Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 22 éves vagyok lépjek vagy ne...

22 éves vagyok lépjek vagy ne lépjek le, apukám füves vélemény?

Figyelt kérdés
Szóval apukám nagyjából egy olyan ember aki minden télen el szokta játszani hogy ő neki nincs kedve dolgozni és hülye ötletei vannak , vagyis vannak jók is de az a baj hogy majdnem hogy minden nap füvezik... A család nem tud vele mit kezdeni eleinte kisebb problémák voltak , ő azt hiszi magáról hogy nagy zseni meg minden egyéb ilyen idióta dolog, folyamatosan ő magáról azt gondolja hogy ő okos de mindenki más hülye. A nagy lényeg hogy már ott tart az egész dolog hogy ő vállalkozást szeretni csinálni a házból, ez rendben van.. de kicsit túlzásba esett és már minden akar csinálni... Össze vissza mindent , albérletet , klubot , buli helyet , amiből csak pénz jöhet de ne felejtsétek el hogy füves és mindig más a kedve és a személyisége, ahogy mondtam mindig van egy ilyen korszaka de eddig ez a legrosszabb és ha ő felveszi a kölcsönt itt nem lesznek boldogságok meg öröm napok nagyon szívesen elmennék innen , elköltöznék de annyira nem szeretném itt hagyni a kisebb örömteli dolgaimat amiket kialakítottak ,munkát haverokat , edzést és minden más dolgot szóval ti erre mit tudtok válaszolni/tanácsolni csak mert nem csak nekem van elegem belőle hanem másoknak is hogy megváltozott meg úgy beszél mint akinek már van vállalkozása... (A terve megvan) de bonyolult a helyzet nagyon , ő nem szeretne dolgozni , és ezért akár vállalkozni hogy ő később nyugodt legyen és 50 évesen nyugdíjas legyen :D. A másik dolog hogy ő azt akarja hogy kb mi a gyerekei tartsuk el őt , ekkor volt az a kérdés hogy ő eltartotta-e a szüleit mikor már idősek voltak mint most ő , de hát nyilvánvaló hogy nem... Én nekem meg lenne a nyugodt kis életem 8 órától jól keresek építem az életem ahogy tudom és nem engedi meg kb ezt mert hogy ő velem akarja ezt csinálni és hiába magyarázni meg neki hogy én ezt nem akarom nem érti meg 6.-jára se... És ezt mással is eljátszotta már , meg most jutott eszembe hogy már 1 éve végre ki lett fizetve a ház , nagyon nagy szólások voltak a pénzes dolgokkal.. most lenne nyugodtság erre ő már most elbaszná az egészet...... Naaa vélemény ?

2019. dec. 8. 03:34
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani hogy ne kis összegre gondoljátok millióról lenne szó , több évről.. szenvedéséről
2019. dec. 8. 03:43
 2/9 anonim válasza:
90%

Persze. 22 évesen elmehetsz szerencsét próbálni.

Vagy ott is maradhatsz, akkor jobb ha te is elkezdesz szívni, azt együtt kitaláljátok az öregeddel hol a hiba a vállalkozásban 😃

2019. dec. 8. 07:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha stabil munkád van, ami nem is rossz, akkor menj és költözz el. Nem kell messzire, elég a környékre, akkor nem kerülsz messze a hobbidtól se, de nem leszel kiszolgáltatva apukád szeszélyeinek.
2019. dec. 8. 07:58
 4/9 anonim ***** válasza:
23%

Pénzügyi terv nem ártana, esetleg egy banki, egyéb tanácsadó, hozzáértő szakemberrel átbeszélhetné mire épülne a "tervhalmaza."

A "belebukások", adósság megelőzhetőek lennének talán így.

2019. dec. 8. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Az írásodból ítélve, úgy érzem, te is beleszívtál apád narkójába.
2019. dec. 8. 10:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Telefonról írtam... És siettem bocsi.. :)
2019. dec. 8. 11:12
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

5. ebben a kérdésben nem a füvezéssel van a probléma

egyébként azt a "narkót" nálunk fejlettebb, jobbmódú országokban boltban meg receptre árulják : ) igyál egy házi pálinkát : )

2019. dec. 8. 11:36
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Mit problémázol, a libsik ezer éve mondják, hogy mi baj lehet a narkóból?:)
2019. dec. 8. 23:51
 9/9 Yoda m. ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező!

Annak alapján, amiket írtál (de csakis annak alapján) én azt javasolom, ha teheted, minél előbb menekülj el abból a házból. Nem kell több száz kilométerre, nem erre gondoltam. csak annyira, hogy apád hóbortjai ne érintsenek közvetlenül, de lehetőleg még közvetve sem.

Ami apádat illeti, szerintem

1.) a füvezés az egyfajta fájdalom csillapító. Lelki fájdalomra értem. És arra, hogy talán úgy érzi manapság... hogy nem volt elég jó ember, férj, apa, szerető... ki tudja. De valamiben nem érezte (érzi) magát toppon. Lehet, hogy több mindenben sem. De ez téged NE ÉRDEKELJEN.

2.) Te NEM VAGY FELELŐS ÉRTE. Ő úgy cs*szi el életét, ahogyan csak akarja. (Nem Ő az egyetlen) Mindenki úgyszintén. De neked NE kelljen már kezességet vállalnod akár pénzügyi, akár más manőverei okán. Nem a Te dolgod. Viszont a Te életedet NE cs*ssze mán el. Na ez már a Te dolgod.

Igazából sokat nem tehetsz érte. Mivel hogy úgysem hallgat rád. Te mindig is egy gyermek leszel a szemében. De még akkor is, amikorra kiderülhet, hogy Ő a nagyobb gyermek, s Te vagy aki felnőtt. (Létezik olyan, amikor a tanítványból lesz a MESTER tanítója. Bizony.)

Viszont te tehetsz magadért. Erre koncentrálj, ez lebegjen szemed előtt. És ne hagy magad megvezetni. Például olyan szólamokkal, hogy

- Ugyan már gyermekem. Gondolj arra, mit meg nem tettem érted, hogy felnevelkedjél - vagy...

- Mennyi sokat fáradoztam miattad, érted... -

- Hát még erre sem vagy hajlandó? -

- Miféle hálátlan kölyök vagy te!? -

stb. Mert ezen hangzások közös nevezője: érzelmi zsarolás.

Mondom még egyszer: Nem Te akartál világra jönni és NEM Te akartad, hogy felneveljen. Ez kutya-kötelessége minden szülőnek, ha egyszer... így, vagy úgy... de gyermeket vállalt. Ezért mondom, Te elsősorban magaddal törődj, hisz már 22 éves vagy. Önálló személy, sőt személyiség. Tegyél róla, hogy az is maradhass!

Hát ez a véleményem. Nem több annál.

Az ERŐ legyen Veled!

2019. dec. 9. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!