Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet ilyen egy anya es...

Hogy lehet ilyen egy anya es egy apa érzelem téren?

Figyelt kérdés
Az én szüleimről van szó, én lány vagyok de van egy majdnem velem egykorú bátyám is (18éves vagyok) mar kiskorom óta nem olyan a viszonyom a szüleimmel mint amit mas családokban láttam, hogy pl suliba indulás előtt az anya megpuszilja a gyerekét vagy csak úgy a mindennapokban megöleli, mondja, hogy szereti stb.. Ez nálunk soha nem volt, egész életemben nem mondta nekem egyik szülőm se hogy szeret, vagy legalább egy héten egyszer megpuszilt volna, de ugyanez van a tesómmal is, régen amikor még a szörny van az ágyam alatt korszakomat éltem és vele aludtam mindig hátat fordítva aludt nekem, de ettől függetlenül mindent megpróbál megadni nekünk ami ki telik belőle és ilyen szempontból nem is lehet rá rossz szó, de szerintem nem oktalanul mondom hogy nem érzem úgy egyáltalán mintha szeretnének, pedig biztos úgy van, mert akármikor veszekedtünk soha nem mondott rám csúnyát, nem emelet rám kezet, pedig elég zűrös tinikorom volt.. Egyedül az egyetlen mamám aki mindig puszilgat meg nagyon aranyos, talán ez valamennyivel pótolja ezt az érzést, és csodálkoznak hogy már én sem mondom ki az erzelmeimet, és nagyon nehezen nyílok meg, tesómmal se beszélek csak 1-2 szót, tudom nem lehet minden tökéletes, meg lehet másnál is ez így van, de miért gondolják a szülők, hogy ez így jó?! Ha nekem lesz egyszer gyerekem 100% hogy nem így fogok hozzáállni, hanem úgy, hogy mindennap érezze hogy en szeretem őt a világon a legjobban és eszébe se jusson hogy ez fordítva lenne...

2019. okt. 22. 05:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát, lehet,hogy ők még fiatalabb lelkek, mint te , és mondjuk még nem sajátították el ezt a képességet; nekik ehhez pl több inkarnáció kell.

Vagy pl nemto, lehet előre megbeszélték, hogy nem akarnak elkényeztetni, meg hoy túl anyás légy, hanem hogy majd megállj a saját lábadon, pedig azért kell az érzelmi szükséglet is.

Vagy pl lehet, hogy ezt a mintát látták ők is maguk előtt, aztán eszükbe se jutott eltérni tőle.

Meg szal tényleg, lehet nem is tudják, hogy hogyan kell (lehet) szeretni, hogy konkrétan mi az, de hogy tudatlanok, arról pl nem tehetnek énszerintem. Csak nem ismerik még ezt az érzést. Mert pl hozzád képest még mondjuk új lelkek, viszont legalább nem vernek, ha nem vernek, ami meg tök jó, tehát hogy emberszámba vesznek, tisztelik az élőlény mivoltodat, és nem utálnak, és nem gyűlölnek téged, és nem bánnak-beszélek veled lekezelően.

2019. okt. 25. 22:22
 12/14 anonim ***** válasza:

*szal pl tényleg az is jó, hogy leírtad, hogy mi a jó, tehát másnak meg még ez sem alap, hogy nem akarja leüvölteni a szülő őt sárga földig. Tehát ővelük szemben máris sokkal jobb helyzetben vagy;

Tehát értékeld azt, amid van,

És az is tök jó.

2019. okt. 25. 22:24
 13/14 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

#12: "ez sem alap, hogy nem akarja leüvölteni a szülő őt sárga földig. Tehát ővelük szemben máris sokkal jobb helyzetben vagy; Tehát értékeld azt, amid van," Szerintem meg akit leüvöltenek a sárga földig, hallgasson, és értékelje azt, ami van, mert ismertem olyant, akit le is üvöltöttek, néha vertek is, és jellemzően otthon enni sem kapott.

Remélem, most már érted, hol a hiba a logikádban.

2019. okt. 26. 07:56
 14/14 anonim ***** válasza:

#13: "Remélem, most már érted, hol a hiba a logikádban."

Azt nem , viszont a te logikádban felfedeztem valamit.

Őt nem verik. Tehát máris jobb helyzetben van azoknál, akiket vernek. Tehát ilyen szempontból nem is rossz a helyzete. Ha innen nézzük, viszont ha nem kap annyi szeretetet, mint amennyit szeretne, az is nagyon rossz; de más, akit vernek pl, elégedett lenne már a kérdező szüleivel is, már beérné csak azzal is, ha nem bántanák, meg nem lenne hozzá egyetlenegy tiszteletlen szavuk se.

2019. okt. 26. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!