "Meg a barátaimmal a vicceket sem értené, meg ugye alap, hogy csúnyán beszélünk az osztálycsoportban, meg mémeket küldünk." Az osztalytarsaid nem "tobbi ember" :-)???
Figyelj az azert eros, hogy "hazug feregnek" nevezed itt az anyad csak ert odaadod a telod belenzni es o belenez mashova is. A hazugsag es hazug feregesdi inkabb ott kezdodik amikor a kis 16 eves suttyok azt mondjak ok meg sose ittak sort, erre kiderul masfel eve mar pialnak es reszegen bemennek a suliba ahol le is buknak. Anyukad ehhez kepest csak kicsit pofatlan, mert aggodik erted.
Es ne legyel mar ennyire ize, hogy ne bantsalak meg, de kis gyker, hogy 40 eves noknek szerinted mar az unokara kellene gondolni, meg hogy anyad ciki mert oreg. Nagynenemeknel ugyanez volt a felallas, de nem o vot a legoregebb anyuka viszont rendszeresen az egyetlen, aki olyanokert szolt az iskolaban az osztalyonoknek: hogy osztalykirandulason a 15-16 evesekkel nem kellene vizipipazni es borozni semmilyen indokkal, hogy talan a tanar ne szorakozzon azzal kulfoldi kirandulason, hogy szandekosan ralep a gyerek kifuzodott cipofuzojere (mert szerinte ez vicces...a gyerek meg elesett es a fenykepezogepe megserult, de a tanar azt ki se akarta fizetni amig a gyerek reklamatl csak..) stb. Es cserebe az o gyereke volt az egyetlen, aki megvedte azt az uj osztalytarsat, akit a tobbiek suli utan rendszeresen megvertek "csak úgy" es ezt videoztak is. Erdekes a nala 10-15 evvel fiatalabb szulok szerint mindez rendben volt es a gyerekeik szerint is. Lehet veletlen.
Gepezel? Sokat logsz a telon es egyedul nezel "olyan" filmeket? Maris egyertelmu, hogy rengeteget "nem vagy jelen" hiaba vagytok egy legterben, egy lakasban. Amikor epp nemcsinasz semmit es kerdezhetne, de nem kerdez, azt anyadnak honnan kellene tudnia? Gondoatolvaso? Vagy ilyenkor szolsz anya most raerek beszelgessunk, kerdezz nyugodtan. Es o akkor se kerdez semmit?
Kamasz vagy nyilvan nem egyszeru az eletet most elviselni leginkabb a sajat anyadat, de azert tiszteld mar annyira, hogy itt ne hazug feregezd, meg oregezd le. Vele meg legyel turelmesebb naponta szakits idot, ha kell "rituale" szeruen, pl minden nap vacsora elott/utan mondd neki anya beszelgessunk most, meselek neked valamit, kerdezd te is ot a napjarol vagy amierdekel a vilagrol...egyeb idoben meg mondd ne haragudj most nem szeretnek, de vacsora elott/utan szivesen beszelgetek veled.
Filmekre mondhatod: anya ebbena filmben van egy szexjelenet/veresjelenet egyedul szeretnem megnezni. De nehany ilmet nezz meg vele is. Ennismerem az erzest mennyire kirekeszto, ha valaki mikozben en is otthon vagyok elvonul egyedul filmet nezni es meg nemhogy nem hiv filmezni, de kozli nem is nezhetem amit o. Kabe mint tesommal csinaltuk ezt amikor epp utaltuk egymast...de ilyet szuleimmel megcsinalni...nem mertem volna.
Neharagudj, de hálátlan vagy. Miért nem tudsz szebben viselkedni anyukáddal?
Engem anyukám 40 évesen szült, most 59 én meg 19. Ő se ért a modern dolgokhoz, de elmagyarázom neki. Ha velem akar lenni, akkor vagyok vele, hisz lesz még idő, mikor majd visszasírom, hogy bárcsak a nyakamon lógna és neked is. Igen, néha tud idegesíteni, néha összeveszek vele, de sose mondok rá ilyeneket.
Az üzeneteidhez nincs joga, hogy turkáljon benne, de arra nemet mondasz és kész. Nem kell őt így lenézni...mégiscsak az anyukád.
