22 éves vagyok lépjek vagy ne lépjek le, apukám füves vélemény?
Persze. 22 évesen elmehetsz szerencsét próbálni.
Vagy ott is maradhatsz, akkor jobb ha te is elkezdesz szívni, azt együtt kitaláljátok az öregeddel hol a hiba a vállalkozásban 😃
Pénzügyi terv nem ártana, esetleg egy banki, egyéb tanácsadó, hozzáértő szakemberrel átbeszélhetné mire épülne a "tervhalmaza."
A "belebukások", adósság megelőzhetőek lennének talán így.
5. ebben a kérdésben nem a füvezéssel van a probléma
egyébként azt a "narkót" nálunk fejlettebb, jobbmódú országokban boltban meg receptre árulják : ) igyál egy házi pálinkát : )
Kedves Kérdező!
Annak alapján, amiket írtál (de csakis annak alapján) én azt javasolom, ha teheted, minél előbb menekülj el abból a házból. Nem kell több száz kilométerre, nem erre gondoltam. csak annyira, hogy apád hóbortjai ne érintsenek közvetlenül, de lehetőleg még közvetve sem.
Ami apádat illeti, szerintem
1.) a füvezés az egyfajta fájdalom csillapító. Lelki fájdalomra értem. És arra, hogy talán úgy érzi manapság... hogy nem volt elég jó ember, férj, apa, szerető... ki tudja. De valamiben nem érezte (érzi) magát toppon. Lehet, hogy több mindenben sem. De ez téged NE ÉRDEKELJEN.
2.) Te NEM VAGY FELELŐS ÉRTE. Ő úgy cs*szi el életét, ahogyan csak akarja. (Nem Ő az egyetlen) Mindenki úgyszintén. De neked NE kelljen már kezességet vállalnod akár pénzügyi, akár más manőverei okán. Nem a Te dolgod. Viszont a Te életedet NE cs*ssze mán el. Na ez már a Te dolgod.
Igazából sokat nem tehetsz érte. Mivel hogy úgysem hallgat rád. Te mindig is egy gyermek leszel a szemében. De még akkor is, amikorra kiderülhet, hogy Ő a nagyobb gyermek, s Te vagy aki felnőtt. (Létezik olyan, amikor a tanítványból lesz a MESTER tanítója. Bizony.)
Viszont te tehetsz magadért. Erre koncentrálj, ez lebegjen szemed előtt. És ne hagy magad megvezetni. Például olyan szólamokkal, hogy
- Ugyan már gyermekem. Gondolj arra, mit meg nem tettem érted, hogy felnevelkedjél - vagy...
- Mennyi sokat fáradoztam miattad, érted... -
- Hát még erre sem vagy hajlandó? -
- Miféle hálátlan kölyök vagy te!? -
stb. Mert ezen hangzások közös nevezője: érzelmi zsarolás.
Mondom még egyszer: Nem Te akartál világra jönni és NEM Te akartad, hogy felneveljen. Ez kutya-kötelessége minden szülőnek, ha egyszer... így, vagy úgy... de gyermeket vállalt. Ezért mondom, Te elsősorban magaddal törődj, hisz már 22 éves vagy. Önálló személy, sőt személyiség. Tegyél róla, hogy az is maradhass!
Hát ez a véleményem. Nem több annál.
Az ERŐ legyen Veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!