Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miképp tudnám a nevemre venni...

Miképp tudnám a nevemre venni a gyerekeit?

Figyelt kérdés

Nekem nincs sajàt gyermekem, viszont a pàromnak van kettő. Mivel hamarosan össze hàzasodnánk, említettem neki, mi lenne, ha a nevemre venném a gyerkőcöket. Tàmogatta az elképzeléseket. Az idősebbik a pàrom vezeték nevét viseli, a fiatalabbak pedig az apjàért, aki nem fizet gyerektartàst, nem is làtogatja Őt. Az idősebbik lurkó nevemre vételével nincs jogi akadàly. A kisebbinél már màs a helyzet. Mi lenne a jogi folyamata annak, hogy lekerüljön az apja nevéről s felvehesse az enyémet. Sajnos, mint utóbb kiderült a kisebbik apja holléte ismeretlen...

Előre is köszönöm a segítő kommenteket.

2019. aug. 27. 22:54
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
28%
Apasági nyilatkozat. De jól gondolg meg, mert visszavonni nem lehet.
2019. aug. 27. 23:07
 2/33 anonim ***** válasza:
96%

Ezt nem úgy hívják, hanem örökbefogadásnak.

Ez azt jelenti, hogy a gyerek jogilag a tied lesz.

Tehát az apának nem kell majd gyerektartást fizetni többé, nem is látogathatja és semmi beleszólása nem lesz.

Hanem te leszel a felelős a gyerekért.

Igen ha elválsz akkor is tőled vonják le a gyerektartást ha a gyerekek nem nálad maradnak...

Szóval gondold át, ez pont olyan mintha saját lenne....

És nem lehet visszafordítani.

Ne azért csináld mert a párod szereted hanem azért mert a gyereket szereted....

És nagyon szereted...

Üdv

2019. aug. 27. 23:10
 3/33 A kérdező kommentje:

Szeretem mindkettőt. Odàig vagyok értük meg vissza. Épp ezért akarom őket a nevemre venni. Hónapokon keresztül agyaltam ezen, mire erre a konklúzióra jutottam.

Ilyen apasàgi nyilatkozatot hol tudok tenni?

Van ennek valami forma nyomtatvànya? Mely hivatalos szervnél kell ezt a folyamatot elindítani?

A nyelvtani hibàkért utólagosan is elnézést kérek, a telefon helyesíràsa erősen kihívásokkal küszködik.

2019. aug. 27. 23:23
 4/33 anonim ***** válasza:
96%
Csak akkor fogadhatod őket örökbe, ha az apjuk hivatalosan lemond róluk. Ha nem tudjátok hol van, akkor elő kell keríteni.
2019. aug. 28. 00:01
 5/33 anonim ***** válasza:
45%

Majd odáig leszel meg vissza,amikor válás után fizethetsz mint a katonatiszt gyerektartást.Legyünk reálisak.Manapság alig van épkézláb házasság,ami sírig tart.

Minek akarod őket a nevedre venni ha amúgy is marha jó minden,min változtat ? Ha elő is keríted az apját,tuti nem fog lemondani róla már csak azért sem.

2019. aug. 28. 00:41
 6/33 anonim ***** válasza:
45%

Válás esetén a csaj a simán a képedbe vágja, hogy nem is a te gyerekeid. De jogilag meg fizetheted a gyerektartást.

Fura, hogy egyesek miylen óvatlanok. Ha ezt megléped, az asszonynak pont nem lesz érdeke veled maradni, mert már nem tudsz majd neki olyat nyújtani ami ne lenne neki meg. válás esetén a kecódat is viheti a gyerekek miatt.

2019. aug. 28. 00:52
 7/33 anonim ***** válasza:
95%

Apasági nyilatkozatot nem lehet tenni, ha már van apa bejegyezve.

Házastársi örökbefogadás az, ami nektek kell.

2019. aug. 28. 03:08
 8/33 anonim ***** válasza:
92%
Csak akkor fogadhatod örökbe ha az apa lemond róla!
2019. aug. 28. 06:22
 9/33 anonim ***** válasza:
96%
Az élet nagyon sok előre nem látható dolgot produkál. Vedd ezt figyelembe. De mivel nem ez volt a kérdésed, ezért nem részletezem. Az előttem hozzászólók, már leírták, hogy az apa lemondása szükséges.
2019. aug. 28. 06:47
 10/33 anonim ***** válasza:
91%
Most még minden rózsaszín. Gondold át, 2 gyerek 2 apától. Nem biztos, hogy te leszel a sírig tartó. De a gyerektartást majd fizetheted. Kamaszodnak majd a gyerekek, akkor a tiltást, felügyeletet nehezen viselik. Odamondják könnyen nem te vagy az apánk. Örökbefogadás nélkül is is mindent nyújthatsz nekik.
2019. aug. 28. 06:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!