Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Az első gyermek, ha lány, az...

"Az első gyermek, ha lány, az apja klónja", ti ezt igaznak vélitek?

Figyelt kérdés
Az én környezetemben csak pár példa van (ahol az első gyerek lány), de azok a lányok tényleg kiköpött apjuk. Nálatok mi a tapasztalat?
2019. szept. 22. 10:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
32%
Elso lany gyerek vagyok es egyik szulomre se hasonlitok (szerencsere) semmilyen teren.
2019. szept. 22. 11:11
 12/32 anonim ***** válasza:
68%
Én azt vettem észre, hogy ha két lánygyerek van, az idősebb az apjára hasonlít, a fiatalabb az anyjára.
2019. szept. 22. 11:14
 13/32 anonim ***** válasza:
72%
Hülyeség.
2019. szept. 22. 11:17
 14/32 anonim ***** válasza:
68%

Első gyerek lány vagyok, az arcom nagyon érdekes, mert a fogaimon kívül (elég jellegzetes alakúak) minden apró részletem (orr íve, szem formája stb) ugyanaz mint apunak, de arc összbenyomásra tiszta anyu vagyok. Legalább mindkét oldal ismerősei látják hogy mi mindnrt örököltem :)

Személyiségre inkább apu vagyok, ugyanazt a szakmát választottam mint amiben most dolgozik (ezt nyilván az ő hatására, láttam hogy jó, élvezi stb), a másoddiplomám külkeres, apu külker tagozatos gimibe járt anno, de tényleg élvezem csinálni, nem okoz nehézséget, szóval az érdeklődési köröm is inkább ő. Anyutól a nagy számat örököltem, meg hogy határozottan kiállok magamért / másokért bármikor (mostmár örül neki, gyerekkoromban nem tartotta ilyen viccesnek :D)

Szoval klón nem vagyok, de szerintem több bennem ami apura hasonlít. Öcsém pedig inkább anyu, csak apunak a csendes kis jóaznekem személyiségével..

Egyébként felénk azt tartják, hogy ha egy nőnek fia születik, és annak a fiúnak lánya, akkor a lány az apai nagyira fog ütni. Hát ez egyébként eléggé bejött így belegondolva, de remélem nem örök igazság, vagy párommal nem lányunk fog születni :D

2019. szept. 22. 11:18
 15/32 anonim ***** válasza:
68%

Első gyermek vagyok és lány, és pontosan ezt a szót használják rám! Apám kikopott klónja vagyok! :)

Viccesen hangzik, de igaz, megszólalásig hasonlítok rá, sőt, még a mozgásom, lábaim is egy az egybe apámé.

2019. szept. 22. 11:34
 16/32 anonim ***** válasza:
68%
Noverem elsoszulott lany. Egy az egyben Apank kivul, s belul is. De ez csak egy sztereotipia. A genetika a lenyeg.
2019. szept. 22. 12:03
 17/32 anonim ***** válasza:
65%
Első gyerek vagyok és lány. Apámra nem igazán hasonlítok, de a nővéreire nagyon. Húgom inkább anyukámra hasonlít. Ez csak a véletlen műve, lehetett volna fordítva is, nem lehet általánosítani.
2019. szept. 22. 12:04
 18/32 anonim ***** válasza:
72%
Első gyerek vagyok és az anyai nagymamámra hasonlitok.
2019. szept. 22. 12:18
 19/32 anonim ***** válasza:
66%

Hogy ki hogyan örökli a felmenők tulajdonságait, állítólag véletlenszerű. Régebben úgy tartották, hogy a lányok az apjukra, a fiuk az anyjukra hasonlítanak inkább.

Van olyan lány ismerősöm, aki az anyja termetét, sötétebb bőrét, de az apja szőke haját és zöld szemét örökölte. Ránézésre inkább az apjára hasonlít.

De ismerek olyan családot is, ahol anyunak van egy egypetéjű ikertestvére, (mint két tojás), a két családban 5 lány van, és mind olyanok, mintha az anyjuk egyedül csinálta volna őket. Sőt, most már unokák is vannak, azok is lányok, és azok is tényleg olyanok, mintha az anyjuk, nagyanyjuk, klónjai lennének. Erősebb gének? Van ilyen?

2019. szept. 22. 12:53
 20/32 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez hülyeség.
2019. szept. 22. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!