Normális, ha az apám nem engedi hogy autót vegyek a saját pénzemből?
Konkretizád a témát légy szíves:
Milyen autót akarsz venni, mennyi idös, hány km-es és mennyiért?
Mennyi a havi jövedelmed és mennyit tudsz ebböl havonta az autóra fordítani?
Ha ezekre válaszolsz, akkor meg lehet mondani, neked vagy apádnak van igaza.
Nem tilthatnám meg, de én sem örülnék a helyében.
Lássuk csak. Felnőtt, dolgozó ember vagy, aki azonban még mindig otthon lakik, és az önálló lakhatásra való gyűjtögetés helyett kocsi kell neki, mert “szar a busz és sokkal menőbb lennék kocsival a haverok előtt”.
Hát én kiröhögnélek, mert a flancoláson kívül semmi szükséged saját autóra. Ha komolyan kell, ott a családi.
Szerintem előbb költözz albérletbe, és utána gondolkozz az autón. Esetleg olyan helyre költözz, ami közelebb van a munkahelyedhez, így nem okoz problémát a buszozás ha esetleg gyalog is el tudsz jutni...
Én is úgy gondolom, hogy ha még a szüleiddel élsz, akkor első dolog legyen a külön költözés és csak 2. a saját autó. A szülői tanácsot is érdemes meghallgatni. Lehet, igaza van apudnak abban, hogy nem érdemes használt autót venni, maximum olyan embertől, akit ismersz és megbízol benne. Egyszer szemtanúja voltam, ahogy egy taxi sárga borítását lehúzták, visszaállították a kilométer óráját és eladták pár éves alig használt autónak... Lehet jobban jársz, ha gyűjtögetsz még pár évig, és egy új kocsit veszel, és az árkülönbség hosszú távon megtérül, mert nem kell állandóan szervizbe vinni nem mellesleg tényleg tudod használni, nem csak most ezért van a szervízbe és nem tudom használni csak perkálok most meg azért...
Autó plusz albérlet 140 nettó jövedelemmel? Hát nem kicsit elszámoltad magad.Még akkor is necces ha párod jobban keres. Magadnak írd össze a költségeket: Csak egy fékbetét csere típustól függően 80-100ezer. Olajcsere minden évben, nyári/téligumi vásárlás/csere.ÜZEMANYAG (!) Biztosítás, kötelező, súlyadó, hirtelen felmerülő nem várt költség. Aztán albérletnél; lakbér, rezsi, ennivaló , plusz: ruha, néha valami kis szórakozás. Éééés a kaukció. Minimum 2 havi.
Menni fog ez tuti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!