19/lány
Fú de kiakadtam rajtad. Hálátlan vagy, és bunkó, én nem tudom, hogy beszélsz anyukáddal, de neki köszönheted az életed. Ès egyáltalán nem öreg 55 évesen!!!
Csak szeret.
Van meleg otthonod, ételed, italod. Gondoskodik rólad, szeret, mégha kissé tolakodó módon is.
Van egy ember, akinek te vagy az élete és te leférgezed és öregezed.
Majd pár év múlva ne felejts el bocsánatot kérni tőle a mostani viselkedéséért, ha még lesz rá lehetőséged.
Mondd meg neki, hogy legyen kedves, és hagyjon békén, keressen magának egy korosztéálybeli barátnőt. Ezt miondd meg neki egyszer, utána IGNORÁLD!
Az ún. "vallató szülő" durva agresszor, keresd meg a laikusoknak szóló szakirodalmat, az is segít.
Szerintem egy tisztességes fiú vagy, aki jó irányba halad. Édesanyáddal értesd meg, hogy szereted, de szükséged van privát szférára. A szülőnek is tanulnia kell a gyerektől és fordítva. Nyugodtan jelezd neki, ha vmivel nem értesz egyet, de a veszekedés veszekedést szül. Érdekes dolog ez a "filmnézés, s hogy ellenőrizget téged"...azt gyanítom, hogy anyukádnak nincsenek barátai, akikkel programot csinálhatna. Mikor nyugalmat akarsz, próbáld meg vhogy jelezni, de ne bántóan. Értesd meg vele, hogy megbízhat benned,s az állandó ellenőrizgetéssel veszekedést szít. Viszont joga van hozzá, hogy érdeklődjön, hisz gyerek vagy, nem felnőtt...ezt viszont neked kell megértened. Az én anyukám 60 éves, de imád facebookozni, s nagyon modern gondolkodású. Nem túl öregek a mai modern tudományokhoz, csak fel kell kelteni az érdeklődésüket.
Hazug féregnek ne nevezd őt, hisz megszült tégef, gondoskodik rólad.
Hidd el, lehetne ennél sokkal rosszabb is. Egy lány ismerősömet tizenévesen állandóan verték, nem szerették, elszökött otthonról stb. Pedig jó gyerek volt, tanult, nem ellenkezett. Ma pedig egy boldog családanya.
Tökmindegy mit állítasz magadról, ha a gyerek szerepben vagy és valami hibát látsz a szüleidben, mindig te leszel a hálátlan.
Viszont... valóban bicskanyitogató stílusod van.
19F
Komolyan nem értem a válaszolókat. Ti biztosrohantatok megmutatni az utolsó karakterig minden chatbeszélgetést meg papíralapú levelezést az anyátoknak. Úristen.
Kérdező, anyád szeretne hozzád közel kerülni, de ugyebár ezt nem most kellene elkezdeni. Eddig nem alakított ki veled közeli, bizalmas viszonyt, és most pánikol, és egyből, azonnal akarja, mert közben meg félt. Sajnos az a helyzet, hogy nem fogja megérteni, hogy már késő. Legyél vele megértő és nézz vele filmet néha, de a facebookodat soha többet ne mutasd meg neki egy másodpercre se. Értse meg, hogy az a te privát szférád. Szerintem hall mindenféléket a tévében, hogy kit hogy zaklatnak online, és ettől fél, csak képtelen ezt rendesen kommunikálni neked, mert kisgyerekként kezel, nem kamaszként, és nem bízik benned egy kicsit sem. Szerintem ez rohadtul sértő, különösen, hogy nem adtál rá okot. Semmi más nem fog használni, mint a beszélgetés. Mondd el neki, hogy nem adtál neki okot a bizalmatlanságra, de a facebookodat, azt nem fogja elolvasni, mert 2 év múlva nagykorú vagy, és nincs köze hozzá, hogy kivel mit írogatsz, viszont megígéred neki, cserébe, hogy ha bajba kerülsz, vagy valaki olyanokat írogat neked, ami zaklatás, akkor azonnal szólsz neki és megmutatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!