Szülők, mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek egy 5 évvel idősebb alkoholista párt választana magának?
#9!
Szerintem gyorsan válts szakmát.... Az alkoholizmus betegség, mint bármelyik másik függőség. Nem tudhatod, ki milyen okból vált azzá, mert általában súlyos dolgok vannak a háttérben. Az én családomban is volt sajnos alkoholista és drogfüggő is. Utóbbi már nem él a függőségének köszönhetően, előbbi pedig teljesen lejött az alkoholról. És ismerek olyat is, aki 20 éve nem ivott egy kortyot sem, és garantálom, hogy többre vitte az életben a múltja ellenére is, mint te. Az ő fia pedig az istenért se tenné le a drogokat. Most akkor ezzel meg is dőlt az “elméleted”. Lehet, hogy a te semmibe veszel egy alkoholistát, én pedig az olyan ítélkező emberek szavára nem adok, mint amilyen te vagy.
Kérdező!
Ha a szülőkkel nem jó a viszony, nem kell az orrukra kötni. Nem vagytok már gyerekek, nem tartozik rájuk a magánéletetek. Viszont biztos, hogy szülőként nekem lennének fenntartásaim, de emiatt nem ítélném el. Egy függőséget elhagyni sosem könnyű. Amíg azt látnám, hogy normálisan éltek, minden rendben, akkor nyugodt lennék. De elvárnám, hogy azonnal szóljon a gyerekem, ha visszaesett. Ilyen esetben azt mondom jár a második esély, mármint, hogy vagy a második esély.
"ki milyen okból vált azzá, mert általában súlyos dolgok vannak a háttérben. "
Gyenge, mindig másban keresi a hibát, nem fogja fel, hogy az alkohol nem megoldás!
Miért mondod, hogy alkoholista volt?
Most egyáltalán nem iszik soha semmit?
Egyik szomszedom, egy nyugdijas bacsi 70+ koruli, mindenkinek ugy mutatkozik be, hogy "Kovacs Jozsi vagyok, alkoholista, es 43 eve tiszta."
15 eve lakunk mellette, es tenyleg nem iszik. Ujevkor sem, a szuletesnapjan sem, semmikor.
Mindenki megerdemel egy masodik eselyt.
A szulonek pedig semmi koze a felnott, nagykoru gyerekenek a valasztasahoz, sem eletkor miatt, sem semmilyen indok miatt nem szolhat bele a nagykoru gyereke eletebe. Ha nem tetszik valami, akkor viszlat, majd, ha meggondolta magat anyuci es hajlando elengedni a felnott gyereket, akkor majd ujra beszelhetunk. Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!