Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben az esetben belemennétek...

Ebben az esetben belemennétek a zsebpénz rendszerbe 9. -es gyereknél?

Figyelt kérdés

Eddig nem kapott zsebpénzt, ha kellett valami neki, ment valahová, akkor adtunk neki. Ebből sosem volt probléma, igazából nem nagyon van olyan, amit ne kapott volna meg előbb, vagy utóbb. De most kitalálta, hogy ő szeretné megkapni az egészet a hónap elején, mert unja, hogy mindig megkérdezzük, mire költötte el, amit kapott. És hogy a barátnői is így kapják a pénzüket.

Hétközben nem szoktam főzni, ő suli után általában be szokott ülni valahová vagy a nagynénjével, vagy a barátnőivel. Utána különórákra megy (spanyol, matek). Szokott kéthetente járni kozmetikushoz, és manikűröshöz, meg most szempilláért is könyörög, de azon még vacillálok... Szóval ezekre a pénzt megkapná egyben, és még ezen felül a "zsebpénzt", hogyha mennek valahová a barátnőivel, vagy meginna egy teát, limonádét stb. De félek, hogy mivel ez egy nagyobb összeg lenne, elköltené már az első héten valamire, aztán utána ott lenne a 0-val. Emlékszem, egyetemistaként ha nagyon spóroltam valamire, simán kihagytam az ebédet, hogy megmaradjon a zsebpénzem. Mivel napközben dolgozunk a férjemmel, nem tudnánk követni, hogy biztosan vett-e ebédet magának, stb.

2019. dec. 14. 18:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
80%

A bankodnal kerj hitelkartyat az o nevere.

Manapsag szinte mindenhol lehet kartyaval fizetni. Latod ha peksegben vasarolt maganak vagy etteremben jart, egy kivonatot kuld neked a bank minden honapban. A blokkot ugyan nem latod de azt igen hogy hol es mennyi penzt koltott el.

Beallitasz egy limitet hogy 1 honapban mennyit kolthet es azt mindig kifizeted idoben, igy a banknak nem fizetsz kamatot.

Ha meg kp kell neki valamire akkor mond neki hogy szoljon

2019. dec. 15. 18:18
 22/24 anonim ***** válasza:
Ha nem engeded, hogy maga tanulja meg beosztani a pénzt, akkor mit gondolsz, hogy fog majd felnőttként megállni a saját lábán? Vagy a fizuját is majd te osztod be neki?
2019. dec. 15. 21:17
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az emberek pénzügyi kultúrája a béka segge alatt van. Nem tudják az emberek beosztani a fizetésüket, folyamatosan kölcsön kérnek és beleugranak hitelekbe, amit egyből elvernek meg nem térülő dolgokra.

Ezeknek a gyökere az, hogy nagyon sok közösségben az a szülő van hülyének nézve, aki zsebpénzt ad a gyerekének. Aztán majd amikor 20 évesen kap egy nagyobb összeget elsőre, úgy kifolyik a keze közül, ahogy az meg van írva.

Kérdező, a gyereked akár 4 év múlva főállású dolgozó ember lehet. Szerinted akkor úgy fog menni majd, hogy amire szüksége van, azt mindig kifizeti a főnök?

Nem, kap hónap elején x összeget és neki kell majd beosztani és eldönteni, hogyha nem elég, hogy mik a legfontosabbak stb.

Nagyon hasznos az, ha már most kicsiben átéli ezt. Ráadásul át fogja értékelni a pénz értékét is, ha neki kell beosztani és esetleg kifogy belőle és nem jut mindenre.

Igen, meg van a veszélye, hogy esetleg cigit vesz belőle. Ha megfelelően nevelted az évek során, akkor remélhetőleg ez nem lesz opció. Na meg akkor ha teszem azt napi 1500 elmenne cigire, nem lenne pénze azokra, amikre eddig volt.

Semmiképp se adj neki többet, mint a megállapodott zsebpénze.

És szerintem ne kelljen elszamolnia vele, de kérd meg, hogy atgondolva költse, mert te azért a zsebpénzért x napot dolgoztál, nem a fán termett.

2019. dec. 16. 06:57
 24/24 anonim ***** válasza:

Másodikos/harmadikos koromban kezdtem el kapni zsebpénzt. Jó volt gyerekként, hogy gyűjtögethettem egy játékra, vagy vehettem magamnak egy kakaót.

F

2019. dec. 16. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!