Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnék így saját életet...

Hogy tudnék így saját életet kezdeni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyvonalakban: anyám világ életemben úgy nevelt, hogy még véletlenül se szakadjak el a családtól, nem engedtek el máshová főiskolára, maradtam a városban mert az jó lesz nekem, nem kell kollégiumba menni stb...2,5 évet írországban éltem a barátommal, nehéz volt az elszakadás, de segített önállósodni...hazaköltözésünk után sokáig nem találtam állást, felköltöztünk pestre, de mindig otthon kötöttem ki..egyre jobban erősödött ismét az anyámmal való kapcsolatom. Nemrég volt egy barátom akihez felköltöztem pestre, 1,5 évet fent voltam, szakítottunk, otthonról jártam be pestre 2 hónapot, viszont apámról kiderül hogy kavart egy kis fiatal csajjal, és összepakoltunk anyummal és átköltöztünk a nővéremékhez. Nekünk itt van egy lakásunk, így ismét anyámmal lakok (31 évesen). Viszont itt nem találok munkát, és ismét pestet fontolgatom, azért is, mert ez így nem jó hogy anyummal élek ismét. Nővéreméknél van helye, ott az unoka, viszont ők meg totál kihasználják és kb cseléd feelingje van a dolognak, és ez így nem jó, hogy ott meg nem fogja jól érezni magát...megint az én lelkemet nyomja ez az egész. Nem tudom a saját életemet élni, mert anyám sorsa jobban aggaszt... Hogy tudnám ezt befejezni, és végre a saját életemet élni? Tudom hogy gáz a szitu...

2019. nov. 3. 16:47
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék, hogy anyám se nagyon akar ebben segíteni, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül elköltözhessek...igaz nem mond és nem tesz olyat, de tudom hogy velem jobban érzi magát, de nem élhetek vele örökké...nekem is kell párkapcsolat..
2019. nov. 3. 16:51
 2/13 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Dolgozol, elköltözöl és kész. Vagy a lakhelyeden másik lakásból vagy Budapesten másik lakásból jársz be dolgozni. Ennyi.

Azzal, hogy ezzel a családnsk mennyire felelsz meg, nem szabad foglalkozni.

2019. nov. 3. 16:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mi a bajod, már többször mepróbáltad a külön élést, mindíg anyádnál kötöttél ki. Ha meg nem tesz és nem mond semmi olyant, amivel visszatartana miért hárítod rá a felelősséget, ő nem oka semminek. Ha menni akarsz menj, de úgyis vissza fogsz menni, ha az aktuális barátod szakít veled.
2019. nov. 3. 17:00
 4/13 A kérdező kommentje:
Anyagilag egyedül nem tudtam fenntartani magam, emiatt kerülök mindig vissza a családi házba...pedig már nem akarom újra és újra átélni ezt az elköltözés dolgot...
2019. nov. 3. 17:02
 5/13 orton ***** válasza:
73%
Ha nincs anyukádnak semmi egészségügyi problémája ami miatt otthon kéne lenned, menj. Költözz össze egy albérletben valakivel BP-en. Még így is segítheted anyagilag és küldhetsz haza pénzt is és rendszeresen meglátogathatod. Nem olyan mintha folyton otthon lennél, de ez az élet rendje.
2019. nov. 3. 17:12
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha nővéremék is normálisan lennének vele, nem kihasználás miatt akarnák hogy ott legyen, nekem is könnyebb lenne...ha vissza akarna költözni apámhoz, akkor meg nővérem kezdené el zsarolni hogy akkor az unokát felejtse el... szóval áhhh...sz.ar helyzet...tudom, más életéért nem vagyunk felelősek, de szerencsétlen kb mindenkinek megfelelni akart életében...és most is azt teszi...talán ezért is lakik inkább velem, mert én hagyom élni, meg segítek neki...
2019. nov. 3. 17:16
 7/13 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Nem a te dolgod megmenteni anyádat a megfelelési kényszeréből, hanem a saját küldetése.
2019. nov. 3. 17:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"de szerencsétlen kb mindenkinek megfelelni akart életében."

Mintha te is ebbe a szituba kezdenél beleesni.

2019. nov. 3. 17:28
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg kérlek, de azért a nővérednek és a férjének jó birka türelmük lehet, hogy ketten is odaköltöztetek. Az még ok, hogy anyukátok ( apátok miatt) , de te? Értem, hogy anyagilag nem vagy eleresztve, de mindenképpen neked költözni kellene. Mert mi van, ha egy nap nővéredék megunják, hogy mindenki együtt él? Gondolom, nem így tervezték az életüket.

Kérlek, ne hivatkozz arra, hogy anyukádat sajnálod otthagyni. Elvégre a másik lányával maradna, nem valami idegennel. Amúgy meg úgyis lelépsz abban a pillanatban, mihelyt jön valaki az életedbe, hiszen eddig is így tettél.

2019. nov. 3. 17:29
 10/13 anonim ***** válasza:
93%

Hát, számomra azért nem olyan egyélrtelmű, hogy anyukád nem engedi, hogy elszakadj:

"Nagyvonalakban: anyám világ életemben úgy nevelt, hogy még véletlenül se szakadjak el a családtól, nem engedtek el máshová főiskolára, maradtam a városban mert az jó lesz nekem, nem kell kollégiumba menni stb...2,5 évet írországban éltem a barátommal, ...

Nemrég volt egy barátom akihez felköltöztem pestre, 1,5 évet fent voltam..."

Szóval bármikor, amikor barátod volt, nyugodtan elmehettél/elmentél, nem akadályozott meg anyukád, sőt! Azért 2 és fél évig külföldön a gyerek - ez minden szülőnek nehéz.

"Anyagilag egyedül nem tudtam fenntartani magam, emiatt kerülök mindig vissza a családi házba."

No, hát itt a probléma, nem anyukádnál.

Nem tudom, mi az oka annak, hogy egyedül nem tudod fenntartani magad, de valószínűleg vagy nagyon keveset keresel, nincs jól fizető szakmád - vagy nem tudod beosztani a pénzt.

2019. nov. 3. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!