Helyes pénzt kérni a gyerektől, mert otthon lakik?
18 elmúlt, érettségizett. Iskolába nem jár, csak tanfolyamra ami hétvégén van. Hétköznap otthon ül.
50 ezerre gondoltam, kaja+rezsi.
Nyáron dolgozott, de az összes keresetét számítgépre költötte.
A tanuláshoz megkapott mindent, de nem akar már tanulni.
A tanfolyamra csak azért jár, mert mondtuk neki legyen egy szakmája.
Az a bajom vele, hogy nem érdekli semmi.
A pénzt nem előre akarom elkérni tőle, tudom hogy egy vasa sincs.
De azt nem tűrjük el hogy itthon üldögéljen. Vagy dolgozik főállásban vagy tanul nappali tagozaton. Az iskolát szó nélkül kifizetném neki. Ehelyett ő játszik a gépen vagy eltűnik egész napra, ez nagyon nincs jól.
Szerintem akérdező nagyon megnyugodna, ha látná, hogy a gyereke képes magáról gondoskodni, keresete van, amiből még albérletre is telik.
Jelenleg ez a fiatal (szinte)semmit nem csinál, illetve egy hétvégi tanfolyammal letudja az összes felelősségét. Az elvárás, hogy járuljon hozzá a családi költségvetéshez, pont arra lenne jó, hogy ebből kizökkentse, ráébressze, hogy ez nincs jól így.
Egyébként az, hogy a szülők 20 évvel ezelőtt elhatározták, hogy gyereket szeretnének (nem is pont ezt a gyereket, csak úgy általában egy gyereket), nem jogosítja fel a családjukba született csemetét arra, hogy a következő 40 + akárhány évben teljes ellátást várjon el a maga, sőt esetleg leendő élettársa és gyermekeik számára. Arra volt joga, hogy tisztességesen, szeretetben felneveljék, taníttassák, de ez már megtörtént.
Jelenleg ez fiatalember/leány minden jogalap nélkül eltartatja magát a szülőkkel, akiknek kezd elfogyni a türelmük, szerintem okkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!