Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldön dolgozok, ez belefér?

Külföldön dolgozok, ez belefér?

Figyelt kérdés

6 hónaoja született meg a kisfiam és semmiert nem szerettem volna kimaradni semmiől sem ami vele kapcsolatos, viszont anyagi helyzetünk nem a legjobb...

220 ezer ft ot keresek de ez nagyon kevés ahhoz hogy megéljünk plusz albérletet is fizessünk.

Egy németországi húsfeldolgozónál kaptam egy állást, mi több olyan összegért kellene dolgoznom ami nagyon kisegítene a bajbol miket ( havi 2000eur kezdő)

Nagyon nagyon maximum 1 évre mennék ki úgy hogy a fizetésemet haza is utalom ( erre volt már régebben is példa hogy ezért menjek ki)

Megbocsájtható ez nekem hogy a kisfiam evy nagyon fontos életciklusán nem vagyok itthon vele?

Amit a tervezett összeget megkerestem vissza is jövök 8-11 hónap.

Barátnőm aztmondja hogy nagyon fontos hogy megcsináljuk ezt.

2019. okt. 26. 03:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Azoknak van igaza, akik azt írják, egy év alatt semmi nem fog változni.

A kis barátnőd miért nem rakott a közösbe, mielőtt szült? Ha rendesen dolgozott volna, most GYED-et kapna. Te pedig szívjál külföldön, hajtsad a pénzt, ki tudja milyen munkásszállón, a hidegben, mert a húsfeldolgozóban biztosan nincs állítható fűtés, meg radiátor, maradj ki a fiad első lépéseiből, amit megkeresel küldjed haza, ne tudj élni mellette, elmenni egy korsó sörre az ottani barátokkal. 2000Euro, 8-11 hónap? Abból lemegy a te kajád, lakhatásod, közlekedésed, telefonod, interneted, legyen ez 700eu, 1300-at hazaküldesz, abból ő kifizeti az albit, számlákat, ami alsó hangon 100-150 ezer, akkor neki és a kisgyereknek a kajapénz, meg akkor a gyerek nő mint a gomba, mindig kell neki ruha, cipő, pelenka, gyógyszerek, krémek. Es akkor még őnagysága igényeiről nem beszéltünk. Mennyit lehetne félretenni? 8 hónap alatt 100-150 ezret? Ne viccelj már, még egy lakás önerőjére is kevés. Te meg kidolgozod a beled, de előrébb nem lesztek. Nehogy kimenj így!!!

Szépen adja a gyereket bölcsibe, 6 hónapos kortól mehet, kisasszony meg húzzon dolgozni. Azért a te 220 ezred nem is annyira vészes fizetés, igaz, nem tudom hol laktok, de ha csak 150et tenne hozzá, plusz kapná a gyerek utáni dolgokat, akkor is ugyanott tartanátok, mintha most kimennél egy évre a semmiért.

2019. okt. 26. 08:06
 12/15 qkker1 ***** válasza:
100%

"havi 2000eur kezdő)"

Bruttó, amiből kézhez kapsz 1300-1400 €-t, lakás /ha cég adja/ 300€, kaja spórolósan 300€.

2019. okt. 26. 08:24
 13/15 Derwer ***** válasza:
39%

Bár korántsem alaptalan a veszély amit többen írtak, én azért infó nélkül, alapból nem törnék pálcát a feje fölött.

Nekem, leendő apaként egyébként a az első egy év talán a legkevésbé értékes időszak, utána (számomra, feltételezhető) jön az értékesebb rész, így a periódus a kisebb rossz kategóriába esik számomra.

Ugyanakkor a kimegyek dolgozni pár hónapra dolognak nem vagyok a híve. Ha több év, gyerek előtt, akkor meg szedheted magatokat de ilyen esetben nem add csak pillanatnyi fellélegzést.

Sokkal inkább javaslom a család kivitelét, mert az hosszabb távú megoldás lehet. Vagy épp az otthoni magasabb fizu elérését.

(én két éve vagyok kint, persze feleségemmel együtt)

Ha mégis kimész számolj a költségekkel és gondold át kihez mész, vannak átbaszások is...

2019. okt. 26. 08:29
 14/15 Savlekotő ***** válasza:
75%
Ne gyere vissza vidd ki őket is. Jobban jársz.
2019. okt. 26. 10:46
 15/15 anonim ***** válasza:
88%

Parod nem kap Gyest?

Ha kapna akkor a fizeteseddel egyutt mar rogton 300ezretek van egy honapra.

Ha kimesz akkor vidd a csaladot is.

Mennyi az alberlet? Mennyit sporolsz ha Magyarorszagon nem fizetsz alberletet?

Azt a penzt amit megsporols, pl 300 euro azt hozzateszed a Nemet alberlet arahoz es annyival elorebb vagy. Ha meg egyedul mesz ki akkor gondolom hazautaznal havonta 1szer, kimaradsz a munkabol nehany napot ami kevesebb pezt jelent, pluszban meg koltesz penzt hazautazasra.

Ne fizess alberletet meg rezsit 2 helyre.

2000 az brutto vagy netto? szallast biztosit a ceg?

En kb ennyit keresek nettoban de ketten a felesegemmel alig elunk meg ugy hogy nincs gyerek. Kulfoldon sem egyszerubb de ha nincs valasztasod akkor probald meg.

2019. okt. 27. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!