Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom fizetni a fiam...

Nem tudom fizetni a fiam jogosítványát, mi legyen vele?

Figyelt kérdés
19 éves suhanc fiamról lenne szó, akivel egyszerűen nem tudok már mit kezdeni. 18. születésnapjára kapott 100 ezer forintot keresztanyjától ajándékba (2017. ősz) és tavaly nyáron dolgozott 1 hónapot, abból félretett 40 ezer forintot. Emellett egyetemista lett tavaly szeptemberben és 15 ezer forint bevétele volt havonta az ösztöndíjából. De mivel kollégista lett és vett egy laptopot részletre (amit az apja is segít majd fizetni egyszer mert már nincs neki miből), ezért mind a 15 elment neki, nem tudott belőle félretenni. Most januárban befizetett KRESZ-re (30 ezer), Áprilisban elsőre át is ment, ezért az visszajött neki mert 20 év alatt visszakapod az árát. Júniusban ment elsősegélyezni, azt is ki tudta fizetni (20 ezerért.) Szóval kb 150-el nekivágott a jogosítványának. Viszont sajnos 30 ezret ez az idióta elherdált ki tudja mire, így maradt neki 120. Maga a 30 kötelező forgalmi óra 180 ezer volt és a vizsga 20. Rendben, segítettem neki kipótolni a 80-at az utolsó filléremig (120 ezret keresek nettóban, apja semmit nem segít be a jogosítványában, mert a laptopját fedezi és azt sem nagyon tudja). Viszont kiderült, hogy semmi érzéke nincs a vezetéshez, ezért még 5 alkalmat (60 ezret) vizsga előtt ki kellett neki segíteni. Anyuméktól kértem segítséget, azt ő neki ki is perkálták. Ma volt vizsgázni, de ez az idióta megbukott, nem is értem hogy sikerült neki.... Szóval most pótvizsga díjat (20 ezer) + 3 plusz alkalmat kéne neki vennie (36 ezer). Viszont most összesen neki 5 ezer forint vagyona van. Én már nem tudok neki semmit sem perkálni, nagyszülei sem, apja sem. Május óta ígérgette nekem, hogy keres munkát nyárra, de egy alkalmat nem volt el, egész nyáron a fenekét vakarta és verte a "botját" mert "nagyon kifárasztotta lelkileg az egyetem"... Én meg elhittem neki augusztusig, hogy majd talál munkát és szépen kifizeti. De becsapott minket. Teljesen pipa vagyok rá, viszont nem akarom, hogy most itt a célegyenesben abbahagyja, nagyon sokat költöttünk rá, hogy meg legyen a jogosítványa. És a nagyapjától örökölt egy régi autót, az is ott vár rá. Segítsetek, mit kezdjek ezzel a buta gyerekkel? Tudom én is hibás vagyok hogy egyáltalán besegítettem neki...

2019. aug. 30. 21:08
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
94%

Miért kell ilyen hangnemben beszélned róla? Miért idióta mert megbukott? Igaz én 21 évesen csináltam a jogsit,de megbuktam én is a forgalmi vizsgán, majd másodszor àtmentem. Ezer másik ember ìgy van. Ezért miért lenne bárki is idióta? 90-ben csináltad a jogsid. Nem akarlak elkeseríteni, de azóta ezerszer megváltozott mindennek a menete. Anya 94-ben csinálta, úgyhogy tudom mennyi változás volt minden téren.

Illetve ki az a hülye aki olyan autósiskolába jár ahol 12 ezer egy óra?? Ha nincs pénzem, nem csinálok jogsit, vagy ha mégis csinálom, akkor nem brutàl összeget fizetek érte. Szerintem inkább te gondolkodhattál volna mielőtt belevágott volna a fiad, és most nem kéne mindenkitől kunyeràlnod meg szidni szerencsétlent. Jézusom...

2019. aug. 30. 21:42
 12/49 anonim ***** válasza:
96%

Biztos 3 óra 36ezer forint?!! Miért a legdrágábbat választotta? Én Budapesten tanulok vezetni, 5500ft/óra, és ez még drágább is mint az átlag..a vizsga is hogyan lehetett 20 ezer, amikor egységesen 11.000-be kerül mindenhol!

Nem adj neki több pénzt, vizsgázzon csak akkor amikor ki tudja fizetni. Ha erre nincs pénze akkor az autót sem fogja tudni fenntartani. Menjen át egy olcsóbb autósiskolába (bár még mindig kétlem, hohy ennyit elkérnének Magyarországon egy óra vezetésért).

2019. aug. 30. 21:49
 13/49 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy így beszéltem róla de teljesen levert ma a víz az idegtől, ahogy bejelentette, hogy 35 perc vezetés után megbukott, mert elvileg nem látott a jobb hátsó holterében senkit és sávot akart váltani, de az oktató elkapta a kormányt, mert majdnem belement egy ott tartózkodó autóba. Elvileg kétszer is benézett a holttérbe, mégis odakerült egy autó, majdnem karambolt okozott... Azért ezt választottuk, mert nincs más, minden autós iskola be volt telve egész nyárra, és ő most akarta megcsinálni. 1 óra 6 ezer forint, de egy alkalom 12, mert 1 óra 40 perc egy napi alkalom, 20 percet lecsalnak belőle sajnos. 17 ezer forint a vizsga, de az majdnem 20, szóval sokat nem változtat.
2019. aug. 30. 21:57
 14/49 anonim ***** válasza:
89%
Jaj megint itt ez a kedves szülő,a múltkor is feltett egy ilyen kérdést hasonló minősithetetlen stilusban a saját gyerekéről.
2019. aug. 30. 22:03
 15/49 anonim ***** válasza:
96%
Nem lecsalnak belőle, hanem 45 perces 1 vezetési óra. Nekem mindig egyszerre volt megtartva 2 vezetési óra, 1 óra 30 perc (90 perc) összesen.
2019. aug. 30. 22:03
 16/49 anonim ***** válasza:
93%
Egy óra vezetés=45p , egy alkalom,2 óra 90p. Az 1óra 30p. Szeptembertől is lehet menni diákmunkát vállalni. De ne beszélj így a fiadrol
2019. aug. 30. 22:05
 17/49 anonim ***** válasza:
78%

Hú de ocsmány egy nő vagy. Hogy beszélhetsz így a fiadról? Nem szakad le a pofád?

Eleve mekkora nulla, aki ennyi idősen ilyen fizetéssel van és nem tud segíteni a fiának.

És van képed őt mocskolni?

2019. aug. 30. 22:15
 18/49 anonim ***** válasza:
95%
És mivan ha ő most akarta? Én például utánaolvastam mindennek, nagy általánosságban is, és mindenhol kivétel nélkül azt írták, hogy azért bőven legyen pluszpénz amit jogsira szánunk, ha esetlegesen nem sikerül elsőre. Kicentizve nem szokás belekezdeni, mert simán előfordulhat ilyen helyzet, én is jelentős többlettel kezdtem neki, inkább vártam kicsit, hogy összegyűljön a pénz...most majd megtanulja, hogy nem úgy van minden ahogy ő akarja, mondd meg neki, hogy majd megcsinálja, ha ki tudja magának fizetni, és kész. De a vizsgadíj akkoris 11.000 forint mindig, mindenhol, mert az a hatóságnak megy.
2019. aug. 30. 22:17
 19/49 anonim ***** válasza:
12%
#7 honnan szeded a baromságaidat? :D
2019. aug. 30. 22:44
 20/49 anonim ***** válasza:
86%
a fiadról beszélsz nem a kutyádról
2019. aug. 30. 22:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!