Miképp tudnám a nevemre venni a gyerekeit?
Nekem nincs sajàt gyermekem, viszont a pàromnak van kettő. Mivel hamarosan össze hàzasodnánk, említettem neki, mi lenne, ha a nevemre venném a gyerkőcöket. Tàmogatta az elképzeléseket. Az idősebbik a pàrom vezeték nevét viseli, a fiatalabbak pedig az apjàért, aki nem fizet gyerektartàst, nem is làtogatja Őt. Az idősebbik lurkó nevemre vételével nincs jogi akadàly. A kisebbinél már màs a helyzet. Mi lenne a jogi folyamata annak, hogy lekerüljön az apja nevéről s felvehesse az enyémet. Sajnos, mint utóbb kiderült a kisebbik apja holléte ismeretlen...
Előre is köszönöm a segítő kommenteket.
Ezt nem úgy hívják, hanem örökbefogadásnak.
Ez azt jelenti, hogy a gyerek jogilag a tied lesz.
Tehát az apának nem kell majd gyerektartást fizetni többé, nem is látogathatja és semmi beleszólása nem lesz.
Hanem te leszel a felelős a gyerekért.
Igen ha elválsz akkor is tőled vonják le a gyerektartást ha a gyerekek nem nálad maradnak...
Szóval gondold át, ez pont olyan mintha saját lenne....
És nem lehet visszafordítani.
Ne azért csináld mert a párod szereted hanem azért mert a gyereket szereted....
És nagyon szereted...
Üdv
Szeretem mindkettőt. Odàig vagyok értük meg vissza. Épp ezért akarom őket a nevemre venni. Hónapokon keresztül agyaltam ezen, mire erre a konklúzióra jutottam.
Ilyen apasàgi nyilatkozatot hol tudok tenni?
Van ennek valami forma nyomtatvànya? Mely hivatalos szervnél kell ezt a folyamatot elindítani?
A nyelvtani hibàkért utólagosan is elnézést kérek, a telefon helyesíràsa erősen kihívásokkal küszködik.
Majd odáig leszel meg vissza,amikor válás után fizethetsz mint a katonatiszt gyerektartást.Legyünk reálisak.Manapság alig van épkézláb házasság,ami sírig tart.
Minek akarod őket a nevedre venni ha amúgy is marha jó minden,min változtat ? Ha elő is keríted az apját,tuti nem fog lemondani róla már csak azért sem.
Válás esetén a csaj a simán a képedbe vágja, hogy nem is a te gyerekeid. De jogilag meg fizetheted a gyerektartást.
Fura, hogy egyesek miylen óvatlanok. Ha ezt megléped, az asszonynak pont nem lesz érdeke veled maradni, mert már nem tudsz majd neki olyat nyújtani ami ne lenne neki meg. válás esetén a kecódat is viheti a gyerekek miatt.
Apasági nyilatkozatot nem lehet tenni, ha már van apa bejegyezve.
Házastársi örökbefogadás az, ami nektek kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!