Műkörmöt szeretnék, de anya kiakadna szerintem. Hogy hozzám szóba neki? 17l
17 éves lány vagyok, és szeretném kipróbálni a műkörmöt, viszont ezt nem a háta mögött szeretném. Bár kollégista vagyok úgyis észre venné. Emlékszem, hogy régen kifejtette, hogy semmi értelme nincs a műkörömnek, szóval nem tudom, hogy engedné-e. Egyébként a suli házirendje nem tiltja, és nem is valami extrém hosszút akarok.
Szerintetek, hogy győzzem meg róla?
Kaptál már hideget, meleget.
Férfiként mindennek ellene vagyok ami "mű"-vel kezdődik. sőt még néhány olyannak is, ami nem. Például tetovált szemöldök, botoxolt ajkak, stb.
A műköröm a legigénytelenebb és leghaszontalanabb baromság amit el tudok képzelni, és bár nyilvánvalóan a körmös nem fogja elmondani neked, de rohadt könnyen kaphatsz el egy körömgombát, amit ha szerencséd van, röpke másfél év alatt ki is tudsz kezeltetni.
Szóltam előre...
" Amióta műkörmöm van, nincsenek ilyen problémáim. "
Nekem pedig kifejezetten erős körmeim voltak, azért is csak zselélakkoztattam, mígnem egy kórházi tartózkodás miatt meg kellett válnom tőle tavaly nyáron. Na utána már nekem is xarok voltak a körmeim. Biztos lehetsz benne, hogy a műköröm alatt rosszabb állapotban van már a körmöd annál is, mint amilyen volt.
33
Te sem a kérdésre válaszolsz, és mégid miért kapna körömgombát??? Istenem... nyilván megfelelő referenciával rendelkező szakemberhez kell menni, nem a legolcsób jucikához... egyébként meg senki se kérdezte, hogy esztétikusnak tartod-e te random gyakorizó a műkörmöt.
Ha az én lányom lennél, megengedném, hogy kipróbáld, ha anyagilag nem gond. De elmesélném a saját tapasztalataimat is.
Nekem elég vékonyak voltak mindig is a körmeim. Nyáron jobb a helyzet, meg tudom őket növeszteni, télen viszont néha letörnek. Ezért tavaly télen, miután két körmöm is csúnyán beszakadt, gondoltam, elmegyek műkörmöshöz, hogy hozza rendbe azt a kettőt, a többire meg tegyen géllakkot. Nem ez volt az első alkalom (sok évvel ezelőtt is csináltattam, alkalomra), tudtam, mire számíthatok, hogy a köröm felső rétegét lecsiszolják. Mint kiderült, a géllakknál sincs ez másként. Megkérdeztem, mi lesz, ha meg szeretnék tőle szabadulni, a körmös szerint acetonnal le tudom szedni, vagy ő leszedi nekem. Szépen megcsinálta, pár hétig tényleg jól nézett ki, aztán ahogy kezdett lenőni, már nem volt kedvem visszamenni, úgyhogy magamnak reszelgettem, lakkoztam. Később megpróbáltam leszedni, de az aceton mit se segített, mintha odabetonozták volna. Kb. nyár végére nőtt le mind teljesen, addig folyamatosan lakkozni kellett, hogy ne nézzen ki hülyén. Azokat is, amiken csak géllakk volt előtte, vagy amelyikről már lejött, mert itt-ott a körmöm felső rétege is vele jött, és nem volt szép. Szerintem a műkörmös se tudta volna szebben leszedni (korábbi tapasztalat). Akkor elhatároztam, hogy soha többé, a hétköznapokban jók így, ahogy vannak, alkalomra pedig kilakkozom őket. Inkább rövidebbre vágom őket télen.
Egyébként természetes állapotukban szépek a körmeim, a mosás, takarítás, kerti munka nem látszik rajtuk. Ilyen munkákat műkörömmel is el tudtam végezni, mert nem volt hosszú. A műkörömnek annyi előnye van, hogy nem törik le a köröm és ha utólag rálakkozol, az is tovább megmarad rajta. Hátránya az, hogy folyamatos "karbantartást" igényel, ami azt jelenti, hogy 3-4 hetente járhatsz a műkörmöshöz (ha véletlenül megsérül a körmöd, akkor hamarabb is). Nekem erre nincs se időm, se kedvem hozzá, nem a pénz a gond.
Mikor már csak a kérdést olvastam, tudtam, hogy tele lesz ilyen válaszokkal, hogy "undorító", "műnő leszel", "minek az" és hasonlók.
Jelzem, 16 éves korom óta van, és teljesen természetes hatást kelt, sokan el sem hiszik, hogy az. Mert nem csak a 10 centis rikító körmöm vannak ám. De a sok buta korlátolt ember ezt nem látja.
Az meg külön vicc, hogy valaki már azért is "műnő", mert alapozót használ, vagy festi a szemét:D Akik ezeket a kommenteket írják, őszintén, hogy nézhetnek ki? Ülnek otthon zsíros hajjal, karikás szemmel?
Elhiszem, hogy itt ez a menő, hogy nézz ki minél lelakottabban, dolgozz, fogd be a szád és legyél szürke kisegér, önértékelési gondokkal. De nem értem, hogy miért kell így beszélni egy fiatal lánnyal.
Szerintem meg pont annak vannak önértékelési problémái aki "szebbé" akarja magát varázsolni ezekkel a pótszerekkel.
Egy fiatal nő frissen mosott hajjal, egészséges testsúllyal, kipihent arccal, manikűrözött körmökkel (festetlenül) vonzó, nem kellenek kencék sem egyéb kellékek, hiszen a fiatalság maga a szépség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!