Mi a feladata egy feleségnek? Te mit tennél ebben a szituációban?
Igen én is így gondolom,hogy egy betegség amin segíteni kell. De hogy segítesz valakin, aki nem akarja, hogy segítsenek rajta? A balhé pedig és az elzavarás az ő részükről történt. Mivel hogy mi mentünk oda zabálni.
Ez nem is rossz. Mióta ott hagyod és nem foglalkozol velük amikor isznak tudják magukat kontrollálni?
A feleségnek nincs "feladata", csak annyi, amennyit maga szab magának.
A gyereked mentsd, az az első. Aztán a férjeddel ülj le és nagyon keményen beszélgess el vele. Ragaszkodó vagy sem, amikor az embernek gyereke van, akkor nem a szülője az első. Nem az elcseszett múltat tutujgatjuk, és azzal áltatjuk magunkat, hogy majd egyszer szeretni fognak, HA ezt vagy azt megtesszük ... nem.
Tartsa magét távol tőlük, és semmiféle manipulációra nem hallgasson. Tudom, hogy nehéz, de állj mellette mindenben, úgy könnyebb. Ha nem téged válszt és a gyereketeket, hanem a piás szüleit és a saját gyerekkorát, akkor nagyon érdemes fontolóra venni a válást. Nem vagyok váláspárti, de azt tudom, hogy az alkoholisták és az egyéb függők se istent, sem embert nem ismernek, ha betevő piáról, drogról van szó. A gyereküket is csak használják, hogy megkapják a piát.
Szeritnem egy rákos nem balhézik, nem veszélyezteti a saját és mások testi épségét.
Valamint egy daganatos nem dönthetett róla, hogy ő rákos lesz.
Én empatikus vagyok, szerintem is segíteni majd integrálni kellene az ilyen embert, csak éppen emiatt nem mehet tönkre egy család. Így a továbbiakban ameddig nem takarodnak elvonóra én se mennék a közelükbe.
Hogyhogy hogyan tovább? A gyereknek semmi keresnivalója ilyen emberek közelében, nem kell, hogy évekig lehessen vele pszichológushoz járni, mert azt látja, hogy a semmirekellő alkoholista nagyanyja nekimegy az apjának.
Nem tudod békés útra terelni a dolgokat, mert utána rátok telepszenek majd, lehet őket eltartani ha elitták az összes pénzüket.
Tegyetek pontot a végére, a férjeddel és a gyerekeddel foglalkozz, ezeket meg messziről kerüljétek el!
Apám alkoholista. A nagyszüleim dobták ki otthonról (az ő házukban lakott), miután minden fizetését eljátszotta a kocsmában vagy elitta.
10 éves voltam mire megszületett a döntés és addig megkeserítette az életem. Hiába vagyok 30 éves, megmaradt sok minden.
Nem tartom vele a kapcsolatot, állítólag egy vidéki kis házban nyomorog, segélyekből él, amit ugyanúgy eliszik.
A sok empatikus hőbörgőnek meg azt kívánom, hogy legyen legalább 1 ilyen családtagja! Ez nem betegség, hanem döntés kérdése! A megfázás, a rák, az betegség. Az alkoholizmus pedig sima gyengeség, felelőtlenség és önzőség!
De gondolom ha titeket vert volna el valaki részegen minden nap gyerekkorotokban vagy ha a ti anyátok feje csattant volna a konyhapulton, akkor nem lennétek ennyire empatikusak!
Az ilyen embereket messzire el kell kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!