Hogyan reagálnál ha az első unokád a volt feleséged 2. férje (a lányod nevelő apja) után kapná a nevét? Jogos a felháborordás?
Először is ez a szülők kompetenciája.
Másodszor én is azt kérdezem: nem lehet, hogy egyszerűen tetszik nekik az a név? És akkor csak azért ne adják, mert egy, az apa/após által utált személyt pont így hívnak???
Reméljük nincs sok haragosod, kérdező, nehogy az egész utónévkönyvet ki kelljen zárniuk. :DDDDDDDDD
Nincs hülyébb szokás, mint egy újszülöttet valamelyik családtag után elnevezni. Ha egész életemben magyaráznátok, akkor sem fognám fel soha, hogy mi a jó ebben.
Én az anyám nevét kaptam. Mindig ő volt X, én meg az X-ka. Gyűlöltem, hogy 18 évesen is kicsinyítő képzőznek. Évtizedekbe telt leszoktatni róla a családtagokat.
Családi összejövetelen volt olyan, hogy egyik férfit a keresztnevén szólították, és hatan kapták fel a fejüket.
Szánalmas. Röhejes. Nevetséges.
Úgyhogy nem, nem jogos a felháborodás. Le kéne már szokni ezekről a nevetséges berögződésekről. Mindenki önálló entitás, nem valaki másnak a klónja vagy reinkarnációja. Mindenki megérdemel egy saját nevet.
Talán, mert lányodat sajátjaként szerette. Netán sokkal jobb viszonyt tudott vele kialakítani, mint te.
Felháborodnál? Ne feledd, hogy ez a névadás már következmény. Következménye annak, hogy jobban kötődik hozzá, mint hozzád. Ha el tudnád érni, hogy mégse adják neki ezt a nevet, attól még ugyanúgy szeretné a nevelőapját, de téged még jobban utálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!