Hogy lehet korrekten megoldani?
Kerestem másodállást magamnak, pénz szűkében vagyunk. Találtam egy jó lehetőséget, újság és szórólap kihordás.
A fiam 16 éves, régen rágta a fülem, hogy nyári munkát akar, és diákmunkázni szeretne év közben is.
Megbeszéltük, hogy ez jó lenne neki. Suli mellett is, egy óra alatt ki lehet vinni bicóval, nem kell sokkal korábban kelnie.
Viszont ebben az esetben muszáj, hogy a kiadásai egy részét ő fedezze, nekem így több marad másra.
50 ezer forintot lehet vele keresni havonta. Ami azért nem egy nagy összeg.
Arra gondoltam, hogy veszi a bérletet (1200), év közben a füzetek, körző, stb.
Pipere cikkek: tusfürdő, dezodor, mert abból csak egy marka jó, és az se olcsó. (2-3000) Plusz fodrász. (1800)
Plusz a ruhák.
Cipő és kabát inkább megegyezés szerint, mondjuk fele-fele.
Szórakozás a baratnőjével vagy a haverokkal.
Ahogy számolom, tud belőle félre tenni is, az rajta múlik, hogy ez mennyi.
Minden mást ugyanúgy mi állunk. Rezsi, kaja, mobil előfizetés, gyógyszer, fogorvos, nyelvkönyv, szóval úgy, mint eddig.
Ez így korrekt?
Nálatok hogy van?
Szóval 16 évesen vegye ő a bérletet, a tisztálkodási szereket, a ruháit "minden mást" te állsz - most tényleg arra vagy büszke, hogy a rezsit és a kaját nem akarod felszámolni neki? Mit mondjak, m*rha nagylelkű vagy. És még kérdezed, hogy ez mennyire korrekt? Semennyire.
18 év alatt / érettségiid semmit nem korrekt a gyerek keresetéből elkérni.
Hogy korrekt-e ennyi alapján nem lehet megmondani. Nem mindegy mi az a más amire több marad, van-e testvér, tőle mi az elvárás. Van-e észrevehetően idióta kiadás.
Csak a plusz kiadásaim álltam diákként a keresetemből. Ha 30. pólót akartam, vagy csak 6ezres volt jó a 2ezres helyett.
Nekem is van egy 16 évesem, csak ő lány. Nyilván a piperecucca sokszorosa egy fiúénak, meg szerintem a ruha mennyisége is. De eszembe se jutna elkérni tőle egy ft-ot se. Főleg nem tanszerekre meg ruha,cipőre. :O
Az én feladatom gondoskodni róla. Még jó hogy rezsit meg kaját nem számolsz fel...
Nálunk úgy van, hogy fizetjük neki: rezsi,kaja,ruha,cipő,minden eszköz ami a tanulmányaihoz szükséges, bérlet,tisztálkodási szerek,egészségügyi cuccok (tampon stb), gyógyszer,fogorvos,fodrász, telefonszámla
Ő fizet: a zsebpénzéből amit szeretne. Van hogy elveri a rossmannba az egészet, vagy vesz egy 30-ik pólót, esetleg elbulizza a barátaival. De azt gondolom ennyi idősen éppen ennyi is a dolga.
Most nyáron már szeretne diákmunkázni, hogy legyen egy kis plusz pénze, de ezt ő találta ki magának.
Értem én, hogy pénz szűkében vagytok, de ezt nem a gyereknek kell megoldania!
Szóval akkor a gyerek, az 50 ezer forintját, költse bérletre, az iskolai dolgokra , a tisztálkodó szerekre, fizesse a fodrászt, a ruhákat, abból szórakozzon és ha cipő vagy kabát kell, annak a felét is fizesse ő...azért, hogy, idézem "nekem így több marad másra".
nem korrekt egyébként, nagyon nem. Amiket leírtál, hogy magának kellene vennie, azok között semmi fölösleges nincs. Én azt gondolom, hogy azt a pénzt arra kellene költse, amire akarja. Én is dolgoztam 16 éves koromban, amikor volt egy elég rossz periódus anyagilag, mégis azokat a dolgokat amik KELLETTEK, tehát nem fölösleges luxus dolgokról van szó, a szüleim ugyanúgy megvették, hogy azt a pénzt amit megkerestem költsem arra amire akarom. Mindig azt mondták, hogy ha szeretnék valamit, ami nem szükség, hanem csak tetszik vagy igényelném, akkor azt meg tudjam venni magamnak, mert nekik az is nagy segítség. Nem verném a mellem a helyedben arra, hogy a rezsit, kaját, a mobilt, a gyógyszereket(!!!!) ti veszitek helyette. Mert tudod, ez a normális, hogy a kiskorú gyerekét eltartja az ember, arról nem is beszélve, hogy jogilag köteles is vagy erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!