Ti mit csinálnátok a helyemben ilyen szituációban?
Szüleimtől ballagási ajándékba + sikeres érettségiért és felvételiért képletesen anyum autóját, mivel másik városban, messze az otthontól fogok továbbtanulni. Soha nem szerettem azt a kocsit, amint megvettük és elvittük szerelőhöz ránézni, az tejesen frontálisan összetörte, és habár felajánlott pénzt és hogy ingyen megjavítja, így is egyfolytában csak a probléma van vele, a pénzt nyeli, nem kényelmes benne utazni.
Nekem még nincs meg a jogosítványom, folyamatban van a megszerzése, tehát anyukám használja... Aki ma a szemem láttára, hiába jeleztem neki hangosan, hogy baj lesz, meghúzta és egy nagy fekete csík van az oldalán, ami nem csak bosszant annyira, hogy legszívesebben szétverném a kocsit, de a sírógörcs is kerülget.
Haragszom anyukámra, amiért nem vigyáz rá és csak annyit reagált, hogy "hát ez van", mert ő kap új kocsit, meg se nézte, de haragszom a hülye autóra is. Mit tegyek? Hogy nyugodjak le?
Probáld meg a pozitív oldalát nézni a dolognak. Lesz egy autód, amiért nem kellett megdolgoznod, egyből megkapod ahogyan meglesz a jogsid. Nem kell egy büdös koszos vonatban vagy buszon mindenféle emberekkel összezsúfolódva hosszú órákat utaznod. Akkor indulsz, amikor akarsz és ha úgy döntesz társaságban utazol, még a benzinköltségen is csökkenthetsz.
Biztosan nem volt szándékos ez anyukádtól, és ami megtörtént azon már amugy sem lejet változtatni. Egy karcolás nem a világ, ennél nagyobb problémád sose legyen.
Engem is lepontozhatsz, de fogalmad sincs, milyen jó dolgod van. Másnak meg kell dolgoznia a saját autóért, te meg kapsz egyet és egy karcolás miatt bőgsz.
Mit csinálnék a helyedben? Először is felnőtt aggyal végiggondolnám a dolgot. Aztán örülnék, hogy lesz saját kocsim, amit ugyan nem szeretek, de elsőnek és gyakorlásnak teljesen megfelel majd, amíg nem veszek magamnak egy olyat, ami már sokkal jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!