Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mit szólnátok hozzá,...

Szülők, mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek egy 5 évvel idősebb alkoholista párt választana magának?

Figyelt kérdés
A kor tegyük fel 25 és 30 év a nő javára, aki bár alkoholista, 3 éve nem iszik és teljesen megváltozott, felhagyott az előző életével.
2019. szept. 28. 22:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
54%
Én tudom mi az igaz, és ha te másképp gondolod az a te véleményed. Mondjuk egy alkoholista véleménye nekem semmit nem jelent, nem is érdekel. Csak a kérdésedre válaszoltam, hogy egy alkoholista alkoholista is marad, és ellenezném, hogy egy alkoholistával kösse össze a fiam az életét. Nem kell egy normális ember életét tönkretenni. Itt be is fejeztem, nem süllyedek le egy alkoholista szintjére. Tudod az egyik rossz tulajdonságuk, hogy mindig mentegetőznek, hogy tiszták, nem isznak már. De csak magukat ámítjál, hogy a szeretteiket bántják.
2019. szept. 28. 23:41
 12/30 A kérdező kommentje:
#11 Ha egy alkoholista ezentúl hozzád fordul segítségért, kérlek azzal kezdd, hogy tisztázod vele hogy emberszámba se veszed. :) Szerintem ennél jobb tanács a leírtak után nem is telik tőled.
2019. szept. 28. 23:48
 13/30 anonim ***** válasza:
15%
11, itt ki az alkoholista? A kérdező lenne az? Szerintem akármilyen ex.függő visszaeshet, az tény, hogy egy alkoholistának nagyobb a kísértés. Nem ismerek alkoholistát, se ex-alkoholistát. Attól nem szokik valaki vissza, mert utána mondjuk alkalmakkor iszik egy-két pohárral.
2019. szept. 28. 23:48
 14/30 A kérdező kommentje:
Na jó, tényleg voltam annyira optimista és bíztam benne, hogy itt talán tisztába vannak az emberek az alapvető dolgokkal, hogy mi hogy működik, de újfent nem lepődtem meg.
2019. szept. 28. 23:57
 15/30 anonim ***** válasza:
57%

#9!

Szerintem gyorsan válts szakmát.... Az alkoholizmus betegség, mint bármelyik másik függőség. Nem tudhatod, ki milyen okból vált azzá, mert általában súlyos dolgok vannak a háttérben. Az én családomban is volt sajnos alkoholista és drogfüggő is. Utóbbi már nem él a függőségének köszönhetően, előbbi pedig teljesen lejött az alkoholról. És ismerek olyat is, aki 20 éve nem ivott egy kortyot sem, és garantálom, hogy többre vitte az életben a múltja ellenére is, mint te. Az ő fia pedig az istenért se tenné le a drogokat. Most akkor ezzel meg is dőlt az “elméleted”. Lehet, hogy a te semmibe veszel egy alkoholistát, én pedig az olyan ítélkező emberek szavára nem adok, mint amilyen te vagy.

Kérdező!

Ha a szülőkkel nem jó a viszony, nem kell az orrukra kötni. Nem vagytok már gyerekek, nem tartozik rájuk a magánéletetek. Viszont biztos, hogy szülőként nekem lennének fenntartásaim, de emiatt nem ítélném el. Egy függőséget elhagyni sosem könnyű. Amíg azt látnám, hogy normálisan éltek, minden rendben, akkor nyugodt lennék. De elvárnám, hogy azonnal szóljon a gyerekem, ha visszaesett. Ilyen esetben azt mondom jár a második esély, mármint, hogy vagy a második esély.

2019. szept. 29. 00:41
 16/30 qkker1 ***** válasza:
67%

"ki milyen okból vált azzá, mert általában súlyos dolgok vannak a háttérben. "

Gyenge, mindig másban keresi a hibát, nem fogja fel, hogy az alkohol nem megoldás!

2019. szept. 29. 00:45
 17/30 anonim ***** válasza:
97%
16, a dopamin és a szerotonin is befolyásolja, hogy ki mire milyen gyorsan szokik rá. Van aki a drogra első alkalommal, van aki az alkoholra is hamar. Van aki végigbulizza a főiskolát úgy hogy minden hétvégén részeg 4 évig, majd utána nem iszik többet. Nem akkor kell inni, amikor gond van. Ez tény. Drogozni sem. Nem indul mindenki ugyanolyan eséllyel.
2019. szept. 29. 01:01
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Miért mondod, hogy alkoholista volt?

Most egyáltalán nem iszik soha semmit?

2019. szept. 29. 03:35
 19/30 anonim ***** válasza:
22%
Nyilván nem örülnék, de úgysem tehetnék semmit.
2019. szept. 29. 03:42
 20/30 anonim ***** válasza:
76%

Egyik szomszedom, egy nyugdijas bacsi 70+ koruli, mindenkinek ugy mutatkozik be, hogy "Kovacs Jozsi vagyok, alkoholista, es 43 eve tiszta."

15 eve lakunk mellette, es tenyleg nem iszik. Ujevkor sem, a szuletesnapjan sem, semmikor.

Mindenki megerdemel egy masodik eselyt.

A szulonek pedig semmi koze a felnott, nagykoru gyerekenek a valasztasahoz, sem eletkor miatt, sem semmilyen indok miatt nem szolhat bele a nagykoru gyereke eletebe. Ha nem tetszik valami, akkor viszlat, majd, ha meggondolta magat anyuci es hajlando elengedni a felnott gyereket, akkor majd ujra beszelhetunk. Ennyi!

2019. szept. 29. 04:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!