Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérhetem ezt karácsonyra?

Kérhetem ezt karácsonyra?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nos ez egy picit bonyolult helyzet, amit felvázolok, de megpróbálom érthetően. A ház amelyben lakul a nagymamámé volt, de ő tavaly nyáron meghalt. A testvére is itt él velünk. 8 gyereke volt a nagymamámnak, de mi valahogy itt maradtunk ebben a házban. Egy szóval, nincs házunk, a szüleim a nagymamám házában élnek. Emiatt nagyon mérges vagyok rájuk, de ezt most hagyjuk. Tehát idén megyek új suliba (gimi) és mivel ebben a házban nincs saját szobám ( nappaliban alszom ) arra gondoltam hogy a nagymamám szobáját kérem karácsonyra. Nem tudom mit fognak mondani. Előre is köszi, bye.
2019. nov. 4. 17:13
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Amugy ezt lehet félreértettétek, de csak a nagyim lánya, az anyukám lakik itt, meg a nagyi testvére. Amúgymeg olyan szempontból is igazságtalan, hogy 3-an vagyunk gyerekek de csak a legöregebbnek volt saját szobája + már itt sem lakik, de még mimdig az övé, nekünk meg nincs.
2019. nov. 4. 18:04
 12/28 anonim ***** válasza:
38%

8-as vagyok, most látom, hogy a nagymama testvére és nem anyád testvére lakik még ott, így nem 6 hanem 7 örökössel tolnak ki anyádék, de a lényegen mit sem változtat.

A nagymama testvére lakik egy szobában

Anyádék laknak egy szobában

Az egyik testvéred lakik egy szobában

A nagymama szobája üresen áll

Te a nappaliban csövezel, a másik tesóddal nem tudom mi van.

Tehát nem egy szerény kis vályogházról van szó, hanem alaphangon egy 4 szoba+nappalis házról, ami nem kis érték.

Ebből van kizárva a 7 örökös.

2019. nov. 4. 18:10
 13/28 A kérdező kommentje:
Elég öreg ház, nem túl nagy, de annál rozogább, már a cserepek is potyognak. Amúgy nem kell paráznod, én a szüleimet hibáztatom hogy amikor itt volt az ideje, egy kölcsönnel nem vettek egy házat, de a mostani döntés közös megálapodás volt. Amúgy hát, elég szegények vagyunk és. Asszem már így is eleget írtam a kérdéshez, köszi a válaszokat
2019. nov. 4. 18:15
 14/28 anonim ***** válasza:
90%

Parázik a fene!

Csak megvilágítottam neked, hogy pont annyi jogod van a szobához, mint anyádéknak, vagy a testvérednek, mivel a jog szerint nem a szüleidé, tehát nem tilthatják meg, hogy beköltözz!

2019. nov. 4. 18:18
 15/28 anonim ***** válasza:
95%
Nekem fura, hogy 2 szoba üresen áll az 5-ből, (4 + nappali) te meg a másik tesód meg a nappaliban alusztok.
2019. nov. 4. 18:22
 16/28 Savlekotő ***** válasza:
24%
Menj kollégiumba,jobban jársz.. Anyukádék meg vegyék fel a csókot is,még 3 gyerek jöhet a nappaliba.
2019. nov. 4. 18:27
 17/28 anonim ***** válasza:
89%
Még az is lehet, hogy mennetek kell a házból, hiszen a többi nagynéni/nagybácsi is igényt tarthat az örökségre.
2019. nov. 4. 18:32
 18/28 A kérdező kommentje:
Ez igaz :(. Köszi mindenkinek, mondjuk nem lett jobb a kedvem, de jo valaszok, tenyleg thx.
2019. nov. 4. 18:38
 19/28 anonim ***** válasza:
71%

"a mostani döntés közös megálapodás volt"

Vagyis a kérdező szüleire, meg a nagymamájának az ott lakó testvérére bízták a házat az örökösök. Miért ne tehetnék ezt meg a tulajdonukkal? Arra bízzák, akire akarják. Nincs itt semmi jogtalanság. De ebből még semmi sem következik egy kiskorúra nézve, hogy pl. "nem tilthatják meg, hogy beköltözz". De igen, megtilthatják, ők a szülők, ők hozzák a döntéseket. Nyilván jó esetben megkérdezik róla az érintett kiskorúakat is, ha már nem annnyira kicsik, mint pl. a kérdező, na de azért nehogy már a farok csóválja...

"Még az is lehet, hogy mennetek kell a házból, hiszen a többi nagynéni/nagybácsi is igényt tarthat az örökségre."

Elvileg igen. Gyakorlatilag erről szó sincs. Nem arra kell berendezkedni, hogy mi lesz akkor, ha jön egy földrengés, és összedől a ház. Arra is van esély. De egyelőre áll. És egyelőre azok lakhatnak benne, akik.

2019. nov. 4. 19:30
 20/28 anonim ***** válasza:
25%

Hiába kapod meg a szobát,ha ennyi örökös van,sztem nem sokáig maradhattok ott,ha nem tudjátok kifizetni a többi örököst.

Másik hogy nagy baromság ilyet kérni karácsony alkalmából,hiszen egy elvesztett személy szobáját akarod,ami ok,na de ezt pont karácsony alkalmából? Ez hülyeség,ne kösd a karácsonyhoz.

A helyedben inkább kollégiumba,vagy bárhová máshová költöznék,csak ne putriban legyek,ehhez segítsenek esetleg vmi lóvéval.

2019. nov. 4. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!