Autista gyermeket nevelő szülők írnának mik voltak az első tünetek?
Szia! En sajnos még nem vagyok szülő, azonban autista, és édesanyám elmesélte nekem, hogy anno mik voltak az első tüneteim.
Leírom Neked, hátha segítek:
- állandóan tikkeltem a szememmel, valahogy mániákus voltam ebben is
- amikor már beszéltem, egyfolytában ismételgettem szavakat, mondatokat, mi több, egyfolytában ugyanazt visszakérdeztem amit tőlem kérdeznek
- az óvodában senkivel nem barátkoztam, magambaforduló, magamnakvaló lány voltam, nem beszélgettem senkivel, hanem ehelyett mániákusan, kényszeresen matattam, piszkáltam tárgyakat, bizonyos anyagokat
- ha farmernadrág, vagy hasonló anyag került rám, irtózatos hisztikitöréseim voltak, ugyanis NEM VOLTAM képes elviselni azt az anyagot, amiből a farmer készül és idegesített, hacsak egy kicsit is hozzámér.
- ok nélküli dühkitörések
- ok nélküli fel-alá rohangálások, amikor csak éppen "kedvem tartotta"
- rendkívüli memória
- kényszeres tapogatások, másokat random megöleltem, kényszeres.tikkelés (amit már irtam)
És ez még mind a mai napig végigkísért, pedig 24 éves vagyok.
Remélem, valamit rudtam segíteni, független attól, hogy jómagam még nem vagyok anyuka, de sajnos érintett vagyok a kérdésben szereplő "allapotban".
Fényérzékenység,hangérzékenység,3 évesen,lábujjhegyen járás,előre-hátra ringatozás.
Később válogatós volt nem evet meg akármit.
Ügyetlen volt,nem tudott beilleszkedni a suliba ha valaki hozzá ért ideges lett stb.
Kedves 2es!
Korábban voltak e tünetei?1,5 évesen?Mikor kezdett beszélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!