Kérhetem ezt karácsonyra?
Kérni, kérheted! ... aztán majd kiderül.
Lehet, hogy szoba helyett kapsz egy új sapkát.
"A ház amelyben lakul a nagymamámé volt, de ő tavaly nyáron meghalt. A testvére is itt él velünk. 8 gyereke volt a nagymamámnak ... ebben a házban nincs saját szobám ( nappaliban alszom ) arra gondoltam hogy a nagymamám szobáját kérem karácsonyra. Nem tudom mit fognak mondani.
...
De hát ők sem adhatnak abból ami nem az övék..."
Mind a 8 testvér most nem érdekes, csak azok, akik jelenleg ott laknak - közülük viszont mindenkinek a véleménye számít, tehát a nagymamád veletek lakó testvéréé is, nem csak a szüleidé, hiszen lehet, hogy éppen ő szeretne a nagymamád szobájába beköltözni. Szóval nem csak az a kérdés, hogy neked van-e saját szobád, hanem hogy és a többieknek van-e - ezt meg nem tudjuk.
De az is számít, hogy mi újság azzal a szobával, kirámoltátok-e már belőle a nagyi dolgait, vagy odáig még nem jutottak a szülők lelkileg. Sürgetni ne sürgesd őket ezzel, ha még mindig úgy néz ki a szoba, mint amikor még élt a nagyid. De ha lelkileg már kb. rendben vannak, ami abból is látszik, hogy már elajándékozták a nagyi ruháit, stb., akkor meg nem kell várnod karácsonyig, pendítsd meg a dolgot nyugodtan, hogy mégis mik a tervek azzal a szobával, szeretne-e valaki beleköltözni - mert simán el tudom képzelni, hogy nem, nekik megfelel a jelenlegi felállás (még akkor is, ha más is van, akinek nincs saját szobája), csak te filózol a változtatáson.
Tényleg nincs veszítenivalód. De azért óvatosan, szeretettel vedd elő a kérdést, ne akaratosan, nyomulósan. Add meg nekik a lehetőséget, hogy nemet mondjanak. Szerintem nem lenne jó, ha csak azért mondanának igent, mert jön a karácsony... Sokkal tisztább lenne a helyzet, ha a karácsonytól függetlenül döntenétek róla közösen, hogy mi legyen - karácsonyra meg majd kérjél új sapkát. ;-)
"De hát ők sem adhatnak abból ami nem az övék..."
Nem mindegy?
A 8 gyerek közül 2 elvileg jogtalanul lakik a másik 6 örökségében, mert bérleti díjat gondolom nem fizetnek.
Ha te elfoglalsz egy szobát, azt nem "neked adják" telekkönyvileg, hanem te fogod lakni. Gyakorlatilag a másik 6 szempontjából tök mindegy, hogy abban a szobában alszol, vagy a nappaliban, mert nem frankó az egész. Ha te szó nélkül elfoglalnád azt a szobát, anyádék akkor sem szólhatnának egy szót sem, mert csak ugyanazt teszed, amit ők.
50% az esélyed. Vagy igen, vagy nem. Próbálkozni lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!