Hogyan nyerhetném vissza a bizalmukat?
Hogy mondod? Hogy TE hogyan nyehetnéd vissza a bizalmukat? Kiknek? Akik miatt olyan állapotba kerültél, hogy nem láttál más kiutat, mint az öngyilkosság?
Figyelj, Kiscsillag (így hívott engem mindig egy ember, ha nagyon kedves akart lenni hozzám - hátha neked is segít): fordítva ülsz a lovon. Ők azok, akik a te bizalmadat kell, hogy elnyerjék, és nem kell biznygatnod nekik semmit. Egy súlyos állapotban levő ember nem felelős a tetteiért, de az igen, aki oda taposta. Úgyhogy élj csak, ahogyan akarsz, ne bizonygass semmit, és aki veled kapcsolatban sáros, és tudja, hogy az, az majd előbb-utóbb bocsánatot kér tőled. Ha nem jön rá egész életében, hogy sáros, és miben és mennyiben ártott neked, akkor maradjon rajta a sár. Ne törődj vele.
Ps: a valódi súlyos és mély depressziót nem lehet eltitkolni. Semmivel. Nagyon-nagyon érzéketlen az a világ, az a szonszéd, az a terapeuta, az a munkáltató, az a diáktárs, tanár, szülő stb-stb., aki nem akar látni - azaz nem látja, hogy mekkora baj van. Az öngyilkosságnak pedig mindig-mindig vannak előznényei.
Ne vádold magad. Nem a te hibád volt, és nem te vagy a hibás. Mások a hibások, nem te.
(Off jön) #3-ról eszembe jutott,hogy szólitottam én is márkapok valakit kiscsillagnak. De azért mert azt hitte,hogy ő a világon az egyetlen próblémás ember és azt hitte,hogy ő egy szent, mindenki ellene van stb. Öngyilkos akart lenni, én meg észre vettem. Elmondtam neki szépen a véleményem, és,hogy ott vagyok ha segítség kell. Továbbra is játszodta a mártírt,de az ujját nem mozdította volna,hogy jobb legyen a helyzete. Egyszer felmérgelődtem és a kiscsillag elnevezéssel együtt a szemébe vágtam az igazságot. Azután elkezdett járni szakemberhez és jobban lett. Ez csak egy zárójel volt,hogy én pl. cseppet sem kedvességből kiscsillagozok le valakit:))
Az előttem levők már elmodták. Keresd a társaságukat, ne taszítsd el őket magadtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!