Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Költözzek vagy mit lehetne tenni?

Költözzek vagy mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

sziasztok próbálok rövid lenni (helyesírásért bocsi angol billentyűzetem van )

szüleim elváltak amikor 1 éves voltam a bíróság anyához ítélt, a láthatás 2 hetente pénteken volt amikor apánál voltam, apa sokszor aludt, piás volt, vagy épp "megszöktem " kimentem az ajtón és úgy találtak rám a szomszédok, a bíroság kihelyezett egy figyelő nőt aki ellenőrizte apát

12 éves voltam amikor apa közölte hogy új beosztása lesz nem jó neki a péntek majd felhiv mikor mehetek hozzá , 12-18 éves koromig nem keresett, én tettem érte hogy lásson felcsengettem hozzá hívtam a munkahelyén az otthoni számát de semmi

18 éves koromban apa tüdőembóliát kapott bekerült farkasgyepűre az ottani kórházban az idegenek nyitották fel a szemét hogy van egy lányod keresd fel

felkeresett javult a viszonyom vele most apánál vagyok 1 éve de nagyon nehéz itt is

közben anyával romlott az évek során 15 éves koromtól -21 éves koromig

azt vettem észre hogy, anya egy nárcisztikus személy akinek csak az felel meg amit ő mond akkor amikor ő akarja , ha neki az ég zöld volt zöldet kellett mondanunk rá

ha valami mást csináltam akkor azonnal én voltam a hulye az életképtelen sose volt jó semmi akármit csináltam csak az felelt meg neki amit ő mondott egyre jobban utaltam otthon lenni utáltam anyámat is tiltott mindentől és mindenkitől pedig nem voltam rossz gyerek mindig segítettem neki és jól tanultam sose ellenkeztem különben megvert

egy idő után betelt a pohár valami olyat követett el anyám amit most nem írnék le ezért megfogtam magam és átköltöztem apámhoz most nála lakok 1 éve dolgozok mindent magamnak kellett megteremteni a 0 ról

semmim nem volt amikor eljöttem otthonról anyámtól

1 éve nem tartom nem is keresem a kapcsolatot anyámmal nem is akarom most hivott fel a napokban hívott fel telefonon akkor is apám miatt és azzal kezdte hogy ő nem ezt érdemelte nem ezért etettet nem ezért nevelt fel hogy igy elmenjek 1 év után is csak ennyit tudott mondani a számomra

akkor is csak ezt tudta mondani

most viszont abban a helyzetben vagyok hogy apa is kezd az őrületbe kergeti minden bajára van amit csinálok dolozok és mellette németül tanulok segitek itthon mindenbe nem kérek semmi anyagi támogatást sem mindent magamnak veszek de apa mindenbe beleköt miért eszek zöldséget gyümölcsöt joghurtot minek "fogyokurázok" normálisan eszek mindent húst is 68 kg nem hiszem hogy vékony lennék 153 cm el

minek tanulok németet nem megyek semmire miért a Lidl ben dolgozok lehetnék egy normálisabb cégnél is

nem érti meg hogy a szerződésem szerint havi 15 napot dolgozhatok 4 órába katedra nyelviskolában vagyok kapok 98 e ft a sulitól de mellette dolgoznom is kell és ezt találtam

hétfőn az történt hogy hazajöttem, apám meg csak úgy a semmiből elkezdett velem üvölteni megrángatta annyira a karom úgy hogy megrándult, a hörcsögömet szétropantotta és kidobta a másodikról, apám teljesen őrült nem akarok haza menni most a barátom segít náluk vagyok de csak pár napig a barátom már egy ideje tervezgeti a költözést de az még 5 hónap mit csináljak addig

pszichologikushoz járok szerinte veszélyes ilyen emberrel otthon lenni itt a megoldás a költözés de nem tudok azonnal

nagyszülök nincsenek

valaki segitsen

2019. szept. 6. 11:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
# 11 Miért lenne hihetetlen?Csak mert egy hörcsög, és egy kis családi vita miatt nem hívták a szomszédok a zsarukat? A lány írja hogy az örege beteg volt,talán ezért sem akartak belefolyni. Ilyen esetben mindig valaki másra várnak.Kérdező ,keress többed magaddal albérletet,olcsóbb!
2019. szept. 6. 13:29
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Dejavum van vagy már egyszer tényleg fenn volt ez a kérdés?
2019. szept. 6. 14:17
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy mindig hagyjátok magatokat elnyomni...

Ha nekem odavágta volna a hörcsögömet, én úgy megverem, hogy nem áll lábra 1 hónapig...

2019. szept. 6. 14:51
 14/19 anonim ***** válasza:
68%

13

Persze, egy lany jo esellyel ugy meg tudja verni az orjongo apjat, hogy az nem all labra honapokig...wtf

2019. szept. 6. 15:53
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Őszintén sajnállak.Te aztán el vagy látva szülőkkel.

