Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet megértetni vele,...

Hogyan lehet megértetni vele, hogy amit az interneten írnak, az nem szentírás?

Figyelt kérdés

Édesanyám teljesen megbolondult mostanában.Folyamatosan internetes cikkeket olvasgat és mindent elhisz, amit leírnak.Az ég világon semmi értelme annak, amit ő össze szokott hordani, nem is érti,megmagyarázni nem tudja,de az tuti úgy van.

Nem engedi,hogy tejet vegyünk, mert hogy az káros meg mérgező.Úgy kell sunyiba venni,ha épp nincs otthon.Pár napja még azt mondogatja,hogy nem szabad HÚST enni,mert hogy az is káros meg hogy globális felmelegedést okoz.3 hónappal ezelőtt kidobta az összes piros színű ruháinkat,mert hogy abban nem szabad este aludni,mert hogy beszivárog a testbe és rákot okoz.Meg hogy az E330 az rákkeltő,közben az citromsav,ja meg a dihidrogén monoxid,ami más néven víz,csak ő ezt nem tudja és nem is hiszi el nekem,konkrétan tagadja és állítja,hogy a Google csak azért írja,hogy az víz,mert hogy az emberek nem tudhatnak róla!

Van bármi esély arra,hogy megértse,hogy amit az Indexen,444...stb oldalon írnak,az nem mind igaz és nem kell kioktatni róla másokat? Vagy tiltsam le wifi jelszavát?

A legjobb,hogy másokat néz hülyének,hogy ők nem hiszik ezt el.

2019. aug. 25. 22:54
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Én anyukámmal is ugyanez a helyzet. Ő is kb. annnyi idős mint tiéd és nagyjából 3 éve bekebelezte a net. Ufók, összeesküvések, keleti filozófia és gyógyászat stb. Eleinte nem zavart mert én is kíváncsi vagyok és abban hiszek hogy sok mindent nem lehet bizonyítani így nyitott vagyok új véleményekre. De sajnos nála egy feltétlen elfogadással társul ami egyre jobban betör az életünkbe. Például fogkrem csak bio lehet mert fluórral ölik meg az agyunk, az ufók háborút vívnak értünk, gondolattal lehet gyógyítani stb. Én elfogadom más véleményét, és kitudja, lehet hogy majd 10 év múlva kiderül hogy igaza volt de kezdi családjára is kivetíteni a dolgot. Például nem szólok bele milyen fogkremet használ de őse kapjon hisztériás rohamot ha én meg normalat veszek.

Sajnos Magyarországon egész ipar épült hiszékeny emberekre pl. telejósda. Anyukám havi több tízezer forintot költ egy ilyen "klubbra" ahol mossák az agyát. Az nem zavarja hogy minden pénzét elveszik, és agresszív lesz ha felhozom a témát. Legujabb fokozat hogy filozófiai véleményeket használ rajtam, pl ha beteg vagyok azt mondja én hibám mert az ember lélek szinten betegszik meg. Aki pedig meghal az még reinkarnáció előtt döntött így. Engem ezek nagyon megremitenek.

A helyedben óvatosan feltérképezném hogy vannak e mások környezetében akik mossák agyát, sokszor egy baráti kör állhat a háttérben. Valószínűleg az van hogy 50 es generáció nem vallásos (bármit is mond titokban nem hisz) és így 50 felé jön a halalfélelem, így most ebbe kapaszkodnak. Anyukád is gondolom azért ennyire mániákus az ételekkel kapcsolatban. Sajnos nem tudom mi a megoldás én nekem lassan ramegy vele valo kapcsolatom, múltkor nagyon lázas voltam könyörögtem maradjon este melettem se ő elment klubbjaba "meditálni értem" ez van. Csak ezért írtam hogy ne érezd úgy hogy egyedül vagy. Az ilyen babonás youtube csatornák, könyvek klubbok számából azt látom sajnos ez eléggé elterjedt. Én próbálok figyelni rá hogy nagyon nagy butaságot ne csináljon és valós hírekkel, tudományos cikekkel ellensúlyozom az őrületet. Ha valakinek volt még ilyen tapasztalata írja le kérlek hogy volt e rá megoldás.

2019. aug. 27. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!