Átvehetem a gyámságot nővéremtől, aki elhagyta a gyerekeit?
3 gyermeket hagyott anyánkra, 4 évig ő nevelte őket, mert elvált a férjétől, aki ráadásul vak. Nővérem elszegődött dolgozni, de azóta sem jött haza, meg konkrétan le se szarta mindezt, nem érdeklődött a gyerekek után.
Most odakerültek az apjukhoz, mivel anyánk lebetegedett, de kiderült 2 hét elteltével, hogy ő sem tudja ellátni őket, mivel a 3 gyermek miatt tönkrement a kapcsolata a mostani felesével, és vak emberként valljuk be lehetetlen 3 gyermeket felnevelni. Most ő is azon van, hogy visszakapja az új feleségét, aki elhagyta, és inkább ettől a 3 gyerektől válik meg ennek érdekében.
A kérdésem az volna, hogy létezik-e olyan lehetőség, hogy az anyától elidegeníteni a gyerekeket lehetséges-e?
Először is a nővéredtől nem tudod a gyámságot átvenni, mivel ő nem gyám, hanem szülő. Másodszor ott van a gyerekek apja, aki szinten szülő. Mindkettőjüknek téged kellene megnevezni a gyámhivatal előtt, hogy atmenetileg te veszed af a gyerekek neveléset- hogy mi a pontos megnevezése nem emlékszem már, de ott segítenek.
Ha ez nem megy, akkor bejelentést teszel a gyamhivatalnal agy feljelentést a rendőrségben és kéred a csaladbafogadast.
Az első módszer egyszerűbb és gyorsabb
A Gyámhivatalokat törvény kötelezi,hogy elsősorban a családban helyezzék el a gyerekeket.
Szerintem szükséged lesz az anyukádra, mivel őt fogják keresni.Azt tanácsolom,hogy az anyukáddal együttesen intézzétek az elhagyott gyerekek sorsát.
Tudom,nem szép amikor egy anya magára hagyja gyerekeit valamint arra aki őt is felnevelte,de
az derült ki nagyon magára maradt...és...!
Ma voltam a Gyámügyi osztályon, ahol azt mondták, hogy minden esetben a nővérem szabja meg, hova, kinél kerülnek elhelyezésre a gyerekek. Pert indíthatok, azzal az indokkal, hogy nem teljesíti a szülői kötelezettségét. De ehhez meg neki is meg kell jelenjen itt, a lakóhelyünkhöz tartozó Hivatalban valamiért...ezt pontosan nem értettem.
Tehát még így is, hogy nem látta a gyerekeit 4 éve, még mindig ő dönt a sorsukról, amit én felháborítónak tartok, hiába ez a törvény...
Két iker fiát, akik mikor hozzánk kerültek 2 évesek voltak, a nagyobbik lány 4 éves volt.
Elkeserítő, hogyha ő miatta kerülnek gyermekotthonba, majd nevelőszülőkhöz, mert nem vállalja saját maga után a felelősséget.
Hülyeséget mondtak.
Alapesetben a szülők dontenek az ideiglenes vagy helyettes gyámról- eh az az eset, amikor a szülő valami miatt nem tudja a gyereket ellátni, pl betegség vagy külföldi munka kijelölhet valakit erre a célra. Ez a gyamkijeloles amit fentebb említettem. Itt sincs teljes hatalma a szülőnek, a gyámügy vizsgálja hoyg a kijelölt személy alkalmas e a feladatra. Ehhez kell a nővéred, ez az egyszerűbb ut. Keresd meg a nővéredet és mondd el neki. Mondjuk azt se értem anyád enélkül hogy tudta nevelni a gyerekeket, mivel orvoshoz vinni, oviba íratni se lehet enélkül, ha nincs szulo..
A másik lehetőség a feljelenté s. A rendőrség majd megkeresi a nővéredet és a gyerekeket egy közeli családtagnal helyezi el. Ez mondjuk első körben az apa lesz aztán majd megy tovább az ugy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!