Apáddal ne maradj mert veszélyes.Menj a barátodhoz,vagy egy olcsóbb albérletbe.

2019. szept. 6. 17:15
 16/19 anonim ***** válasza:
4%
Nem szeretem az ilyen kérdéseket. Ugye a tini egy tökéletes ember, vele öröm az élet, csak a szülei fa5zkalapok. Oké, lehet, hogy most valóban ilyen helyzettel állunk szemben,, én mégis jobban szeretném az ő szemszögükből is látni a történteket.
2019. szept. 8. 14:41
 17/19 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%
Miquel, már azt hittem, megedződtem belőled, de még mindig tudsz meglepetést okozni. Hallod Te magadat? Hol indokolná egy tini BÁRMILYEN viselkedése egy felnőtt embernél, hogy szekálja, meg az állatait gyilkolássza? Bántalmazást nem lehet kiprovokálni, az a felnőtt ember saját felelős hatásköre, hogyan tartja kordában az indulatait, hogyan reagál. Nyilván történhetne olyan csoda, hogy két ilyen terhelt életű személy, mint a szülők, hirtelen megtáltosodnak és a saját életük feletti tehetetlen vergődés helyett tanult, pszichológiában művelt szülőkké válnak és hörcsöggyilkolás helyett megsimogatják a lányuk fejét és elbeszélgetnek vele. De a tapasztalatok nem azt mutatják, hogy ez annyira gyakori lenne! Egyértelmű, hogy egyik szülő sem rendelkezik stabil szülői háttérrel, szeretetteljes gyerekkorral, akkor az anya nem megy hozzá egy alkoholistához, a gyerekét nem az ő szociális ellátásának biztosítékaként neveli, az apa nem felejti el hat évre a lányát, nem kritizálással és pofonokkal "gondoskodnak" róla. Egyértelmű, hogy ezek a szülők nem foglalkoztak a saját életük rendbetételével, a saját felelősségük meglátásával, számukra csak külső problémák vannak és ők ezek között vergődnek, mérhetetlen gyűlölettel tekintve a környezetükre, mint az ő életük vélt tönkretevőjére. Semmi, de semmi nem jogosít fel egy embert arra, hogy dühében a gyerekét rángassa vagy akár "csak" egy hörcsög életét is kioltsa, úgyhogy szerintem vegyél egy mély levegőt inkább ahelyett, hogy ilyen kártékony felvetésekkel élsz.
2019. szept. 9. 12:29
 18/19 A kérdező kommentje:

Ezt jól megmondtam neki 17# és köszönöm szépen

Kis ideig barátomnal és szüleinèl vagyok

3 hónap után elköltözünk

2019. szept. 9. 13:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Természetesen igazad van, 17-es. Én sem állítottam, hogy helyesen jártak el a szülők. De engedtessék meg nekem, hogy a korrektség jegyében hadd ne szeressem az olyan kérdéseket, ahol a másik fél nem hallgatható meg.

Ennél a kérdésnél egyértelmű, hogy a szülő a hunyó. De fenntartom a véleményemet, hogy egy kamasznak mindig fa5zkalap az apja, hülye liba az anyja. Ennek evolúciós okai vannak, nem tehetnek róla. Én is ilyen voltam, te is. A szülőkről való leválást hivatott elősegíteni.

Egyébként ne próbálj belőlem megedződni. Nem lehet. Mindig arra fogok törekedni, hogy más szempontból világítsak meg egy kérdést. Nem polgárpukkasztó céllal, hanem hogy szélesítsem a fiatalok látókörét. A szülőket előttem már lehordták a sárga földig, és nekem nem az a dolgom, hogy a lincshangulatot erősítsem. Értesz?

És álljon itt még egynéhány szó a szülők védelmében. Nem a kérdező szüleiről van szó természetesen, csak úgy általában. Senki sem lehet jó szülő, akinek nincs minimum 6 gyereke. A szülőség mibenlétét nem lehet könyvből elsajátítani, azt élesben tanulja az ember. A szüleink a mi bőrünkön tanulták a fortélyokat, minta hogy mi is a csemetéink "kárára" fejleszthetjük csak magunkat. Évtizedekkel ezelőtt, amikor még részt vettek a család életében a nagymamák, ők segíthettek. Továbbadhatták a tapasztalataikat, amit aztán a fiatalok vagy megfogadtak vagy nem. De ma ez sem játszik. Magára maradt mindenki, hogy a saját hibáiból tanuljon. Visszatekintve én sem voltam egy mintaszülő. Előteremtettem a csemetéimnek mindent, csak éppen eközben nem voltam JELEN az életükben. Legalábbis nem annyit, mint most gondolom, hogy kellett volna.

2019. szept. 10. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!