Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tekintenétek anyutokra...

Hogy tekintenétek anyutokra ezután? Vagy anyaként hogy tekintenél az enyémre ezután?

Figyelt kérdés
Nagyon szorongtam, ezért kértem anyum, jöjjön el velem a pályaválasztási tanácsadóhoz. A szorongásom oka az volt, hogy még nem tudom, milyen karriert szeretnék, ez pedig hónapok óta kétségbe ejt. A tanácsadó aranyos és segítőkész volt, viszont nálam mégis eltört a mécses és kifakadtam előtte, milyen kilátástalannak érzem a helyzetet. A fogadóóra vége felé jártunk amikor anyum mondta, hogy kimegy a mosdóba, majd megvár a folyosón. Egyeztettünk új időpontot, kaptam pár kérdőívet, majd elköszöntem. Azonban hiába kerestem anyum a folyosón, aztán a mosdóban, még az épületben sem volt. Hívtam telefonon, legalább háromszor, mire felvette. Azt mondta, már kint van az utcán. Kimentem, és látom, hogy az épülettől már jó messze jár. Nem értettem, ezért utánasiettem, szólítgattam, hogy várjon meg, de nem lassított. Elé kellett lépnem, hogy megálljon, de addigra mát a torkom és gyomrom is összeszorult. Kinyögtem, most mi van, miért hagyott ott. Ő meg nagyon ideges és zaklatott volt, nem tudott rám se nézni. Mondja, hogy eddig nem tudta, hogy ilyen nagy a baj a pályaválasztással, meg hogy most mihez kezdjen velem? Szerencsétlennek nevezett, és hibáztatott, mennyire rosszul érzi magát. Fizikailag. Akkor összetört bennem valami, mintha elvesztettem volna az anyám. Eddig nem tartottam magam rossz tanulómnak, van felsőfokú angol nyelvvizsgám és stabil négyes vagyok. Csak segítségre van szükségem, mibe invesztáljam bele ezeket az erőforrásokat. Anyámmal azóta sem beszélünk erről. Úgy érzem, már nem tud segíteni ebben sem. Az is felmerült bennem, hogy nem anyának való, hiszen sosem tudta kezelni az ilyen helyzeteket. Nem azt várom, hogy ő oldja meg, majd választok pályát én. Viszont már azt érzem, egyáltalán nem érdekli és hülyének tart. Miért viselkedik így?
2019. szept. 3. 11:16
1 2 3
 21/28 anonymousreview60 ***** válasza:
27%
#18: "te pedig pont ezt várnád el kb, hogy döntsenek helyetted" Ezt hol írta a kérdező?
2019. szept. 3. 15:02
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Nem esett messze az alma a fájától, te nem tudsz megbírkózni egy egyszerű helyzettel, ő meg nem tud mit kezdeni ezzel.

Mondjuk, gondolhatná az ember, hogy emocionálisan érett emberek vállalnak csak gyereket, de mindig tapasztalni, hogy sajnos ez nagyon nem így van. Nem csoda, hogy ilyen vagy, hiszen anyád sem képes még a felelősségvállalásra.

Te is ahelyett, hogy elgondolkodnál, hogy mit fogsz tenni azért, hogy ne legyél ennyire szerencsétlen (már bocsánat, nem bántani akarlak, de erre nincs jobb szó), anyádat hibáztatod. Itt az ideje, hogy vállald a a felelősséget a saját életedért, döntéseidért. Nem kell anyádat magaddal rángatni a saját tanácsadásodra. Ne helyezz másokra plusz terheket.

Dolgozz magadon, és szakadj le anyádról, mert nagyon nehéz lesz neked az élet más valagában.

2019. szept. 3. 16:16
 23/28 anonim ***** válasza:
60%
Először is nem azt kell megtanulni, hogy az ember elnyomja az érzelmeit hanem tudatosan a helyén kell őket kezelni, nem kell minden apró szart traumaként megélni. Tudom hogy mostanában kva nagy divat lett gyengének és életképtelennek lenni, de ettől még ezt senkinek nem szabadna magában elfogadnia és másoknak sem kellene ilyenkor együttérzést tanúsítania, mert ezzel csak biztatják erre a viselkedésre.
2019. szept. 3. 16:19
 24/28 anonim ***** válasza:
45%

A pályaválasztás szerintem elég komoly döntés, az ember egész életére komoly hatással van.

Itt nem azon problémázik a kérdező, hogy elszakadt a felsője, nincs pénze IPhone-ra, vagy hogy hízott két kilót, hanem hogy nem tudja milyen állást és milyen jövőt válasszon magának.

A kamaszkor egyik, ha nem a legfontosabb, döntése ez. Mi legyen trauma, hol sírja el magát, ha nem itt?

2019. szept. 3. 16:27
 25/28 anonymousreview60 ***** válasza:
68%
Nekem 2 gimis osztálytársam volt "gyenge" 20 éve a szóbeli érettségi napján. Én még nő(/kezdemény)t úgy és annyit zokogni nem láttam. Szinte fuldokoltak a stresszbőgésben. Mit csinált a nyamvadt anyuja erre? Adta a zsebkendőt és nem tutujgatva, de vigaztalta/bátorította őket. Azóta diplomások, anyukák, felnőttek. Ja, az anyuka még csak le sem érettségizett helyettük. Na, ebből. Lett egyes a kérdező anyja.
2019. szept. 3. 16:30
 26/28 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem van ott más is.

Kérdező, el tudta valaha fogadni azt, hogy te egy zárkózottabb ember vagy?

Na, az ilyen maximalista szülőktől tudok hányni, akinek nem elég se a felsőfokú nyelvvizsga , se a négyes átlag középsuliban. Az ilyen öregen dögöljön meg a saját szarában.

2019. szept. 3. 17:58
 27/28 anonim ***** válasza:
55%
Engem se érdekelne olyan gyerek,aki ennyi idősen egy értelmes választ nem tud adni egy adott helyen,csak a nem tudom jönne,meg még pityeregne hogy úristen milyen kilátástalan helyzetben van.Javaslom hogy élj az utcán hónapokig,vagy menj el dolgozni kórházba ingyen,vagy valami hasonlót,aztán rájössz mi az élet.Burokban érzed magad,vazze ? Hát jobb ha a valóságban élsz.
2019. szept. 3. 18:54
 28/28 Hamvas rétihéja ***** válasza:
65%
Lehet elege lett a bőgésből, ideges lett és ezért nem akart beszélni veled.
2019. szept. 4. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!