Hogyan beszéljem meg a szüleimmel, hogy elköltöznék?
Én vagyok a legkisebb gyerek, a bátyám és nővérem már rég elköltöztek. A szüleim nagyon ragaszkodnak hozzám, azt mondják, hogy csak érettségi és rendes munkahely/ egyetem után költözhetek el. Mindent egyedül intézek már magamnak, a sulimat, a különóráimat, én rendezem be minden napomat (emellett dolgozom is). Minden nyáron elutaznak a szüleim és teljesen egyedül élek ilyenkor. Beosztom az időm, az energiám, a fizum, minden működik. Lassan (2 hónap) 18 leszek, és Nagyon el szeretnék költözni. Egy szobát tudnék is bérelni a pénzemből, plusz a hozzájáró felelősség tudat is megvan, bár mindig lehet fejlődni.
Azeft is akarok már kb 12 éves korom óta elköltözni, mert borzalmasan rossz a kapcsolatom a szüleimmel, nekik is rengeteg feszültséget hozok létre és ők is nekem. Sokszor azért vagyok mélyen, mert itthon elviselhetetlen az állapot. Minél előbb el szeretnék menni, de ők erről az eddigiek alapján úgy jött le, hogy hallani sem akarnak. "majd egyetem után vagy közben". Tudom, hogy még nem érettségiztem le, de lefogok, s valószínűleg egyetemre is el fogok jutni. Csak el szeretnék költözni. A barátom fel is ajánlotta, hogy koltozzek hozzá, és akkor osszedobjuk a pénzt közösen. Hogy tudnám a szüleimet erről meggyőzni? Mert nem hátra hagyni szeretném őket, nem elhagyni a családomat és megszakitani a kapcsolatot, csak jót tenne szerintem mindannyiunknak, ha nem egy háztartásban élnénk. Attól még a vasárnapokon ugyanúgy velük volnék, velük tölteném az ebédet / délutánt.
Ha betöltöd a 18at szólsz, hogy, ki szeretnéd próbálni, milyen egyedül élni/eltartani magad.
Nem haraggal egy életre kell elmenned onnan, ha ezt így is adod elő nem is nagyon fognak dramazni rajta.
"Igen, egy éretlen családját semmire sem tartó ember valószínűleg így oldaná meg. Jogilag leszrhatom őket és leléphetek, de azért szeretném velük ezt megbeszélni, hogy ne legyenek sértettségek, ne szakadjon meg a kapcsolat és ne váljunk el rossz szájízzel."
És nem tudod megbeszélni? Ha annyira érett vagy és a családod is annyira "érett" akkor elmondod mit szeretnél, ők megértik, és már mehetsz is...
Szerintem a legjobb, ha leülsz velük és megbeszélitek ezt. Már az elején meg kell mondanod nekik, hogy mindenképp el fogsz költözni, de nem szeretnél feszültséget, úgyhogy azért beszélgess velük kicsit, próbáld meggyőzni őket. Érvelj azzal, amire képes vagy (eltartani magad, felelősségteljesen élni egyedül stb. stb.) ha sikerül akkor rendben van, ha nem akkor pedig nem. Nem tarthatnak vissza akkor sem, ha a szüleid. Szép határozottan és minden jó lesz!
Sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!